Zkušenost z lékařské pohotovosti: Neodbytné příznaky po kyretáži
Holky jdu se jen vypsat, postěžovat si na naše zdravotnictví a dušovat se ať se nikdy nikde nenecháte odbýt. Minulý týden jsem byla na kyretáži (miminko se přestalo vyvíjet v 8tt) ráno jsem šla na zákrok, odpoledne domů že je vše ok (i jsem se cítila v pořádku) a těšila se na velikonoce. O 2 dny později jsem z ničeho nic dostala zimnici a horečky a radši jsme vyrazili na pohotovost, kde mě prohlédli, nasadili antibiotika a poslali domů. Další den se stav zhoršil, horečky nešli srazit, začala jsem zvracet a dost mě rozbolel podbřišek a záda v oblasti beder. Vyrazili jsme znovu na pohotovost, kde mi sestra ve dveřích řekla, že je to jasnej Covid, že mě doktorka ani nechce vidět protože podle zprávy ze včera jsem zaléčená tudíž se nejedná o gynekologický problém ale o jasnej Covid a poslala mě domů. Po manželově naléhání nás vyhnala na interní pohotovost , že na gynekologii se mnou prostě nic dělat nebudou (aniž by mě kdokoliv alespoň prohlédl). Lékař z interní pohotovosti si klepal na čelo jestli jsou tam normální a měl asi půl hodinový rozhovor s gynekologii, kde si doktorka stála za svým, že to prostě nemůže být gynekologický problém. Tam mi udělali antigen který vyšel negativní a začal psát příjem, že si mě tedy nechají u nich na interním. Než to stihl dopsat, volala lékařka z gyndy, že mě tam teda holt přijmou. Po dost bolestivých vyšetřeních usoudila že je to na další revizi a to ještě tu noc. Lékařka a ostatní byli nakonec milí,ale pořád rozmlouvám manželovi sepsání stížnosti. Tak toť moje zkušenost.
@veraakubik já tam taky rodila a je teda dost co zlepšovat, ale v rámci možností to šlo, ale že mě odmítli ošetřit a poslali mě v horečkách a bolestech domů bez vysetření že mám covid je sakra přestřel teda 🤦♀️ děkuju, snad už bude dobře 😊
Ahoj, mrzí mě, co máš za sebou. Určitě se ozvi se stížností, i kdyby jen někdo nadřízený pokáral zdravotní personál, je moc důležité dávat zpětnou vazbu, samozřejmě i pozitivní. Opravdu tě to mohlo stát zdraví i život, kdyby tě odbyli. Jde i o nějaký proklientský přístup, který u nás pořád v řadě oblastech stojí za houby.
Taky jsem byla po revizi ještě znovu na dočištění a byla jsem připravená, pokud by se to opakovalo, nechat to na přírodě, což se v jiných zemích dělá častěji, u nás se hned žene na revizi.
@lennus ozveme se, jsme rozhodnutí, už jen kvůli tomu aby se to někomu jinému nestalo taky. Pokud by byl ještě nějaký problém, do této nemocnice už radši nikdy ani s nějakou banalitou.
Přesně, jak jinak se lidi rozhodují než podle osobních zkušeností, které mají váhu? Vyhodit někoho bez vyšetření a bez testu s tím, že je pozitivní, je přes čáru. Jsem člověk, který umí pochválit. Ale také se ozvat, když se mi něco nelíbí. Držím palce, ať jsi už hlavně v pořádku a příště vše dobře dopadne
@lennus tak to, že po revizi něco zbyde, se stát může. Je to špatný, nepříjemný, nebezpečný, ale občas se stane. Problém byl - přesně jak říkáš - v přístupu k pacientce, která přijela s jasnými příznaky zánětu (který už nota bene několik dní řešila i s nimi) a oni se na ni ani nepodívali. :(
Já jsem za svoji revizi (ve srovnání s SP) byla vděčná, ale možná bych po komplikacích mluvila jinak.
Fakt me vubec neprekvapuje-tohle jednání,obzvlast kdyz si ,,dovolis,, prijet na pohotovost..Silenej přístup..Neni o co stat a je to temer na kazdem oddělení této nemocnice..Vzdycky jsem si rikala,ze jsem holt mela smulu,ale kdyz to slysim ze vsech stran..Mrazi me v zadech!! Drzim ti palce!!

Aaaaa,kdyz jsem cetla tvoji zkusenost tak jsem si presne rikala,ze to je jak kdyby se to odehrávalo v Domazlicich..A buch-taky ze jo..Ja tedy v Domazlicich rodila,ale porodnice jako takova docela v pohode-vsichni se shodují,ze do Domazlicke nemocnice jedine umrit..Ja tam byla na pohotovosti minuly patek kvuli krvácení v těhotenství a sestry tedy v pohode-byla jsme na porodnici na pohotovosti,ale jen zbytek-jen rychle ultrazvuk s tim,ze mimi je poradku a nazdar..Jsem byla z toho tak v soku,ze jsem se ani na nic neptala..Takze tak..
Drz se!! At jsi brzy v poradku!