Důvody pro a proti očkování dětí 5+ proti covidu
Holky, prosím slušně, je mi jasné, že je to třaskavé téma.. jaké máte důvody pro nebo naopak proti očkování dětí 5+ proti covidu?
Já byla přesvědčená, že do toho nepůjdu a teď mě rozhodil článek o 3m miminku, jak bojuje v Brně o život. Samozřejmě víc detailů k tomu nevím, tak kdoví, jak to doopravdy je. Snažím se nějak rozhodnout. Moje pediatra je jednoznačně pro.
@rencinka87 nečetla jsem. Já nejsem lékař, jsem obyčejný laik. Nerozumím tomu, ale z podstaty věci mi jsou bližší očkování, která jsou roky prověřený. Mám prostě a jednoduše strach. Není to tak dávno, co se řešila souvislost nežádoucích účinků vakcíny MMR.. matky nedávají očkovat pořádně ani hexou.. a to ty vakcíny jsou roky prověřený na miliónech dětí. A ano, pokud bude dostupná pro děti vakcína, která bude dělaná hezky postaru, jsem o ní ochotná uvažovat (samozřejmě až po testu buněčné imunity)..
@janina228 tak prave ta mmr je delana postaru a licenci dostala v roce 1971 😉
Takze hysterie kolem ockovani zjevne nesouvisi ani s puvodem vakciny, ani s mechanismem jejiho fungovani, ani s delkou uzivani.
Dodnes budou nekteri zaryte spojovat mmr s autismem. A to je presne ono - korelace a kauzalita jsou dve ruzne veci - pokud si s prominutim prdnu a za mnou se zbori barak, tak to bude vypadat, jakoze jsem hooodne nebezpecnej jedinec, kdyz si dam cocku.. A nebo taky je pravdepodobnejsi, ze ten barak zrovna rizene demolujou nebo v nem prave vybuchl plyn.
A je dobry se zeptat - proc ty matky nedavaji ockovat poradne ani hexou? Co myslis?
@rencinka87 vim,ze ten dotaz nebyl smerovan na me,ale co ten NU po vakcine na praseci chripku vyssi vyskyt narkolepsie???ne,to se asi nikdy nestalo,rekni to tem poskozenym,taky pred 10 lety byla pandemie...ach jo,ach jo...jo a to byla vekcina po staru a co prinese nova technologie vi Buh
@aarriel prosim te,nepsala tobe,jen jsem reagovala na to,jak jsi to podala a psala jsem jine osobe,reflektuji tvou odpoved,neboj...
@rencinka87 Přece je ale známé že i po hexavakcíně může být nežádoucí účinek. Sice ojediněle, ale možnost tam je.
@rencinka87 já říkala, že MMR jsem snad dětem nedala?! Narážela jsem na to, že i když to je STARÁ vakcína, tak i tak se najdou matky, co v době nudy před covidem radši nedaly děti pod tíhou adjuvans očkovat. A upřímně, teď tahle vakcína je schválena rok.. ano, určitě nebyla z ničeho nic, určitě tuhle technologii už nějaký ten rok předtím zkoumali... Ale mě osobně to prostě nestačí. Jsem v tomhle konzerva a prostě si počkám jak to bude do budoucna..A na tvou otázku - já netuším proč nedávají očkovat hexou.. ty ano?
@klokanka31 nezadouci ucinek je mozny na jakoukoliv vakcinu i lek, ne jen mozny, je existujici a potvrzeny. Kazdy lek i vakcina ma svuj pribalovy letak, kde mas presne vypsane, jake jsou nezadouci ucinky - caste, vzacne, i velmi vzacne. Kazdy paralen te defacto muze zabit.
@rencinka87 tak zrovna memu synovi se po hexe rozjela nemoc, netvrdim, ze to je urcite po ockovani, ale kdyz jsem to resila na imunologii tak mi to doktor samozrejme nepotvrdil, ale zaroven nevyvratil. To se proste nikdy nezjisti.
Ockovani...pomoc pro lidi...tedy mensi smrtnost na covid je to tak??? Melo by to tak byt? Jsem zmatena uz z toho...
@leymea tady uz uprimne nekomu fakt jeb*o vzdyt tech ockovani je i tak dost,pokud nekdo ockuje povinne i nepovinne hrazene pojistovnou,jeste tohle zkouset dostat do tech mimim,pro Krysta....🙉🙈🙊
A uz tu vznikla i deklarace sester pro povinnemu ockovani https://www.deklaracesester.cz/?fbclid=IwAR0fpo...
@marcicek84
@leymea takze to dopadne tak ze to po porodu strikniu kazdemu
@marketka_m kdyby od porodu.. pamatuji časy, kdy těhotná nemohla ani kapky do nosu.. a není to tak dlouho🙈
@janina228 tohle jako ja fakt nevim ...
@marketka_m je to ostuda,ze pravdu oznacuji dezinformaci,ani oni nemaji v ruce studii dlouhodobe bezpecnosti,aby rekli,ze to je 100 procentne bezpecne...delaji z lidi blbce...
A jen tak na okraj mam pred sebou vyjev jak do Osvetimi prijely rodiny s detmi a pak matky s detmi cekaly pod stromy na sprchy,hrala tam hudba,deti tam skotacily,mysleli si,ze uz bude jen lip a vlastne uz jen cekali na smrt,jen to nezpozorovali pod tim krytim...tim nechci nic pripodobnovat,at me tady zase nekdo z neceho nenarkne,jen tim chci rict,ze system umi lidi ruzne zpracovat,aby udelali presne to,co po nich chce a bohuzel nekdy dost hruznym zpusobem...

@janina228 ja jsem sama na zacatku napsala, ze muj petilety syn ted covid prodelal v listopadu, takze zatim nevidim duvod ho ockovat a pockam, a taky nijak nerozporuju, ze se k ockovani deti stavime obecne zdrzenlive, jen uvadim na pravou miru totalni nesmysly, co se tady objevuji, jde mi jen o to, aby se argumentovalo overenymi fakty, at uz jsem pro nebo proti, asi to nedokazu dostatecne dobre vysvetlit 🤦♀️
Znas nejakou vakcinu, ktera ma nezadouci ucinky projevene po letech? Co by to tak mohlo byt? Jako vazne me zajima, co si predstavujete pod tim “nevime, co to s nami udela”?
Nebo jde ciste jen o to, ze je to mRNA vakcina a kdyby to byla klasicka, postaru delana ziva vakcina, tak by to bylo ok? Nebo to by taky bylo “nebezpecny”?