Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?
Co jste daly nebo o čem uvažujete?
@chris_n Mám dotaz. Když u nás hexacima není jak je možný že je jí můj syn očkovaný? 😉 Pro mě za mě svoje dítě neočkuj ničím ale nešiř tady bludy. @belleelle má pravdu kdyby byla nedotestovaná vůbec ji na trh nepustí. A to že je v letáku že podléhá dalšímu sledování....všimla sis u kolika dalších léčiv to je??
@marcicek84 Můj syn je očkovaný hexacimou 2+1 tak jak to že to nejde?
@belleelle musím souhlasit s @chris_n v odkaze, který jsi mi poslala (znovu jej překopíruji) http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/HEXA... hned první věty v úvodu zmiňují, že přípravek se stále sleduje...
@yelowangel - ještě min. rok to nešlo, u hexacimy se muselo očkovat 3+1, nebyly klinické studie, my jsme doočkovali v lednu 2016, a od té doby co jsem se rozhodla čím, se o to až tak nezajímám (máme infarix hexa, schéma 2+1)
@yelowangel u nás je v Nemecku
@yelowangel nešíření bludy. Stačilo se mě zeptat normálně nebo najet na profi novou fotku a viděla by si to. Tak na mě nemusíš útočit.
no myslím, že ta debata je stejně jedno, pediacel není a kdo ví jestli bude, a bud si někdo dá hexacimu nebo infarix hexa (pokud jsem správně četla, tak šetrnější naní ani jedna) a nebo nic...další varianta není...
@marcicek84
Klinické sledování a klinické studie jsou uplne neco jineho. Prosim, nestraste maminky, opravdu nikdo naše deti nesleduje a nevyplnujeme dotazníky.
Jak píše @yelowangel, to se samotnou vakcínou minimalne souvisí, navic to dnes jiz ma mnoho léku.
Zde je vysvětleno, co to znamená http://www.sukl.cz/lecive-pripravky-podlehajici...
@yelowangel diky!
Ale myslim, ze blludy se budou stejne šířit dal, protože jedna paní povídala...
@belleelle já jsem na nikoho natočila. Ale "ton" odpovědi od yellowangel nebyl lichotivé ani náhodou. Takže zase klid, ano. Jen jsem ti napsala, co stojí v pribalaku, a jak to já chápu. To je vše. Pak jsem napsala, že u nás hexacima stejné není a akorát jsem byla narcena z rozbalení bludů a nepravd
*ockuji. .. dokonce ockuji třeba i MMR s nestovicema
@belleelle - prosím tě, hoď se do klidu, jaké strašení, prostě rok 2015 nebylo možné očkovat schématem 2+1 protože dobíhaly klinické studie, pokud už jsou a lze to, tak to nerozporuji, ale takto to bylo min. rok prezentováno.
Pokud teď je očkovací látka hexacimy v jakémkoli sledování, není to o strašení, je to holý fakt, níže ti to vykopíruju, prostě z toho mi jasně plyne, že ty nežádoucí účinky ještě nemají vychytané, mohou se objevit vzácné NÚ o kterých zatím nemají tucha, za takových okolností jsem řekla, že do toho nejdu a dceři jsem to nedala...navíc na diskuzi z toho měly maminky u dětí i horší čí vážnější NÚ než z infarix hexa, takže asi tolik tomu...pokud ty to chápeš jinak, ok, přeber si ty řádky níže jak chceš, já z dcery odmítám dělat nějakého pokusného králíka...
Co symbol černého trojúhelníku znamená?
Všechny léčivé přípravky jsou po uvedení na trh EU pečlivě sledovány. Jestliže je léčivý přípravek označen černým trojúhelníkem, znamená to, že je sledován ještě důkladněji než ostatní léčivé přípravky. Obvykle je tomu tak proto, že je o něm k dispozici méně informací než o ostatních léčivých přípravcích, například proto, že je tento přípravek uváděn na trh poprvé nebo jsou údaje o jeho dlouhodobém používání omezené. Neznamená to, že je tento léčivý přípravek nebezpečný.
Léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování vždy v následujících případech:
obsahuje novou léčivou látku schválenou v EU po 1. lednu 2011,
jedná se o biologický léčivý přípravek, například vakcínu nebo léčivý přípravek získaný z plazmy (krve), se kterým jsou omezené zkušenosti po jeho uvedení na trh,
bylo mu uděleno podmíněné schválení (v takovém případě musí společnost, která léčivý přípravek uvádí na trh, o něm poskytnout další údaje) nebo byl schválen za výjimečných okolností (v takovém případě existují konkrétní důvody, proč společnost nemůže poskytnout úplný soubor údajů),
po společnosti, která uvádí léčivý přípravek na trh, se požaduje, aby provedla další studie, například aby poskytla další údaje o dlouhodobém používání tohoto léčivého přípravku nebo o vzácném nežádoucím účinku pozorovaném během klinických studií.
