icon

Důvody pro a proti očkování dětí 5+ proti covidu

nazka
13. pro 2021

Holky, prosím slušně, je mi jasné, že je to třaskavé téma.. jaké máte důvody pro nebo naopak proti očkování dětí 5+ proti covidu?
Já byla přesvědčená, že do toho nepůjdu a teď mě rozhodil článek o 3m miminku, jak bojuje v Brně o život. Samozřejmě víc detailů k tomu nevím, tak kdoví, jak to doopravdy je. Snažím se nějak rozhodnout. Moje pediatra je jednoznačně pro.

Diskuse je zavádějící
Je možné, že diskuse obsahuje příspěvky, které jsou zavádějící (obsahují klamné informace nebo úmyslně poupravená fakta) a jsou vytvořené za účelem manipulace nebo šíření strachu a paniky.
Strana
z6
marcicek84
14. pro 2021

@marge_s tam kde nemaji takovou promorovacku,vymysleji povinnou ockovacku 😀 Nicmene uz priznavaji,ze bez promoreni to zjevne nepujde...pak je moznost ockovani kazdy rok,taky dost na prd.

vendelinka08
14. pro 2021

Vidím za tim těžké prachy pro farma firmy ...vždy to tak bylo. Leky na covid nejsou a očkování ano? Pi.....a. ockovani nechrání....tatka si nechal změřit protilátky po očkování a nemá žádné ...zero, nula. Nic.... takže dve davky očkování úplně k prdu....strach, obrovsky strach se tady táhne jako smrad. Lidé myslí iracionálně.... nedíváme vubec na tv, na zprávy... žijeme normálně a je nám fajn....strach z Covidu jsem nemela nikdy, možná trochu respekt z neznáma. Vše se zveličuje...tady jsou zakázané trhy...bracha mi ukazoval video z Německa, jak si lidé užívají advent na trzích....to se ale v tv neukáže....

marketka_m
14. pro 2021

@vendelinka08 phizer pry má lék, dneska psali na seznamu, pro domávcí použití, čeká se na schválení nebo co to psali..

cherie24
14. pro 2021

@marge_s mě náramně baví, jak nám média tvrdí, že v zahraničí je to kosí a mají tam ty nebezpečné mutace a nevím co všechno, přitom když jsem si psala se známým, který tou dobou žil v Anglii, tak říkal, že kromě roušky v obchodě o žádném covidu neví, to samé přítel v Německu, ale ve zprávách to vypadalo, že na to zákonitě člověk umře hned, jak dorazí na letiště. A pak tyhle zprávy hnedka mažou z internetu. 😄

tehulinka91
14. pro 2021

@nazka Vzhledem k tomu, že už tak mají děti očkování vcelku dost, bych to hodně zvažovala. My už to doma Ale teda řešili. Syn má povinné a taky nepovinné na nemoci, které se objevili u nás v rodině a vzhledem k tomu, že v rodinné anamnéze máme i dýchací obtíže tak bych ho naočkovat nechala, ale až v 6 letech. Dřív ne. Hlavně se nenech obměkčit těmi nešťastnými příběhy. Je to jen psychický nátlak na veřejnost, aby lidi donutili k tomu co oni chtějí. Včera jsem trasovala C+ rodinu, kde je C+ i 5 měsíční chlapeček a říkali, že není protivný nic, ani na něm není znát, že covid má. Nemoci i vakcinace mívají individuální průběh, každý na ně reagujeme jinak. Vyslechnout si můžeš miliony názorů, ale Nejlepší je rozhodnout se na základě vlastních zkušeností a taky jak ty a děti reagujete na různé nemoci či vakcinace. 😉

nazka
autor
14. pro 2021

@tehulinka91 děkuji za hezky názor. Už jsem se rozhodla, že zatím ne a uvidíme, co bude dál.

rencinka87
14. pro 2021

@vendelinka08 zaprve - zkus se podivat, kolik stoji jedna davka monoklonalnich protilatek a kolik stoji jedna davka vakciny. Hrubym propoctem - nevydelalo by se vic na leku, ktery by si kazdy pozitivni mohl kdykoli koupit v lekarne a snedl by ho nekolik platicek, nez na jedne davce vakciny za x mesicu, kterou si stejne nedaji pichnout vsichni?

