Hexavakcína. Jak se řeší, když se mimčo nenaočkuje do 7 měsíců?

zuzanaburesova
23. říj 2017

Maminky prosím můžete mi říct jak se řeší když se mimčo nestihne naočkovat do sedmi měsíců ?Malý má teprve první očkování ale druhé se nám stále nedaří protože vždy když máme jít má bud rýmu nebo kašel.Teď mu bylo 6 měsíců a ve středu máme jí na očkování ale stále má kašel a do sedmi měsíců musíme stihnout dvě.Jak se to prosím řeší potom?To se očkují zase všechny tří dávky?Naše dr vždy řekne že to musíme stihnou do sedmi měsíců jinak nám to propadne .Děkuji za zkušenosti

arasidka81
23. říj 2017

Malej to tak měl, že mu propadlo očkování. Koukla jsem do očkováku a měl druhou dávku očkování po 6 měsíců a dostal to od znova.

linee
23. říj 2017

@zuzanaburesova no, v podstate kdybys mela aspon schema 2+1 misto 3+1, tak to nicemu nevadi. Pokud to mas ale takto, obavam se, ze budete muset odznova. Zavisi, kdy mel to prvni.
Kamaradce se stalo, ze nestihala tu posledni a nakonec ji dr. rekla, ze v podstate staci schema 2+1...No, nepochopis.

zuzanaburesova
autor
23. říj 2017

@linee To první měl 17.8. pak měl jít 21.9 ale to měl rýmu a ted zase kašel.Máme jít ted ve středu ale má stále kašel

zuzurox
23. říj 2017

@zuzanaburesova koukni na https://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2016_07.htm mam za to, ze nikdy se nezacina ockovat od zacatku.

belleelle
23. říj 2017

@zuzanaburesova najdi si tady skupinu o ockovani i na fb, bud v klidu. Pojedete schema 2+1.

sasetkap
23. říj 2017

V žádném případě se neočkuje od začátku! ! ! Nejsou studie, v kterých by bylo uvedeno, jak působí na takové množství stejných vakcín. Hexavakcina se očkuje taktéž ve schématu 2plus jedna (od roku 2018 by to mělo být i ve vyhlášce změněno a nemělo by se už očkovat schéma 3plus 1). Jinak. ...nic se nemusí stihnout do 7 měsíců. Dle stávající vyhlášky je potřeba stihnout očkování hexa vakcínou do 18měsíců věku. Klidně můžeš očkovat ve schématu 2plus 1. Rozmezí mezi 1. A 2. dávkou je až 6měsíců a mezi základní a boostrem je 6až 12měsíců. A kdyby se tyto intervaly nedodržely a očkovalo se později, neočkuje se od začátku. Prostě kdykoliv později. S tím, že ano, nemusí být mezi dávkami tak velká ochrana.

hz
23. říj 2017

Ahoj, pridam svou zkusenost ale s Pediacelem, ktery je znam svymi vypadky. Syn mel 2+1 schema, pak mu zbyvala posledni davka, na kterou se cekalo pres rok. Doktorka strasila odberem protilatek, pripadne nove preockovani. Psala jsem Petrasovi a ten odepsal, ze v zadnem pripade se neockuje vakcina znovu, protoze telo si vse pamatuje a ty protilatky vetsinou vytvori. Preposlal jsem odpoved Petrase nasi pediatre a ta to vzala. Normalne se pockalo az posledni davka bude a naockovalo se..

Dukazem toho, ze si telo ockovai pamatuje bylo, kdyz jsem loni mela akutni zanet priusni zlaz. byla jsem v nemocnici, kde mi udelali i testy na priusnce a vysledek byl, ze telo uz toto potkalo-v detstvi jsem byla ockovana(dnesni MMR).
A to mam Kristova leta a presto si to telo pamatuje-neuveritelne dokonale, opravdu!!

arasidka81
23. říj 2017

@sasetkap a proč tedy náš malej byl znovu očkován?

josephinak
23. říj 2017

Můžete dát schéma 2+ 1,mezi 1.a 2.dávkou má být rozestup 2-6měsíců,takže v klidu stihate 🙂

pampeliska32
23. říj 2017

@arasidka81 to spíše otázka na Vaši doktorku. Bohužel má špatně informace, jako ostatně spousta pediatrů. A pak se jim nelíbí, že si rodiče raději informace zjišťují po vlastní ose ..

sasetkap
23. říj 2017

@arasidka81 neinformovanost lékaře. Neznalost postupu takovýchto případů. Proto nevěřit bezmezně lékaři, ale ponechat si čas, abych si informace mohla ověřit u jiných odborníků. Raději kontaktovat, oslovit více lékařů, ať sdělí své postoje. V konečném důsledku jsme jen my jako rodiče zodpovědní za své děti. Máš právo na informace i od jiných lékařů.

linee
23. říj 2017

@zuzanaburesova tak kdyz das schema 2+1,v pohode stihas.Staci ockovat do pul roku.

arasidka81
23. říj 2017

@pampeliska32
@sasetkap holky asi jsem naivní, ale naší lékařce věřím, je opravdu pečlivá a nic nezanedbá ale ani nepřehání. Myslím si, že kdyby to opravdu nebylo nutné tak to nedělá. Vědomě by dětem neublížila.

sasetkap
23. říj 2017

@arasidka81 ale ano, je dobře ,že máte mezi sebou dobrý vztah a lékařce věříš, tak to má být a nikdo netvrdí, že lékařka tvých dětí zaměrně chce ublížit. Je to bohužel jejich nevědomost. Máme tu možnost si informace ověřovat a myslím, že je to nejen v našem zájmu těchto možností využívat.

belleelle
23. říj 2017

@arasidka81 bohuzel, info pohledas, ze postup nebyl spravny. Urcite ji veris, ona zase veri nekomu jinemu a kontroluje si ucet. Omlouvam, ze je to tak tvrde napsano, ale duveruj-proveruj.

rebe
23. říj 2017

@arasidka81 Je mi líto, ale tvá lékařka tvému dítěti ublížila v tom případě z neznalosti. Pro opakované očkování nejsou klinické studie, takže nikdo netuší, jestli po takovém očkování má potřebnou obranyschopnost. U vakcinace totiž rozhodně neplatí, že více znamená lépe. Vakcinace hexavakcínou nikdy nemůže propadnout a nikdy se nezačíná od začátku.
K dotazu @zuzanaburesova, nestane se vůbec nic. Máte dočasnou kontraindikaci, očkování dokončíte, jakmile tato kontraindikace pomine. Nic ti nehrozí ani žádné riziko nehrozí tvému dítěti.

radush7
1. lis 2017

@zuzanaburesova
Odkaz na stránky vakcinologa Petráše s přípustnými intervaly mezi jednotlivými dávkami.
http://ospozs.cz/document-view?id=3&fromsection...