Dalšímu sledování mohou podléhat i jiné léčivé přípravky, a sice na základě rozhodnutí farmakovigilančního výboru pro posouzení rizik (PRAC) Evropské lékové agentury.
Klinické studie se provádí u relativně malého počtu pacientů po omezené časové období. Pacienti účastnící se klinických studií jsou pečlivě vybráni a velmi důkladně sledováni za kontrolovaných podmínek.
V běžné klinické praxi bude užívat léčivý přípravek větší a různorodější skupina pacientů. Ti mohou trpět dalšími onemocněními a mohou užívat další léky. Některé méně časté nežádoucí účinky se mohou objevit teprve tehdy, když léčivý přípravek užívá velký počet osob po dlouhou dobu.
Holky, kdo nechce dát hexu, může zkusit Infanrix -hib a k tomu obrnu zvlášť - později....my jsme to tak udělali...
@urtica - znám maminku, kdy i infarix hib spustil neurologickou reakci...takže nakonec to je všechno asi na jedno brdo...
@marcicek84 Není - čím vícesložkovější vakcina, tím více vedlejších účinků...ale samozřejmě, že silná reakce může být i po monovakcině, to Vám nikdy nikdo nezaručí.
Neurologické komplikace v těchto vakcinách má na svědomí většinou složka proti černému kašli a ta je v Hexe, Pediacelu, Infanrixu Hib i obyčejném Infanrixu. Velkou roli také hraje věk dítěte - možná větší než to kolikasložková vakcina to je..
Záleží také, jak moc Vám vadí očkování proti hep. B - já měla své důvody (rodinná anamnéza), proč jsem nechtěla konkrétně tohle očkování.
@urtica - no já to právě myslela tak, že opravdu každá z těch vakcín může mít NÚ, ať je sebešetrnější...
@marcicek84 Ano, to je bohužel pravda..posunutím a výběrem šetrnější vakciny se dá změnit pravděpodobnost výskytu NÚ, ale jistotu opravdu nemáte.... 😖
Syn byl 3x očkovaný hexacimou, neměl žádné nežádoucí účinky, od lékařky mám příbalový leták, žádná věta o sledování tam není, takže no stress 🙂
@marcicek84 cetla si to celé? koukakala si na ta data? četla si ten seznam léků? jakože už to od 2013 píšou u téměř všech nových - dle EU?
takže asi dětem implantují čipy a podle nich sledují reakce, aby měli ty informace do studií.
Nenafoukla si bublinu? Není to normální, že chtějí vědět, co se děje s lékem u různých skupin pacientů?
Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Žádáme zdravotnické pracovníky, aby hlásili jakákoli podezření na nežádoucí účinky. Podrobnosti o hlášení nežádoucích účinků viz bod 4.8
Hlášení podezření na nežádoucí účinky po registraci léčivého přípravku je důležité. Umožňuje to pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik léčivého přípravku. Žádáme zdravotnické pracovníky, aby hlásili podezření na nežádoucí účinky prostřednictvím národního systému hlášení nežádoucích účinků uvedeného v Dodatku V.
V běžné klinické praxi bude užívat léčivý přípravek větší a různorodější skupina pacientů. Ti mohou trpět dalšími onemocněními a mohou užívat další léky. Některé méně časté nežádoucí účinky se mohou objevit teprve tehdy, když léčivý přípravek užívá velký počet osob po dlouhou dobu.
Proto je velmi důležité, aby se pokračovalo ve sledování bezpečnosti všech léčivých přípravků během jejich dalšího používání.
@astyna úplně v klidu, právě probíhá reklama tady na MK na hexavakcínu, tak proto ty diskuse
@belleelle - ano četla, k nafouklé bublině to má daleko, ale s tebou se diskutovat normálně nedá...
víš co, mám pocit, že ty to tak trochu podceňuješ...jak jsem psala, pokusného králíka ze svého dítěte dělat nenechám a proto jsem šla do té vakcíny, která je na trhu dýl...navíc jak už tady bylo zmíněno, infarix hexa obsahuje úplně jiný druh hlinitých solí než hexacima, tedy z pohledu toho která je šetrnější to zřejmě vychází na prázdno. Pak pokud je v ČR možnost volby, tak si s dovolením zvolím tu bez toho černého trojúhelníku a jsem v klidu...

@chris_n
To co pises, neni v pribalaku