Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil
Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.
Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.
Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?
Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.
Četla jsem to už dřív, skoro všechny příspěvky... na mě to bylo strašně jednostranné a dost nekonkrétní a takové, že ty NU bral dost na lehkou váhou, zlehčoval to... nelíbilo se mi to. Já nejsem zastáncem preventivních opatření. Pokud mé dítě opravdu bude mít některou z uvedených nemocí, existují na ni léky. Mě definitivně odradila informace o tom, jak může působit hliník v mozku dítěte - a to tak, že mozek opuchne. Strašlivě musí to miminko trpět... K tématu - odpovědi mě rozhodně neuspokojily.
V roce 1980 bylo autistů 1 z 10 000 a v roce 2013 1 z 50 to je alermující! Je tolik případů, kdy bylo dítě normální a po očkování se stalo autisticke. na youtube je spousta videí komu se nechce číst (jako mě). To druhé video je sice dlouhé, ale taky důkazné. Holka se nechá v dospělosti naočkovat na žloutenku a hned na to v ní vypukne rostroušenou skleroza. Další chlápek zkončil na vozíčku. Fakt nechápu, proč to ti fanatici do očkování nechcou vidět. Jen si pustte obě videa s shlédněte je do konce a pak se vyjádřete, než se začnete divit proč se tu dokola řeší očkování. A když to někomu vadí, že to tady řešíme, tak se do diskuze nemá zapojovat.
https://www.youtube.com/watch?v=M5vjIXJacHohttps://www.youtube.com/watch?v=TFBhh-s7sNo
@kity32 jenže vše je taky souhrn více faktorů, jíme neskutečné hnusy než dříve plné hormonů, éček, barviv, medicína jde tak dopředu, že zachrání i děti, kteří by neměli dříve šanci na život, tak samo můžu říct, kolik mladých už má dnes mrtvičku, těžké alergie, infarkty, což dříve nebývalo, zajímavé je, že podobné halo není s antikoncepcí, když ročně zabije x žen z důvodů embolie-např. můj endokrinolog mi jí zakázal a tady se mlčí a klidně si to zobou dál, takže fanatici nejsou u mně ti, co očkují, ale ti, co neočkují
@marsrutka strava je kapitola sama o sobě, už člověk ani normální zeleninu v zimě nekoupí, to souhlasím že má taky vliv na zdraví. Ale mě prostě nejvíc přesvědčilo, vidět a vyslechnout ty rodiny s postiženýma dětma. Čím to je, že se hned po očkování dítě tolik změní? Mě příjde, že větší pravděpodobnost je , že se dítě po očkování poškodí, než že se nakazí nějakou vážnou nemocí. Nebo aspon to vyjde na stejno. Nevím no. Jako kdyby tady byly monovakcíny a očkovalo se s velkým odstupem nebo aspon podle stejného kalendáře a stejnými vakcínami, jako jsme byli očkovaní mi, tak to možná tolik škodit nebude. Prostě zatím mě nic nepřesvědčilo, že bych musela nutně očkovat.
@kity32 Musím říct, že to video mě nijak nepřesvědčilo. Je to opět jen soubor tvrzení. Možná by bylo zajímavé video, kde vidím to dítě opravdu zcela zdravé na různých rodinných akcích apod., pak data očkování a pak že teda došlo ke zhoršení a vzniku autismu. Ale takové video určitě neexistuje. Fakticky i kdyby existovalo, bylo by na úrovni tvrzení matek. jak jsem psala časová souvislost nijak neznačí kauzalitu daných skutečností.
pročetla jsem diskuzi a odpovědi pana chlíbka mne tedy rozhodně nepřesvědčily. tak jen v rychlosti pár špeků
několikrát přiznává reakce po očkování, podle něj ovšem výhody očko převažují (podle něj!)
uvádí, že je hrůza vidět dítě nemocné infekční nemocí, před kterou má být chráněno - hrůzu rodičů dítěte s otokem mozku po očkování, regresem případně úmrtím opět bagatelizuje
zdůraz%nuje, že je potřeba "důvěřovat lékaři" - no, to teda bohužel, žijeme ve světtě, kde toto prostě už není možné 🙂
neustále operuje tím, že není možné prokázat kauzalitu - za toto se toho schová bohužel příliš mnoho. (pro rodiče toto není třeba dokazovat. rodič totiž pozná, že po vpichu vakcíny má jeho dítě problémy. lékař, který odpoví, že to nemusí být očkování, prostě tu důvěru rodiče ztratí) a je jedno, jestli tam náznak byl a očko ho "pouze" vyneslo na povrch.
@marsrutka píšeš, že podobné halo není i ohledně HA. Proč by mělo být? HA mi nikdo ze zákona nenařizuje brát. Každá žena se může sama rozhodnout, jestli ji brát chce, nebo ne. Ty následky si pak ponese sama. A znám spoustu žen, které se rozhodly ji přestat brát, kvůli vedlejším účinkům. Bohužel, u očkování ta možnost volby není (respektive je, ale stát pak rodiče pokutuje).
