Zkrácení cyklu? Setkala jste se některá s něčím podobným?

lpch
13. črc 2020

Dobré dopoledne, zajímalo by mě, zda má některá podobnou zkušenost. Již mnoho let mám delší cyklus (obvykle 6 až 8 týdnů). Měla jsem to tak před prvním porodem a naběhlo mi to stejně i po druhém porodu, od kterého uběhlo 14 měsíců. Stále kojím. Naposledy jsem měla menstruaci 10.6. Nejbližší další termín jsem očekávala na přelomu července a srpna, spíše však první týdny v srpnu. Dnes ráno mě překvapila po probuzení intenzivní bolest v podbřišku, v hlavě mi prolítla myšlenka "menstruace???? ale to by bylo hodně brzo..". Každopádně jsem opravdu menstruaci dostala. Kromě toho, že přišla už po 4 týdnech, bylo to krvácení velmi silné (minimálně na moje poměry). Vždy mi menstruace začíná tak, že první den mám špinění, teprve druhý den začnu krvácet. Doteď je to krvácení poměrně silné a celkově cítím docela velké bolesti, na které jsem si musela vzít už prášek, abych mohla fungovat. Což nebývá u mě zvykem.
Takže mě napadá - setkala jste se některá s něčím podobným? Šlo o výjimečnou věc a další menstruace přišla už za obvyklou dobu a v obvyklé intenzitě? Mohlo by se jednat o projev nějakého jiného problému? Vím, nejlepší by bylo obrátit se na moji lékařku, ale má tenhle týden zrovna dovolenou a se záskokem se mi tohle nechce řešit.. Děkuju za odpovědi!

cilkat
13. črc 2020

Když se mi vracel cyklus při kojení, krvácela jsem i při ovulaci (asi - prostě v půlce cyklu), ale krvácení nebylo silnější ani nebolelo... Tady mi při přečtení nabehlo v hlavě "prasklá cysta". Tam osobní zkušenost nemám, ale pokud se to do zítřka nezačne lepšit, určitě bych k doktorovi šla.

lpch
autor
13. črc 2020

@cilkat dekuju za odpoved! Cysta me tez napadla, ale pri posledni kontrole v breznu se lekarka o zadne cyste nezminila, tezko rict jestli by se byla schonq za ctyri mesice vytvorit a prasknout. Kazdopadne mi to nedalo, zavolala jsem do ordinace, kde je ted akorat sestra. Byla tam sice jina lekarka, ale na tu me neprepojila. Sama mi tak udelala diagnozu, ze se mi to “vraci k normalu” a mam se ozvat, kdybych se nejak vic rozkrvacela. A pry se mam objednat na kontrolu, kdyby se mi to za mesic objevilo znova. O moc chytrejsi nejsem ale aspon uz tolik nekrvacim.

cilkat
13. črc 2020

@lpch tak pokud bylo v březnu vše ok, tak to fakt může být jen ještě dojezd kojení a pod. Navíc o víkendu hodně lital tlak, což u mě krvácení často zintenzivňuje a posune o pár dní dřív. Tak snad je to fakt jen kombinace toho.