K protilatkam - presne proto se neuznavaji - protoze kazdemu vyjde jine cislo, ktere nevypovida temer o nicem - zjisti si neco o bunecne imunite.
Ja jsem si nebyla jista, jestli jsem jako mala prodelala nestovice. V tehotenstvi jsem si nechala zmerit protilatky - nula, zero, nic! Zbytek tehotenstvi jsem se nervovala, abych je nekde nechytla. Kdyz mel mladsi syn tri mesice, starsi syn nekde nestovice chytil - mel je on, za 10 dni i maly. Celou dobu jsem byla s nimi, starala se o ne, mladsiho kojila a spala s nim v posteli. A cekala jsem, kdy je dostanu ja. A nedostala. Protoze - jak mi pak vysvetlil doktor - zmerene/nezmerene (pametove) protilatky nevypovidaji vlastne o nicem - moje telo si informace o nestovicich ulozilo do bunecne imunity, pri kontaktu s nakazou si vzpomnelo a ja jsem nechytla nic (jen pripominam, ze u nestovic je nakazlivost snad 95% nebo kolik, je temer nemozne je nechytit, pokud je clovek jeste neprodelal - tim spis pri stalem kontaktu s nakazenymi).

marulu
14. pro 2021

@nazka jeste sem hodím rozhovor s pediatrem, myslim, ze jestli je někdo oprávněn vyjadřovat se k tematu, tak je to prednosta Pediatricke kliniky FN Motol
https://video.aktualne.cz/dvtv/deti-ktere-po-co...

urtica
14. pro 2021

Chtěla bych uvést na pravou míru to, co zde psala @aarriel o údajných falešných jménech v deklaraci lékařů.
Vyměnili jsme si několik SZ. Sdělila mi pouze dvě jména. První se týkalo "lékařky, která TADY prostě není, v životě o ni neslyšela, za 13 let nedržela její recept 🤷‍♀️". Ukázalo se, že dotyčná TAM je, ale teprve krátce a pod záštitou jiné lékařky. Ještě nemá atestaci , proto @aarriel nemohla držet její recept.
U druhé lékařky nesedělo jméno s místem. Tato lékařka, jak se ukázalo, má trvalé bydliště v jiném městě, než kde ordinuje (v deklaraci uvedla místo trvalého bydliště, recepty vystavuje jinde). Žádné další jméno jsem nevymámila.
Pro úplnost dodávám, že jedna z lékařek je zubařka, druhá dietoložka, takže skutečně nejde o expertky na imunitu a vakcinaci, ale existují, mají titul a deklaraci podepsali. Konkrétní jména doktorek neuvádím, protože si to @aarriel nepřála.
@aarriel pokud jsem něco napsala špatně, klidně mě oprav.
Prověřování informací je na místě na obou stranách barikády.

aarriel
15. pro 2021

@urtica jeste doplnim, ze pokud neuvadi ICZ proste se nedaji overit. A taky nemam cas, abych vsechna jmena projizdela, vylozene to jsou samy odbornici na ockovani deti 😂 tyto 2 jmena me vylozene zaujala. Ja si dal trvam na tom, ze pani dietolozku neznam a vedle nas rozhodne nebydli a vedle ve meste o zadne ordinaci nevim a v zivote jsem o ni neslysela. A zadny mameni jmen neprobehlo 😒 proste na to nemam cas.

marcicek84
15. pro 2021

@aarriel tak kdyz nevis,tak proc mas snahu ty lekare zdiskreditovat?🙈🙉🙊

urtica
15. pro 2021

@aarriel Její jméno a adresa jsou uvedeny na úřední desce městského úřadu v rámci veřejné vyhlášky o územním rozhodnutí z r. 2019.

aarriel
16. pro 2021

@marcicek84
@urtica ok damy, puvodni prispevek mazu, aby pro nekoho nebyl zavadejici. Ale nic to nemeni na tom, ze pro me je to neduveryhodny a nic nerikajici. K cemu mi to je, kdyz se lekari nedaji overit? A k cemu mi je, ze se k problematice vyjadruje dietolog, zubar atd? Jak jsem psala v SZ, probehla jsem to jen v rychlosti, fakt nemam cas projizdet vsechny jmena. A zvlast ne, kdyz pod tim je odkaz na clanek, kde se nekdo chlubi, ze podepsal vickrat. To me vede k otazce, vi o tom ty lekari, ze to podepsali? 🤔 Jako jestli to nekdo nepodepsal za ne? Nebudu se dal k tomuto vyjadrovat. Preji vam zeny, at se spravne rozhodnete a hlavne zdravi at ockovany nebo neickovany. Ja jdu chystat bedny leku na JIP a ARO 😉

marcicek84
16. pro 2021

@aarriel podpis toho cloveka tam je,takze je hola demagogie a uvaha,zda ti lide vedi,ze tam jsou podepsani,uz s tim prestan,je to trapne.Kazdy lekar snad ma vseobecny medicinsky zaklad to za prve a za druhe ma ucite pravo i na jiny nazor,ktery bude rozhodne jiny,nez nazor cloveka z JIP,ktery vidi jen tezke pripady a to denodenne.Ockovani je stale dobrovolne,na to,ze nechrani jak ma a uz se i mluvi o preockovani i vickrat za rok,tak mi to prijde jako silenost,ze ve vedeni EU se mluvi o tom,at je to povinne.Nesplnuje je to vyhlasku ohledne tradicnich ockovani ani za mak a urcite zasah do telesne integrity cloveka je mozny jen s jeho souhlasem a to bez natlaku.

