icon

Důvody pro a proti očkování dětí 5+ proti covidu

nazka
13. pro 2021

Holky, prosím slušně, je mi jasné, že je to třaskavé téma.. jaké máte důvody pro nebo naopak proti očkování dětí 5+ proti covidu?
Já byla přesvědčená, že do toho nepůjdu a teď mě rozhodil článek o 3m miminku, jak bojuje v Brně o život. Samozřejmě víc detailů k tomu nevím, tak kdoví, jak to doopravdy je. Snažím se nějak rozhodnout. Moje pediatra je jednoznačně pro.

Diskuse je zavádějící
Je možné, že diskuse obsahuje příspěvky, které jsou zavádějící (obsahují klamné informace nebo úmyslně poupravená fakta) a jsou vytvořené za účelem manipulace nebo šíření strachu a paniky.
Strana
z6
martiniquest
14. pro 2021

Opatrne ockuji i hexu a priorix. Duvodu mam mnoho (vcetne toho, ze ma reakce na druhou davku byla dosti spatna, skoncila jsem na kapacce kortikoidu). Tuto vakcinu diteti nedam. Me vzdelani je molekularni biolog, dokoncuji doktorát. Dal nekomentuji.

nazka
autor
14. pro 2021

@nikjean děkuji za dobrý názor, ztotožnuju se s ním

paturik
14. pro 2021

V žádném případě bych je naočkovat nenechala... A důvody? Ani já se nenechám naočkovat pokud to nebude povinné a za 2. Covid jsme měli a dětem nic nebylo hůř jsou jindy nemocný

marcicek84
14. pro 2021

@glimmer a to tem detem nevysvetlis,ze riziko,ze dopadnou jako strejdove je minimalni?Kvuli skoly v prirode,taboru,to moc pro zdravi delat nebude...🙈🙉🙊

rencinka87
14. pro 2021

@marcicek84 vim, jaky mas nazor na ockovani a covid obecne a ze jsi o nem skalopevne presvedcena.
Neznevazuju nici nazor, odsuzuju pouzivani lzivych informaci, pripadne interpretaci urcitych dat zavadejicim zpusobem. A u te deklarace lekaru je to jeste o to smutnejsi, ze to jsou lekari.
Ty take zavadis - stavis “7000 lekaru proti Kubkovi” - zaprve to podepsalo necelych 2000 lekaru a zadruhe na druhe strane nestoji Kubek, ale Kubek a dalsi tisice lekaru, kteri troufam si rict nasobne prekracuji tady tech 2000 z deklarace. Ale o to skutecne nejde - tak jako ty bojujes proti jakekoli informaci, ktera by mohla podporit ockovani, tak ja se snazim upozornovat na vsechny lzive a zavadejici informace, at jsou z jakehokoli tabora.

marge_s
14. pro 2021

Lekaru je v cr asi 45 000. Pod tou deklaraci jsou porad jedni a ti sami (hnizdil a spol). Je to jen mala podskupina. Necela 4%. Neni to tak, ze se nemuzou odbornici dohodnout. Konsenzus je pro ockovani. Proockovanost lekaru se blizi 90%.

zrzinda
14. pro 2021

Hezky den, já jsem obecně pro vakcinaci. Sama jsem na Covid ockovana (ne z donuceni, ale protože jsem fakt chtěla). Byla jsem absolutně bez jakékoliv reakce. Naše dite má všechna povinna očkováni, plus i některá nepovinná. Ale co se tyce očkováni na Covid, asi bych do toho nebyla tak hrr. Pockala bych par měsíců, co a jak. My máme “štěstí,” ze je ještě malicka a netýká se nás to.
Kdybych teď byla v tvé kůži, tak bych do toho šla až později. 😊

danvitka
14. pro 2021

Nenechám. Stačí mi vedlejší účinky, reakce okolí na očkování. A ne nešlo o jednodenní teploty a bolest ruky.

aarriel
Autor odpověď smazal
te_reza
14. pro 2021

@kiluau toho už jsem si taky všimla. Přijde mi to až průhledný.

