Změny cyklu při užívání kyseliny listové?

ella_l
22. lis 2016

Ahoj,
chci se zeptat zda některá z Vás během užívání kyseliny listové pociťovala změny cyklu?
Pro upřesnění, od února 2015 neberu antikoncepci. Od letošního března mám pravidelnou MS i ovulaci. Od 25.10 užívám kyselinu listovou (1 tableta 400 ug) a nastaly u mě změny, menstruace pouze 2 dny (předtím 5-6 dní) bez bolesti prsů a s divnými tlaky v podbřišku. Ovulace silnější než dříve. Nyní jsem před druhou MS (29.11.) a bolí mě šíleně prso (pouze jedno) a po stisknutí vytekla z obou prsu kapička nějaké tekutiny (nažloutlé barvy). Na gynekologii jsem byla, těhotná nejsem. Opravdu si začínám myslet, že je to užíváním Kyseliny listové.
Opravdu bych se cítila lépe kdybych věděla, že nejsem divná 😀 😀 .

dakotka
22. lis 2016

@ella_l taky jsem zacala s listovkou prvni cyklus a mam teda problem s tim ze se mi natahl cyklus :D predtim 25-28 dni najednou jsem cekala 31 a nejdeiv (s prominutim) jen spinila a pak to prislo 😁 bud je to listovkou nebo mi funguji asi nejaky nervy o kterych ani nevim 😀😀 doufam ze se to takhle nebude natahovat dal a dal 🙂

butterfly79
24. lis 2016

@ella_l Tak já užívám listovku přes dva měsíce.Cyklus 35 dní ( ale to tak nějak mívám ),ale u mě vždy menstruaci předcházely 2 dny špinění a co beru listovku,tak je to tak 5 dní špinění,pak normálně 5 dní MS ( jako každý měsíc).Takže u mě jen teda změna toho delšího špinění před MS a minulý cyklus mě šíleně bolely prsa.To trvalo něco přes týden.Normálně mě bolí prsa 3 dny před MS.Už jsem si v tu dobu myslela,že jsem těhotná,ale test negativní.Takže nejspíš to bylo listovkou.Jo a beru 800 ug.