icon

Jablonecká těhotenství. Kdo taky čeká?

snehi
8. čer 2021

Najdu tu nekoho z Jbc kdo taky čeká? Mám termín nekdy září 2021...

Strana
z3
snehi
autor
17. srp 2021

@ardila ach jo, takze uz mas termin na císaře?

ardila
17. srp 2021

@snehi Mám, už před 2 týdny mi to naplánovali na 7.9., to budu 38+6.

snehi
autor
17. srp 2021

@ardila jj, ale je to hezky datum, tak jsem zvedava jak to budu mit ja,ale mne 39tt vychazi az o tyden pozdeji...

snehi
autor
20. srp 2021

@ardila ahojky,tak dnes jsem si uzila noc plnou poslicku, uz jsem myslela,ze rodim. Jinak kontrola mala asi 2.3kg, bohuzel placenta zpet centralis takze cisar do 38.tt. V nedeli jdu za Mairichem do nem. si domluvit termin. Jsem cela rozlamana, uz bych chtela byt po a bez krvaceni...Rikal, ze vetsinou se aspon tyden dopredu hospitalizuje, tak uvidime....

ardila
21. srp 2021

@snehi Ahoj, tak to mě mrzí. Co naděláme, už to máme za pár, tak musíme vydržet. Jsi smířená s císařem? Já to pořád nějak nemůžu přijmout, i když vím, že není jiná možnost. Snažím se na tom hledat pozitiva, ale naskakuje mi pořád spíš opak a to z okolí slyším jen, jak plánovaný císař byl v pohodě. A oba porody jsem měla náročné, komplikované, u prvního to bylo jen o fous, že neskončil akutním císařem.

snehi
autor
21. srp 2021

@ardila jsem s tim smirena, jen uz bych to chtela mit za sebou. Doufam,ze to bude ,,normalni cisar" a neprijdu o delohu,no. Byla bych nejradši v celkove narkoze,ale vsichni jsou proti. Ze adaptace miminka po porodu je horsi...Musim nejak vstrebat, ze mne napichnou pater a na cevku se taky moc tesim😁😉

ardila
21. srp 2021

@snehi Já bych naopak celkovou nechtěla, chci u svého porodu být 🙂 Z napíchnutí nebo cevky obavy nemám, příjemné to asi není, ale je to chvilka. Já mám spíš problém s tím, že nebudu moct mít malou hned u sebe, že se nebudu moct hned starat. Pamatuju si, že u kluků jsem těžce nesla, i když je odnesli jen na chviličku, myslím na odběr z paty. I když jsem porody měla dlouhé a náročné tak pak jsem hned byla naprosto v pohodě a fungovala, tohle mě na to nejvíc štve. A tak nějak jsem doufala, že naposled by mohl klapnout přirozený porod, bez vyvolávání, bez zásahů a
nějak jsem vůbec nepočítala, že by to moglo skončit sekcí. Ale co nedělám, hlavní je, aby vše bylo v pořádku, to je jasný.

snehi
autor
21. srp 2021

@ardila ja mam za sebou poměrně krásný tři přirozený porody.ale po tom co jsem ted vydrzela v tomhle tehu a co se mi stalo v minulosti, tak proste tech 24h nejak dam a pak budeme spolu.Muzsky bude mit malou co to půjde na sale a tak...a ja se budu snažit rychle fungovat, no uvidime jak to bude drsný....

snehi
autor
22. srp 2021

@ardila ahojky,tak jsem z toho takova rozpacita. Mam termin az 17.9., to je 38tt. Ale sam dr. rikal,ze to asi nevydrzi. No, slibil mi,ze me odoperuje a dnes mi rekl,ze ho to mrzi, ale nema na me misto. Takze jsem z toho byla presla. Chtel me i tyden dopredu hospitalizovat a ted rekl,ze ne. Ze kdyz tak dojedu. Tak doufam,ze nebudu nejak moc krvacet. Chjo, uz aby bylo po a byli jsme obe zdrave...

ardila
23. srp 2021

@snehi Ach jo, to je na nic. S místem tam asi dost bojují, mně taky hledali složitě termín. Já jdu 38+6 a nástup až večer před. Tak pro mimi určitě lepší co nejpozději, tak hlavně, ať počká a je vše v pořádku. Máš to daleko? Při krvácení bych rovnou volala rychlou.

snehi
autor
23. srp 2021

@ardila daleko to nemam,ale kdyz tak rychlou urcite. Pravdepodobnost, ze vydrzim do 38tt je 50%hledala jsem k tomu nejaka cisla.Ale kdybych byla tam napichla a pripravena mela bych tedy vetsi klid...

ardila
23. srp 2021

@snehi To chápu. Držím moc pěsti.