@betelgeuzz presne tak, mam kolem sebe spoustu kamaradek, ktere ji normalne braly a ted uz by ji nestrcily do pusy, vcetne me
@spirulina Ano, on nepopírá, že může být nějaká reakce, což mi přijde naprosto fér, a kdyby tvrdil opak, tak by se právě zdiskreditoval. Ale rozhodně např. popírá vznik autismu, protože žádné objektivní vědecké důkazy o kauzalitě očkování a autismu nejsou. Mně po očkování na tetanus taky opuchla ruka a rameno celé hořelo a nedalo se na něm spát. Kvůli tomu se ale nerozhodnu, že už se proti tetanu já či moje rodina nikdy nenecháme očkovat.
@brokovich ano, nepopírá, ale bagatelizuje. čili ony jsou, ale "podle něj" je to "daň" a podle něj "výhody převažují" .
očkování je zásah do přirozeně se vyvíjející imunity. je to tak složitý proces, že nikdo, ani vědec, by neměl s jistotou prohlašovat, že o ní ví vše. je jedno jestli je to autismus nebo něco jiného, ten zásah se prostě projevuje viditelnými i neviditelnými projevy - slabounkými, prostředními, i tak silnými, že způsobí bolestivou smrt.
je rozdíl mezi dospělým jedincem a tříměsíčním nebo ročním dítětem. také doba pokročila a děti jsou už v mateřském lůně vystaveny velmi vysokým dávkám toxinů ze stravy, vody a životního prostředí. o to opatrnější musíme být
podle mne je potřeba posilovat zdravou a přirozenou imunitu dětí. ta nás totiž chrání před všemi! infekčními nákazami, ne jen proti těm, které jsou v očkovacím kalendáři. a dokonce i ty, proti kterým se očkuje, se jako živé organizmy vyvíjejí a mutují. a dokonce i očkovanému dítěti tato "imunita" "občas" selhává a děti/lidé umírají i na choroby proti kterým jsou očkovány.
proto si myslím, že není na místě vynucené očkování, pokud jsou tu pochybnosti veřejnosti laické i odborné
očkování by mělo být chápáno jako dar. všichni, kdo mu důvěřují, jej mohou získat. a dělají to! dokonce ve více než 90% případů. pokud ale tuto důvěru nemám/ztratila jsem ji, pak nechci být státem nucena své dítě očkovat proti mé vůli.
přála bych si, aby se děti rodičů, které nechtějí očkovat, mohli podrobit výzkumnému programu, ve kterém by bylo neočkování přiznáno a tyto děti v průběhu svého života sledovány. myslím, že bychom našim budoucím generacím mohli přinést zajímavé informace a očkovači o neočkovači by pak mohli stavět na velmi reálných základech a rozhodovat se opět o něco poučeněji.
@brokovich Sousedka když jsem se jí ptala na co všechno očkovala, tak už neví co to všechno bylo ale říkala, že malá byla po očkování apatická a neusmívala se a přestala zvedat hlavičku. Naštěstí se z toho dostala, ale že kdyby se ted měla rozhodovat, tak by to očkování rozhodně odložila a na něco by neočkovala vůbec. A její známé malá byla na pneomokoka a dostala pneumokokovou infekci. U ségry jedna holčička v pohodě a druhá několik týdnu po očkování brečela a nemohla v noci spat. A to byla 14 dnů před očkováním v nemocnici s podezřením na zápal plic. Tak možná měla ještě oslabenou imunitu a mohlo to mít vliv. Kamarádky dítě má 4,5 a do ted nemluví. Chová se divně, když měl přes 3 roky tak se bavil u nás tím, že vylíval do květináče štávů a vytahoval papíry ze šuplíku a trhal je. Když jsem mu nedávno dala dárek, tak ho ve školce dlouho rozbaloval, jako by měl něco s rukama, s takovou lehkostí a vůbec neměl žádný výraz v tváři že dostal dárek, a když ho konečně rozbalil, tak dárek odložil a hleděl do prázdna. Učitelka ho chválila, že si sám zvládl odnést talířek. Neuroložka jí řekla, že je opoždělý a že je to u kluků normální, ale když vidím mého nevlastního syna jak je normální, tak jeho chování není normální, baví se tím, že prská a nemluví ani co chodí na logopedii. A logopedka jí řekla, že nemluví protože se mu nevěnovala. Pamatuju si že kdysi řekla ,, Dřív mi řekl mami, dnes už ani to ne" kdo ví jeslti to nebylo v době, kdy byl očkovaný ale o tom se s ní nemůžu bavit, protože dělala ve zdravotnictvý a je přesvědčená že očkování není škodlivé. A taky to svádí na to, že se mu málo věnovala. Jenže má babička chodil mezi děti, tak aspon slova by říct mohl.Další má dítě se svalovou distrofií a autismem. Pak další naše kamarádka má dva syny, jeden je normální a druhý částečný autista. Říkala, že by už očkování nedala. No a další, kterou znám má taky dva syny, jeden je autista a ten mladší to tak vypadá, že možná taky. Ve školce jí učitelka řekla at s nim někam zajde, že se chová divně a taky moc nemluví. Neuroložka jí nadala, že ho zanedbala. Ona, která má vystudovanou sociální pedagogiku. Jako dává si to za vinu, že se víc věnovala tomu staršímu. Divila jsme se, že s ním sami nikam nešla, ale zas na druhou stranu si to možná nechtěla připustit, že není normální. Přece jen představa, mít 2 děti autistické... no děs. Jak je možné, že všechny tyto děti od 3 do 10 let jsou opoždělé a nebo autistické. Je to náhoda, že co se začly dávat ty velké dávky vakcín, se tohole s dětma děje? Kdyby vaše dítě se změnilo po očkování, stále by vás to nepřesvědčilo? Jako je to každého věc. Já prostě očkovat nebudu at si o mě myslí kdo chce co chce. Tchán nenechal svého syna očkovat na nic. Tenkrát když byl malý, tak žili v austrálii, Ted je mu 28 a je zdravý. Často cestoval a žije v Praze jezdí metrem a nikdy nic nechytl.