zizibou
14. pro 2021

Nenechám dceru očkovat už nejspíš na nic.
Od loňského roku má DM1. Podle naší pediatričky se jí to spustilo buď za a) po očkování, kdy tělo vytvořilo silnou imunitní odpověď a spustil se tak její genetický program, který ale mohl klidně celý život spát nebo za b) po prodělání silné virózy, což klidně covid mohl být a stalo se vlastně totéž, co v případě a. Tak či onak, nepředpokládám, že by měla mít těžký průběh při případné reinfekci.
Nehledě na to, že naše pediatrička je silně proti a vlastně je teď v médiích označována za dezinformátora 😞🤦‍♀️. Je jedna ze signatářů deklarace.
My s manželem naočkovaní taky nejsme a dokud nás k tomu nedonutí, ani o tom uvažovat nebudeme. Muž si nechal měřit protilátky a vyšly mu opravdu hodně vysoko.
Celá tahle situace je podle nás fakt šílená kampaň, která lidem jenom škodí. Očkování schvaluju pro rizikové skupiny, ostatní je jen hysterie. Navíc lidé zapomínají na to, že je to stále DOBROVOLNÉ, a přesto jsou schopni se kvůli tomu neskutečně hádat. Říkám si PROČ? Komu to prospěje?

aarriel
Autor odpověď smazal
marcicek84
14. pro 2021

@rencinka87 tak bojuj,ale fer...asi jsem se s temi pocty lekaru drzela dost pri zemi jelikoz dalsi podpisy jsou na petice.com a tady jeste clanek https://www-seznamzpravy-cz.cdn.ampproject.org/...

rencinka87
14. pro 2021

@marcicek84 ted ti nerozumim? V te deklaraci je v tuto chvili podepsano 1753 lekaru, jak bojuju nefer? A ten clanek ma odkazovat na co? Nejak jsem se ztratila v tom, co se snazis rict?

marcicek84
14. pro 2021

@rencinka87 ano v deklaraci ano,ale dalsi podpisy jsou v jinych zdrojich, o kterych jsem psala vyse 😉 samotny clanek je pro ostatni,kteri tomu neveri a haze je do kupy dezinformatori 🤦🏻‍♀️

janina228
14. pro 2021

Asi takhle.. pokud by i většina lékařů byla proti, tak jsme tady tohle očkování vůbec nemuseli řešit, protože by tady prostě nebylo. Pokud má dítě nějaké zdravotní problémy, které by případný covid mohl výrazně zhoršit, tak ať ho rodiče očkují. Tomu naprosto rozumím a je to pro mě takové to "benefity očkování převažují nad možnými riziky". No a pokud se udělá z dobrovolnosti časem povinnost, zajdu s dětmi na test buněčné imunity a budu doufat, že výsledky někoho budou zajímat..

nazka
autor
14. pro 2021

@zrzinda dekuji za radu 🙂

marcicek84
14. pro 2021

Jinak z logiky veci ti lekari co,to podepsali musi mit fakt odvahu a koule se proti tomu diktatu postavit,zkoumat to a ptat se,kdyz to nedela CLK v cele s Kubkem je spravne.Ano, s tim Kubkem,ktery pred cca 10lety vystupoval proti vakcine na praseci chripku,ze neni pokusny kralik,tak si rikam kdo mu co dal,kdyz ted u mRNA vakciny je to jeste horsi protoze nejsou uz vubec prozkoumane a tehdy se pri ockovani na praseci chripku zacala objevovat narkolepsie a to mu zjevne nevadi..
Napr. ted Okamura na CT24 priznal,ze se jedna stale o experimentalni vakcinu,i kdyz i toto slovo je pro nektere udajne nepravda.A ted vynesl,ze se v kuloarech diskutuje i o povinnem ockovani deti na covid,chapete to???🙈🙉🙊

urtica
14. pro 2021

@aarriel Tak já konkrétně jsem se nerozhodovala na základě této deklarace a vygooglila jsem si ji poprvé včera večer až na základě dotazu @rencinka84. - jediné, co jsem tu uvedla byl odkaz na deklaraci a uvedený počet lékařů, blíže jsem ji nezkoumala. V tomhle směru můžeš mít pravdu - podepsat se tam může v podstatě kdokoliv a jakkoliv a manipulace s informacemi probíhá na obou stranách fronty. Jen jsem si všimla, že je tam podepsaný jeden můj lékař a tam tedy jméno i místo sedí. Můžeš uvést třeba některé neexistující lékaře?

