Důvody pro a proti očkování dětí 5+ proti covidu
Holky, prosím slušně, je mi jasné, že je to třaskavé téma.. jaké máte důvody pro nebo naopak proti očkování dětí 5+ proti covidu?
Já byla přesvědčená, že do toho nepůjdu a teď mě rozhodil článek o 3m miminku, jak bojuje v Brně o život. Samozřejmě víc detailů k tomu nevím, tak kdoví, jak to doopravdy je. Snažím se nějak rozhodnout. Moje pediatra je jednoznačně pro.
@nazka no a mas deti ockovane vsemi povinnym a nepovinnym vakcinami?Pokud ne,tak taky muze tve dite jednou bojovat o zivot kvuli nejake jine nemoci,na ktere je ockovani.Jestli chces ockovat proti covidu dite tak mu nej nejdriv vsechny jine dostupne vakciny a az pak zvazuj experimentalni mRNA na covid,i odbornici nejsou jednotni,takze tady bacha.Tim,ze to media do lidi vali horem dolem,tak uz zacinaji byt iracionalni,zapomneli,ze jsou i jine nemoci,mne to prijde jako cilene vymyvani mozku lidi,nejdriv nechaji cloveka si zvyknout na tu myslenku a porad o tom mluvi az prestane clovek citit odpor a pak mu ukazou co potrebuji a maji ho tam,jde ho chteji mit,TV ted fakt neni pro slabsi povahy...jde o prostou psychologickou valku...Za me ockovani deti 5+ rozhodne neni na miste.
Po rozhovoru s pediatrem starších dětí a s pediatrem nejmladšího do toho rozhodne nejdu. Nejvíc se bojím postcovid syndromu a ten očko neovlivní.
@nazka Srdceryvných příběhů je plný internet, tlak na vakcinaci musí být nepřerušen a dospělí už netáhnou.
Za mě ne, nevidím jediný důvod, jen plno pro mě neprůchozích proti.
Já bych teda dítě očkovat dala. Vakcíny (obecně) jsou největší vynález medicíny a mají největší potenciál pomáhat a zachraňovat. Nicméně syn je na to ještě malej, takže se musí pár let počkat, do tý doby už se bude vědět jestli to k něčemu je. Ale kdybych měla dítě dostatečně starý na vakcinaci, jdu do toho, naopak mě děsí situace kdyby to syn, který má pár měsíců chytnul.
Zatím mám dítě v malém kolektivu, než půjde do školy, nechám ho očkovat.
@nazka Nás se to zatím netýká když máme mladší, ale i kdyby to pak bylo bez omezení věku, určitě očkovat nenecháme.
Ano, dcera už má termín na očkování. Důvody taky nebudu rozepisovat, ale plně respektuji, že jiní lidé to vidí jinak.
Ja bych syna (5 let) prihlasila, kdyby akorat ted v listopadu covid neprodelal. Takze ted vyckam, na konci zimy doockujeme MMR a pak - pokud to bude stale aktualni - bych ho (treba v lete) nechala naockovat (jinak je zatim ockovany vsim povinnym, Prevenarem a ma klistovku - chodi do lesni skolky a klistata jdou na nej hodne).
Ani náhodou… 😉
Nikdy!
Nejsme očkovaní ani my dospelí a nenechám ani sve děti. Nevidím důvod. Kdyby se nemusely testovat, o prodělání Covidu bychom u nich nevěděli. Jsem ráda, že máme na půl roku klid a pak doufám, že se všichni proberou. Ale vakcín je dost a je potřeba je prostě udat a peněz z toho také plyne hodně, tak proč to nezkusit na dětech, že? Ale každý ať se rozhoduje sám za sebe.
Nikdo z naší rodiny covid neměl, tak si to neumím představit, proto se bojím o to víc, neznámého, já astmatik jsem se nechala očkovat jak to jen šlo, dusim se často i jen tak, v podstatě bez spouštěče, nenašla jsem žádné významné minus pro sebe proč se nenechat očkovat. Dcera 6 let je také astmatik, léčený, ted v říjnu měla ošklivý zápal plic. Ale také má od narození alergie a např po MMR reakci kvuli alergii na vajíčko v mimi věku, takže vyčkávám, bojim se, nikdo neví co mu covid udělá, ale stejně tak vakcina. Čekám na zprávy ze zahraničních tisků. Opravdu je pro mě jako laika strašně těžké rozhodnout.
@nazka já děti očkovat nechám, uz mame domluvený termin. Důvodů mam více: 1. Covid je svinstvo, takze přestože vim, ze sance na těžší prubeh je v nasem případě mala, tak to nechci riskovat, stejně jako postcovidovy syndrom nebo syndrom multiorg. selhání 2.chci prispet k celkove proockovanosti a chránit širší rodinu i okolí 3. Chci, aby volne mohly chodit na kroužky i do skoly a nepadaly pořád do karanten jako teď (už po ctvrty za posledni měsíc). 4. Přijde Omikron, moc se toho zatim nevi ale jedna z hypotez je, ze vic postihuje děti a šíří se megarychle...takze chci byt pripravena. Kazdopadne, nerozhoduj se podle maminek z konika, dej na svůj rozum, intuici, konzultuj se pediatrem, event. s dalsimi lekari, jestli nekam chodite. A bav se o tom i s detmi, ne ze by to mely uplne rozhodovat, ale je dobry s nima o tom mluvit. Nase deti i sami chteji a kdyz se o tom bavi s kamarády, tak i hodne deti z jejich okoli bude ockovano (nebo uz jsou, ti trochu starší), takze se vlastne těší.