@spirulina jenze toho se nikdy nedockame, maji strach, neni to v jejich zajmu... Co kdyby se nahodou projevilo, ze s tou vakcinaci to neni tak uplne, jak nam predkladaji... A prave to, jak dlouho uz se tlaci na to, aby takova studie vznikla a presto se nic nedeje ve me vyvolava pochybnosti v ockovani
@spirulina taky doufam, preci jen se o ocku mluvi cim dal vic a vic, coz je dobre, akorat jak pises, chtelo by to slusne jednani a sbirat informace nejen pomoci poradu Mate slovo a "jedna pani povidala" diky ockovani mam pocit, ze ziskat osobni zkusenost nebo svych realnych pratel je cim dal snazsi, tech NÚ pribyva, nebo spis rodice si je uz cim dal casteji spojuji s vakcinaci
mmch mám také kamarádku, její muž je doktor, ona je zdravotní sestra, jsou oba pražáci s kontakty v pražských nemocnicích, jejich 5ti letá dceruška onemocněla influenza B a následně zemřela. byla plně očkovaná, přímo proti této nemoci. v nemocnici, když mluvila s lékařem (jako s kolegou) jí řekl, že se to stává i u očkovaných dětí. a důvod? selhání imunity
@vercik83 neni pravda s tim tetanem.leda by ses zranila nekde na hnoji nebo v hline,kde jsou hosp.zvirata.
@marecekavendulka no pravě to jsem myslela
hahaha,ted jsem se nasmála 😀 když jsem četla článek ,tak přiznám-nedočetla jsem poslední stranu.A závěrečná věta mě dostala:" Rozhodně nejsem bezhlavým propagátorem očkování, ale některé argumenty odpůrců očkování jsou již za hranicí osobní svobody a svými názory ohrožují veřejnost." 🙂 😀
pro pobavení si můžeš listnout i článek, který se včera objevil na centrumu - název něco jako "za neočkování můžete jít i do tepláků!"
překlepy a chyby už možná opravili, ale teda to je něco 😕
jako přes kopírák už jsem to někde četla 🙂
@dzungala hezky clanek.srozumitelny.urcite ovlivni ovce,ktere zacaly o prinosu ockovani pochybovat. 😀resp. clanek-zachran,co se da.
zajímavá i diskuze pod článkem 🤐
@dzungala diskuzi jsem projela.je zajimava,ale je to jedno z temat,u ktereho budou diskuze vzdy na jedno brdo.
@dzungala Podle mě to není o tom, že by si někdo vymýšlel. Ale spíš mluví ti, kdo mají problém. Proč by miliony maminek (a tatínků) někde psaly, že jejich dítěti se nic nestalo. Pochopitelně píší ti s opačným názorem/zkušeností. Tak jako si nestěžují ti, co jim jabloň rodí, ale stěžují si ti, co jim jabloň z nějakého důvodu nerodí. To je pochopitelné. 😉
@brokovich jasný,ale už jen to,že ty případy jsou a že jejich počet vzrůstá,to už o něčem vypovídá-podle mě.

@marsrutka oni leckdy stačí vlastní (u sebe, u dítěte) zkušenosti se špatnými reakcemi na očkování a reakce doktorů na takové informace, aby člověk změnil názor ... slepě jsem věřila, teď už ne - a proto, jak jsem už psala @dzungala , mě Chlíbkovi řeči neskutečně dráždí, to jak překrucuje informace (aneb kope za GSK) a bagatelizuje nežádoucí účinky - místo zamýšleného chlacholivého efektu na mě působí jeho odpovědi tak, že by očkoval i přes mrtvoly ☹ (no, o jeho děti přecijen nejde, že).