Epidemie spalniček v Rumunsku a Belgii

barchen
9. bře 2017

ČR se zatím drží, podle informací na stránkách státního zdravotního ústavu ještě tady není ani jediný případ ale např. na SR se k tomu dnes vyjádřila hlavní hygienička v médiích, že není otázkou, jestli se to tam objeví, ale kdy se objeví.
http://szu.cz/tema/prevence/epidemie-spalnicek-...

j.a.n.i
9. bře 2017

@barchen Jojo, a čím víc lidí bude odmítat očkování, tím to bude častější...

kajalka
9. bře 2017

@j.a.n.i Ale no tak.. co takhle si zjistit procenta očkovaných a neočkovaných, kteří to prodělají?

panickatlamicka
9. bře 2017

...a nakonec vyjde najevo, ze se jedna o podobnou ,,epidemii" jako onehda v Nemecku...

luj89
9. bře 2017

Ojeee, to zase bude diskuse...

panickatlamicka
9. bře 2017

@luj89 😀 hele pockam, kam se to vyvine, pak kdyztak vypnu notifikaci. 😀

j.a.n.i
9. bře 2017

@kajalka No, dle zdroje na SZU byla většina nakažených neočkovaných... tak jaké no tak.

panickatlamicka
9. bře 2017

@j.a.n.i szu by mel upresnit, o jake neockovane slo (kontraindikace, vek-brzy na ockovani nebo naopak lide, kteri jeste ockovani byt nemuseli, odmitaci ockovani....) Zavani mi to manipulaci s udaji.

falcony
10. bře 2017

je to opravdu nicneříkající zpráva, epidemie dětských nemocí se holt čas od času objeví v souvislosti s migrací ale i se spolehlivostí očkování - viz teď příušnice v jihlavě, všichni proočkovaní, jde o ročníky kdy se o tom ještě nediskutovalo a stejně je to kosí, asi pět let zpátky totéž v praze a černý kašel tři a sedm let zpátky taky, evidentně se to stává očkování neočkování, třicátníci je mají všechny a černý kašel měli taky všichni včetně mne 🙂 ... Takže pokud tam do zmíněných míst hodláte jet na dovolenou, doporučuju zkontrolovat u dětí očkování a sebe nechat přeočkovat - pokud jste teda přítel očkování a věříte tomu systému. V opačném případě a nebo pokud tam necestujete, tak navrhuji ignorovat dokud se neobjeví relevantní údaje 🙏

kajalka
10. bře 2017

@panickatlamicka A doplním - z jakých poměrů pocházeli, zda z bytů první kategorie s okamžitým lékařským ošetřením nebo z osad bez vody, kde je 1 suché wc na 20 "domů" a lékaře nenavštěvují?

barchen
autor
10. bře 2017

Holky klid, na Nově ještě nic neříkali, tak to bude nějaký hoax z pera SZU anebo MZ.

panickatlamicka
10. bře 2017

@barchen jezis hlavne ne Nova! 😀 😀 Uplne vidin ten Borhyovy tragickej vyraz, kdyz narodu sdeluje tu strasnou zpravu. 😀

panickatlamicka
10. bře 2017

A klid, tva rypava poznamka byla pochopena. 😉 @barchen

barchen
autor
10. bře 2017

@panickatlamicka No vidíte, že umíte rozproudit diskuzi 😉
Ale vážně, szu nesdílí informace z Blesku a podobných "odborných" periodik, převzali to na základě povinného hlášení, které ukládá nařízení EU. Rumunsko, jakožto historicky tranzitní země má za poslední rok a půl nejen tyto spalničky v epidemickém měřítku ale i TBC a hepatitis B v nebývalém rozsahu a díky pohybu lidí se to intenzivně začalo šířit po Evropě. Bývalá kolegyně je Rumunka a zrovna se vrátila z prázdnin, tak jsme se o tom (jakožto vystudované chemičky) bavily. Ty úmrtí se týkají bohužel neočkovaných kojenců a dětí bez druhé dávky a jeden případ očkovaného ale nemocného člověka. Závažnou epidemii v běžné populaci u nás nečekám, rizikovější jsou skupinky malých neočkovaných dětí. Pokud by k tomu došlo, tak se "ověří", jestli procento kolektivní imunity v ČR je ještě postačující, nebo už ne.