snehi
autor
24. srp 2021

@ardila rozhodla jsem se,ze pojedu jeste na konzultaci do Boleslavi. Vezme me ve ctvrtek primar do rizikove poradny. Mne se ten pristup meho lekare fakt nelibi, tak dam vedet...

ardila
24. srp 2021

@snehi To děláš určitě dobře. Je to zvláštní, když jednou řekne to a podruhé je to jinak, jen proto, že nemáš čas. Držím palce. Já právě dorazila z kontroly a vše ok, nic nového.

snehi
autor
26. srp 2021

@ardila ahojky,tak primar v Boleslavi to samé, řezal by az 38tt. Pry se to tak dela a jinak si volat rychlou. No, moc tomu nerozumím. 2 lékaři mi tam ještě dělali utz a ty říkali, že by to udělali 36tt. Ale rozhoduje primář.Tak to budou ještě nervy.

ardila
26. srp 2021

@snehi Tak ono pro miminko je lepší, když to bude co nejpozději, 36tt je hodně brzo. A kdyby cokoliv, tak voláš. Máš nějaký problém s krvacením? Myslím, že kdyby se jim cokoliv nezdálo, tak tě předem hospitalizují a budou to hlídat. A názor někoho jiného z Jbc porodnice máš? Mě už tam viděli 4 doktoři a všichni se shodli, jak na postupu, tak na termínu. A já jsem ráda, že budu v klidu doma a nastupuju až den před. A kdyby cokoliv, tak hned jedu. Ty jsi navíc přímo z Jablonce, tak tam budeš rychle a doma budeš myslím víc v pohodě.

snehi
autor
26. srp 2021

@ardila no lepsi to je, ja vim,ale kdyz to zacne lit, tak uvidime, treba to bude dobre. Jen jsem nervozni,do 38tt mam s touhle diag.tak 50% šanci. Tak mam aspon nazor i z kraje a budu čekat😁

ardila
26. srp 2021

@snehi A kdo ti řekl těch 50%? Ty stejní doktoři, co ti řekli CS až v 38tt? Co jsem koukala na poradnu na porodnice.cz, tak tam taky píšou, že když není problém, tak se CS plánuje až na 38+

snehi
autor
26. srp 2021

@ardila ne hledala jsem k tomu nejaka data, britska byla, ale to je fuk, plan je jasny vydrzet co nejdele, stejne nikdo nic nevi...

ardila
29. srp 2021

@snehi Ahoj. Nevíš, prosím, jak to v Jablonci probíhá po císaři? Vím, že jsi psala, že tatínkovi je umožněn bonding. A co bude se mnou? Jde se na JIP? Jak je to s kojením? Nemáš info? Nějak se tam vždycky v tom jejich zmatku zapomenu zeptat.
A jak se cítíš?

snehi
autor
29. srp 2021

Ano, tatinek jde s mimi na ošetření na vyhr. luzko.Pak ho zabali, je pry dobre mit cepicku a ponozky,rikala asistentka.

snehi
autor
29. srp 2021

@ardila a muse si tatka sednout k nam a aspon se nufat.Potom jde otec domů, mimi k sestram, my na Jip.Sestry by mdlj nosit na kojeni. Do 12h nas zvednou z postele a jde se do sprchy. Pokud vse ok vyndaji cevku a jde se na normalni pokoj druhy den.Pak uz budeme spolecne, doufam.

snehi
autor
29. srp 2021

@ardila jinak se citim, ze me boli spodek a porad lezim,jinak se mi stahuje bricho. Co ty?

ardila
30. srp 2021

@snehi Díky za info. Mně je poslední dny dobře, tak to využívám a pracuju, abych toho co nejvíc nahnala. Celý víkend jsem šila. Už je týden a nastupuju, ty jo...

snehi
autor
30. srp 2021

@ardila uz aby to bylo za námi ..

ardila
30. srp 2021

@snehi To teda. Z toho císaře jsem nervózní. Sice mi všechny kamarádky, co to mají za sebou, říkají, že to bylo úplně v pohodě, ale i tak. Vždycky si pak někde přečtu, jak měl někdo komplikace a bojim se, co mě čeká. Snažím se nic nečíst, ono to nějak bude. Nikdy jsem nebyla na žádné operaci, ani malém zákroku, nic...

ardila
31. srp 2021

@snehi Ahoj, tak poslední kontrola za mnou. Vše v pořádku, už má přes 3 kg. V pátek ještě konzultace s anesteziologem a za týden jdu na to.

snehi
autor
6. zář 2021

@ardila ahoj, tak co jsi tu?

ardila
6. zář 2021

@snehi Ahoj, až v 17 hodin příjem

ardila
6. zář 2021

@snehi Jak se máte?

Strana
z3