marge_s
14. pro 2021

@marcicek84 to nejsou lekari ten zbytek, ale sympatizanti, z nichz nekteri se chlubi kolikrat se jim petici pod ruznymi jmeny podarilo podepsat. Lekaru je skutecne asi 1700

nazka
autor
14. pro 2021

@martiniquest a zrovna pokud by Ti to nevadilo, Tvoje vzdělání mě zajímá. Víš svoje a ne jen to, co do nás hrnou média. Nemohla bys mi, prosím, napsat do IZ něco k tomu? Chápu, že to nechceš psát veřejně.

treasurka
14. pro 2021

@nazka Ja nevim. Nebojim se korony. Naprosty vetsine zdravych deti nic nedela. Muzu se bat, ze si vytahnem cerneho Petra, ale to bych je nemohla poslat na tabor, jet autem, na kolo, k vode, na trampolinu, lyze, nikam. Vsude najdes smutny pribeh, jak se nekomu neco stalo a dopadlo to blbe. Jsem velmi provax. Moje deti maji hodne ockovani. Ale tady u toho mi vadi ty lzi, manipulace a natlak okolo. Taky nevim, kolik preockovani do nich budou chtit pichat. A tam uz se bojim dlouhodobych nasledku. Takze zatim sazim na prevenci, a rozhodnu se podle toho, jak moc jim bude kazit zivot.

aarriel
14. pro 2021

@urtica jen uvadim na pravou miru, davala jsi odkaz tak reaguji na nej😉 nic proti nikomu 🙈pokud by to melo byt pro me k necemu, tak by tam melo byt aspon ICZ lekaru, at se to da overit poradne. Jako nekteri lekari opravdu existuji, ale zas si rikam, jak tomu muze rozumet dietolog? Kozni? A myslim ze jsem zahledla i veterinare?! 🤔 A take jsou tam lekari, kteri sice existuji, ale maji ukoncenou praxi? Proc asi? Takze bud lekar v duchodu? A nebo proste neordinuje? Par jmen me prekvapilo teda....

nazka
autor
14. pro 2021

@treasurka děkuji za hezky názor. Mně nejvíce odrazuje to, že vakcína opravdu nechrání. Kdyby bylo 100%,ze to nedostanou, tak dobrý. Ale kolem mě je spousta covidaku a všichni očkování. Mediální masáž je obrovská. Na druhou stranu jsem já blbej duverivej a empatickej člověk. Takže mě vždycky ty hrozivy příběhy dostanou.

kiluau
14. pro 2021

@klokanka31 to je další věc... první dávka v pohodě, po druhé padli snad všichni co znám a jsou očkovaní. Kamarádka se po druhé dávce nebyla schopná postarat o své malé dítě. A komentáře od lidí typu "Chytla jsem sice po očkování covid, ale měla jsem díky tomu slabší průběh"... je kec. Jak můžou vědět, že by měli ten průběh horší?

nikjean
14. pro 2021

@aarriel Poslední 2 roky je naprosto běžné a nikomu to nepřijde divné, že se k tématu Covid vyjadřují naprosto všichni a je jedno, jakou specializaci člověk má. Např. můj oblíbený Flegr, který dostává v médích největší prostor a přitom nemá ani lékařské vzdělání. To jen k tématu odbornosti. A pak v tom nemají být zmatky. 😅

urtica
14. pro 2021

@aarriel Ano, ale ten odkaz jsem sem dávala jen jako reakci na dotaz rencinky po zdroji informace, který zde uváděla @bucifalek. Neberu to jako útok, naopak mě to zajímá - můžeš prosím napsat nějaká konkrétní jména těch neexistujících lékařů? Klidně do SZ, jestli to tu nechceš psát veřejně (i když myslím, že by to nemělo vadit).

klokanka31
Autor odpověď smazal
aarriel
14. pro 2021

@urtica psala jsem SZ, nechci aby vsichni vedeli kde bydlim a pracuji 😂🙈

marcicek84
Autor odpověď smazal
Strana
z6