Nebudu, i když se trochu děsím že lidi povolí. U nás očkují skoro všechny mámy, v místní devítce je jedna neočkovaná holčina a stala se díky tomu terčem šikany. Ani učitelka se za ni nepostavila, je mi z toho dost nanic.
@nazka Jinak mé důvody - u dětí vnímám jako rizikovější možné následky po očkování (zatím vím o dvou závažných u dospělých) než riziko, že budou mít těžký průběh covidu. Ani jedno nelze samozřejmě nikdy úplně vyloučit, můžete si vytáhnout černého Petra ať naočkujete nebo nenaočkujete.
Z deklarace lékařů: "U dětí a mladých zdravých má covid-19 v naprosté většině lehký průběh, již nyní jsou však u nich popsány závažné postvakcinační nežádoucí účinky jako myokarditida, perikarditida, riziko mozkových příhod a jiných neurologických obtíží či poruch srážlivosti krve. Hlášen je prudký nárůst podezření na úmrtí ve spojení s vakcinací za období 2020–2021 v americkém vládním systému VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System). To, co se již nyní ukazuje, však může být zatím jen pouhá špička ledovce. O možných dlouhodobých nežádoucích účincích z podstaty krátkého používání těchto genetických vakcín není známo nic. Například skrytě proběhlé myokarditidy mohou být v čase příčinou rozvoje dilatační kardiomyopatie a srdečního selhání. V medicíně vždy platila zásada předběžné opatrnosti, primum non nocere. Místo zahájení seriózní odborné diskuse na dané téma je ústy dětských vakcinologů šířena pohádka o 100% bezpečnosti vakcinace dětí a mladistvých.
Může za takové situace skutečně zodpovědný lékař doporučit očkování dětem?"
Já také nenechám..
Jaké třaskavé téma? Prostě nenechám ockovat...a jestli tě zajímá důvod? To je čistě můj problém...
Nenechám ani sebe, takže o dětech vůbec nemůže být řeč. A osobně neznám nikoho, kdo by uvažoval jinak.
@bucifalek muzu poprosit o zdroj?
@urtica diky, ja myslela spis zdroj tohohle tvrzeni: “ již nyní jsou však u nich popsány závažné postvakcinační nežádoucí účinky jako myokarditida, perikarditida, riziko mozkových příhod a jiných neurologických obtíží či poruch srážlivosti krve. ”
V te deklaraci to uvedeno neni, tak by me to zajimalo (nejsem zvykla verit necemu jen proto, ze to “deklaruje lekar”).
@nazka v první řadě vyšlo už několik podložených vědeckých studií, že očkování na covid mění struktury buňky a zkracuje telomery, které udržují buňku mladou. Jednoduše řečeno, očkování urychluje stárnutí buněk tudíž i jedince. Proto opravdu neplánuji své děti očkovat od 5 let 3x ročně látkou, která urychluje stárnutí. To opravdu děkuji, nechci. Hlavně většina dětí má bezpříznakové průběhy, kvůli jednomu zmedialozovanému příběhu, kde zatají většinou to podstatné, nepoběžím hned na očkování... 🙄
@rencinka87 Zatím je jich pod tím podepsaných 1749
@urtica diky, to vidim, ja se ale ptam na zdroj jejich tvrzeni, ze jsou u deti popsany zavazne postvakcinacni ucinky, kolik lekaru to podepsalo, mi na tu otazku neodpovi.
@cherie24 taky muzu poprosit o zdroj? To jsou fakt zajimave informace, o kterych jsem nikde neslysela..
@urtica taky je mi z toho na nic, co se teď děje kvůli očkování. Brácha zaplatil 8 tisíc za kurz před přijímačkami na VŠ, byl tam 2x a teď mu napsali, že už chodit nemá, peníze odmítají vrátit, prý to není jejich problém, že není naočkovaný. Z angličtiny, kde chtěl mít vyšší vzdělání než maturitní ho taky vyhodili. Přitom už byl x krát v kontaktu s nakaženými. Všichni doma to měli, on s nimi v karanténě, dokonce měl techtle s pozitivní přítelkyni a stále negativní. Ale měl by běžet na očkování, o kterém nic nevíme, i když imunitu má dobrou a příležitostí to chytit měl habaděj, přesto ho společnost považuje za hrozbu pro okolí a brání mu ve vzdělávání. Přitom to teďka šíří očkování všude kde můžou, ale co se děje vůči neočkovaným je opravdu smutné ... 😞
@rencinka87 Pokud Tě to opravdu zajímá, napsala bych být Tebou přímo na deklaracelekaru@centrum.cz a zeptala se na to.
@urtica a muzu se zeptat tebe - ty tomu veris? Nemas potrebu overit si to sdeleni?

Já ne. Důvody tu psát nebudu abych nevyvolala bůh ví co zase, ale odkladala jsem očkování i “normální”. Tohle bych nedala a už vůbec ne u takových malých 5+…..