panickatlamicka
10. bře 2017

@barchen a proto pisu, ze je nutne vzdy data rozvest. Ne jen napsat podbizive ,,neockovani".

barchen
autor
10. bře 2017

@panickatlamicka V daném vyhlášení ale podbízivé informace o neočkování nejsou. Pouze vyhlášení státní instituce, která svoje stanovisko nemůže jen tak anonymně smazat nebo změnit název, pokud by vyhlášení bylo nepravdivé, zavádějící nebo klamlivé, na rozdíl od anonymních příspěvků "všech lékařů a vědců, kteří svoje léty nabité zkušenosti extenzivně vyměňují a sdělují laické i odborné veřejnosti".

j.a.n.i
10. bře 2017

@panickatlamicka To je ale úplně jedno, o jaké neočkované šlo... jde totiž přesně o to, že čím víc bude těch, kteří by naočkováni být mohli a odmítají to, tím větší je riziko pro ty, kteří být naočkování nemohou, ať už protože jsou na to moc malí nebo mají nějakou kontraindikaci. A že někdo onemocní i přes očkování, ano i to se stane, ono nic není 100%, stejně jako někdo otěhotní i když používá nějakou antikoncepci, tak se najdou ti, kteří onemocní i přes očkování.

panickatlamicka
10. bře 2017

@j.a.n.i nerekla bych. Pro me osobne je vetsi strasak riziko nu (videno ve vicero pripadech na vlastni oci a neslo o nejake ,,pitome" horecky) nez onemocneni spalnickami (o rizicich nemoci vim, byla jsem poucena pediatrou). Presto mi na miskach vah vychazi lepe mmr neockovat 🙂

danny36
10. bře 2017

Na statistiky se vykašlete. Ono totiž, aby se uspokojil "systém", tak se našla skulinka. Rodiče, kteří nechtějí očkovat a mají "dobrého" pediatra, tak se domluví. Lékař napíše do papírů, že dítko očkované je, vakcínu pustí pěkně do umyvadla a "když" se něco stane, tak se to svede na očkovací látku - "nefungovala". Ale statistiky jsou k ničemu ve všech oborech, protože se nikdy nepodchytí úplně všechno.

hojda
10. bře 2017

Nedávno se to řešilo v Německu. Doporočuji přečíst oba články:

http://relax.lidovky.cz/nocni-mura-z-berlina-ne...

http://www.rozalio.cz/index.php/o-ockovani/v-me...

barchen
autor
10. bře 2017

@hojda Promiňte ale jsou to dva roky staré články, vyjádřilo se k ní pár "odborníků" v časopisech jako rodina a psychologie a taky to bylo další vděčné téma k diskuzím na no name fórech. Nikdo z účinkujících osob není lékař, biochemik nebo vystudovaný odborník.

barchen
autor
10. bře 2017

@danny36 Tohle je bohužel další mýtus. Kdyby k takové situaci docházelo, tak při mikro- a hydrobiologickém rozboru (zákonem dané ustanovení a normativy při pravidelných rozborech pitné vody) se ty oslabené i mrtvé viry a bakterie v rozborech objeví v nezanedbatelném množství (nevypaří se do vzduchu ani se nevsáknou do půdy) a jsou hodně rychle dohledatelné, odkud pocházejí (z které části města, atd.) Nikdo si dobrovolně neotevře vakcínu (zejména ty, co se aplikují do svalu), nenaleje do panáka a neochutná. Nehledě na to, že lékař, který by takhle postupoval, by porušoval zákon - ztráta akreditace - trestní stíhání - atd. To, že v domácnostech se do odpadů leje a sype ledacos (od léků, přes kyseliny, návykové látky, minerální oleje atd.), neznamená, že takhle může postupovat kdokoliv. To už by se na Zemi proháněl jiný život, než my savci.