rencinka87
16. pro 2021

@marcicek84 ohledne toho vyjadrovani nazoru doporucuju tenhle rozhovor. Snad nebudes rozporovat, ze Benes je skutecna kapacita.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ockovani-je-...

Zejmena doporucuju tuhle cast:

Problém byl hlavně v tom, že z různých děr vylezli kdejací „odborníci“ a každý cítil povinnost se ke covidu vyjadřovat a něco říkat. A vy novináři jste se ptali kdekoho s nějakým titulem.

Myslíte to, že situaci měli potřebu z televizních obrazovek komentovat i třeba někteří stomatologové, kardiologové či onkologové?
To byla ta možná největší chyba. Jen zblbli veřejnost. Zblbli pravděpodobně i politiky, kteří jsou habituálně pitomí, že ano. U nás platí, je to pan doktor, má bílý plášť, tak mu všichni věří. Ale co si z toho má kdo vybrat, když každý doktor má jiný názor?

Vy jste v sobě takovou potřebu nikdy necítil?
Ne, nikdy. A já vám to řeknu proč. Představil jsem si tu situaci, že by mi třeba Prymula (epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví - pozn. red.) říkal, jak mám koho operovat. No tak se mu vysměji, ne? Proč já bych tedy říkal Prymulovi, jak má zacházet s infekcí? To je přece hloupost. Já jsem v tom stejný amatér jako každý jiný člověk.
Já mám sice státní zkoušku z hygieny a epidemiologie, ale jediné, co si z toho ještě pamatuji, je, že jsme jako medici chodili kontrolovat hospody, jestli tam mají čisto. Takže nám dali vždycky najíst, protože se nás báli. Ale jinak o tom nevím vůbec nic. Tady se ukazuje, že bychom potřebovali takovou autoritu jako mají Němci v Institutu Roberta Kocha, jehož postoje jsou brány za bernou minci. A vše ostatní je šum.

janina228
16. pro 2021

@rencinka87 no ale RKI (přesněji Stiko) není moc pro očkování mladších dětí (tedy od 5 do 12 let), pokud nejsou ve zdravotním riziku nebo nemají rizikový kontakt v domácnosti,ne?

rencinka87
16. pro 2021

@janina228 ano, stejne tak pro to nebyli v te vyssi vekove kategorii 12-16 let a pozdeji zmenili nazor, ted je to stejne, jde jen o to proockovat dostatek deti, aby bylo jasnejsi, co muze ockovani pripadne zpusobit.
Jen holt nektere ty deti musi byt prvni, ze..
Nicmene to uz tady taky zminovala @marcicek84 - ze studie se delala na pouhych dvou tisicich detech - tak si staci najit statistiky, kdy bylo jen v USA naockovano do 5.12. “pouze” neco pres 4 miliony deti 5-11, z toho “pouze” neco pres milion ma ockovani ukoncene (dve davky + 14 dni k tomu) - ted uz je to ukoncenych samozrejme vice, protoze dnes je 16.12. To mluvime jen o USA. Takze tech “pokusnych kraliku” uz je za me dostatek.
Samozrejme dalsi vec je, ze pokud nekdo rekne, ze vakcina bude pro nej proverena po 12,5 letech (proc ne 12 nebo 13??), tak se neni o cem bavit, to uz budeme resit zase uplne jine problemy, infekce, choroby 🙂

janina228
16. pro 2021

@rencinka87 nevím jak bude pokračovat doporučení ohledně plošného očkování.. Samozřejmě si dohledám a vím,že už je očkováno xy dětí v tomto věku všude možně po světě,ale ano - stále nemám informaci, co to udělá za pár let. Osobně si myslím, že je při vývoji imunity dost zásadní, jestli je dítěti 5 nebo 12. A pro mě nejzásadnější - pokud to dítě prodělalo v minulosti, opravdu je nutné ho očkovat? A neřeším očkování jako takové, já sama mám děti očkovaný i nepovinnými vakcínami a pár jich ještě dozajista přibude..

urtica
16. pro 2021

@marcicek84 Já jen dodám, že jsem tam našla jednoho svého lékaře - shodou okolností doktora, který dochází vypomáhat na covidovou JiPku.

marcicek84
16. pro 2021

@rencinka87 jelikoz to vychazi ze studie ohledne pouzite mRNA vakciny,jsou tam rizika i ten cas,ktery je treba k jejich zmirneni tedy tech 12,5 let

marcicek84
16. pro 2021

@rencinka87 je tam i preklad te studie,kdyby mel nekdo zajem,ale po tomto si myslim,ze si to ockovani rozmysli i dospely natoz to dat do ditete 5+... https://zakonybohatstvi.cz/data/?fbclid=IwAR1xZ...

marcicek84
16. pro 2021

@urtica to je zajimave,ze dela na JIPu,ten doktor ma koule to podepsat...

aarriel
16. pro 2021

@marcicek84 co na me utocis? Jako co je trapny? Muj nazor? Jsem od prirody neverici clovek, takze proste neverim tomu. Jako taky jsem tam nasla lekare, ktery znam, a jsem rada, ze k nim nechodim, ale fakt vsechny jmena jsem neprojizdela. Me je ukradeny, co si kdo dela se svym telem, cemu kdo veri, kazdyho vec. Neznam nikoho pribeh, stejne tak jako nikdo, natoz ty, neznas ten muj 🤷‍♀️ jo a nejsem z JIP, jsem z lekarny a z ockovaku 🤭😉

urtica
16. pro 2021

@marcicek84 Jen tam vypomáhá - dobrovolně, jinak má jinou specializaci. Myslím, že on není apriori proti očkování, naopak mi ho doporučoval. Tipla bych si, že mu vadí ten způsob, jakým je vymáháno a očkování dětí - sám má dvě malé.

marcicek84
16. pro 2021

@aarriel prosim te,utocit jsi tady zacala ty,ze neveris,znevazujes ty lidi.Tak ano,je to proti tvemu presvedceni,napsala jsi to pekne,at si kazdy se svym telem dela co chce,ale konkretne o telu ditete 5+ rozhoduje jeho rodic,to se tezko samo rozhodne a pokud rodic nema potrebne i informace,tak se nemusi rozhodnout spravne.

@rencinka87 a ty miliony ockovanych deti v USA jsou ockovany jak dlouho,ze se daji vyloucit dlouhodobe nasledky po vakcinaci?za me dost dlouho ne,abych to mohla tvrdit,ze vse ok..I kdyby clovek pripustil,ze je pravda uprostred,tak proste ty deti u toho ockovani vystavujeme riziku dlouhodobych NU,i kdyz to az tak nutne nepotrebuji tu vakcinu,mozna nemusi byt az tak vazne ty NU,ale verit,ze se to obejde uplne bez nich,tak tomu verit nelze,bude to o stesti,kterym se to vyhne a kterym bohuzel ne a postizenych nemusi byt tolik,i kdyz jich spise bude vic nez u bezneho odzkouseneho ockovani,zkratka proto bych to riskovat nechtela...

marcicek84
16. pro 2021

@urtica tak ona to hlavne chtela zduraznit a pak se osiva...ano,zasluzna prace,ale uprimne na tom JIPu budou mit stale stejne plno,nebude covid budou jine pripady,je to JIP,je blahove si myslet,ze by to tam bylo uplne prazdne nebyt covidu...

aarriel
16. pro 2021

@marcicek84 uz pisu nekolikrat, nejsem z JIP 🤦‍♀️ tak si to aspon precti poradne. Ale kdyz to chces slyset, tak ano, JIP je plna i bez Covidu, ale za 13 let, co delam v nemocnici, tak jsem nezazila, ze by se museli pridavat luzka, ze bysme museli tahat takovy kvanta leku a tak hodne navysovat sklady, ani pri chripkove epidemii. Ale koukam, te tady je marny cokoliv rikat. A ano, je mi i uprimne jedno, co si kazdy dela se svymi detmi. Chapu, ze kolikrat je tezke se rozhodnout i v mene dulezitych vecech, takze preju vsem rodicum at se rozhodnou spravne a nikdy nelitovali sveho rozhodnuti, at tak, ci tak

marge_s
16. pro 2021

@aarriel aariel, aariel, ty nevis, ze marci ma vzdycky! pravdu. Vzdycky! A hlavne vsemu rozumi! To bys koukala.
🤣

aarriel
16. pro 2021

@marge_s uz jsem pochopila, ze to nema cenu 😉

marge_s
16. pro 2021

@aarriel 😉

Strana
z6