danny36
10. bře 2017

@barchen jsem zdravotník a ještě ke všemu se to děje v mém okolí, takže žádný mýtus to nebude.

danny36
10. bře 2017

@barchen nemusí striktně do umyvadla, jak asi zdravotníci řeší rozbitou ampulku? Když se chce, všechno jde.

danny36
10. bře 2017

@barchen to máte na obou stranách. Mohou být zkreslené informace ze stran zdravotníků, aby se očkovalo a stejně tak jsou šmejdi ze stran "homeopatů a léčitelů" Měli jsme pacientku, u které byl nalezen nádor prsu. Ale podstoupila by pouze operaci (ani o prso by nepřišla) a žádná jiná léčba by se nekonala. Žena se však rozhodla léčit u léčitele přikládáním rukou. Stálo ji to život. Vrátila se k nám až už bylo pozdě. Můžete se snažit na obou stranách, ale "penězožrouti" se najdou všude.

hojda
10. bře 2017

@barchen Nějak nechápu s čím se mnou nesouhlasíte? Jediné, co jsem jsem tu napsala, že se to nedávno řešilo v Německu a přidala jsem dva pohledy na jednu situaci. Nic víc.

barchen
autor
10. bře 2017

@danny36 Ampulku s oslabeným virem? A co je to potom za zdravotníka, který na naléhání "lékařsky nevzdělaného" rodiče vyleje něco takového do odpadu a prakticky udělá víc škody (i na tom samotném dítěti, které se snaží jeho "lékařsky nevzdělaný" rodič "chránit") a necílí raději na osvětu než anonymní hysterii? Když jste zdravotník, tak jste se přece mohla setkat např. s rozbory vody za posledních 15 let (podle detailních normativů), co se zkoumá, co ne, co se prakticky neodhalí a co teda v té pitné vodě, které člověk do sebe denně dostane 2-3 litry je. A když to srovnáte s vakcínami, kterých se tak mnozí bojí, to se pak odborník jenom pousměje.

danny36
10. bře 2017

@barchen tady nemluvíme o tom co by mělo být, ale co se děje. A to jebyl jenom příklad. Nemusí to lít do odpadu. Prostě šarži z vakcíny nalepí do karty a ampulku vyhodí. Nikdo nekontroluje zdravotnický odpad. Jenom uvádím, že ohrazováním se statistikami na obou stranách je naprostá blbost.

barchen
autor
10. bře 2017

@danny36 To s Vám souhlasím, šmejdi jsou na obou stranách, jenom když si člověk vybral určité povolání, tak já to beru trochu i jako misi, vyvést lidi z omylů, poukázat na zbytečnou hysterii a trochu jim pomoct, kor v dnešní anonymní internetové době.

barchen
autor
10. bře 2017

@danny36 O statistikách se tady nikde nemluvilo ani ve vyhlášení szu. "Věřím pouze té statistice, kterou si vyrobím nebo "zfalšuji" já sám" - jak pravil jeden klasik. Jak píšu, když dělám nějaké povolání, tak to dělám hlavou, srdcem i duší ale mám i morální hodnoty a mnoha lidem se je snažím aspoň trochu vtlouct do hlavy.

danny36
10. bře 2017

@barchen mám ověřeno, pokud chcete opravdu pomáhat, musíte akceptovat i "druhou" stranu a být otevřená všem možnostem. Můžete se přiklánět k jedné straně, ale to neznamená, že druzí musí taky. A předání informací by mělo být taky nenásilné. A to z obou stran. Hysterie je, protože je zastrašování jak ze stran zdravotníků, tak i ze stran "alternativců" V tomto by si obě strany mohly podat ruce.