icon

Je bezpečné očkování více vakcín u kojenců najednou?

marketanovakova14
31. kvě 2022

Ahoj, na konci týdne máme jít s dcerou (9 týdnů) na první očkování. Doktor nám navrhuje očkovat vše najednou - hexa, prevenar a rotateq. Mně se toho zdá moc najednou. Chtěla bych to rozložit, např. hexu a pak za 14dní prevenar a rotateq. Máte s tím někdo zkušenosti? Také vám očkovali více vakcín najednou? Děkuji.

Strana
z2
marketanovakova14
autor
1. čer 2022

@tahejhula Můžu se zeptat, jaké jsou výhody očkování po létě? Napadá mě jen snižování případné horečky. Jen mám obavy na léto, kdy budeme nejaktivnější, chystáme se na svatby apod., aby nebyla očkovaná 🤷🏼‍♀️

tahejhula
1. čer 2022

@marketanovakova14 organismus je po teplých měsících fakticky v nejlepší kondici, hodně slunce, minimum respiračních i jiných onemocnění v oběhu...

marketanovakova14
autor
1. čer 2022

@tahejhula Mám i obavy, aby pak na podzim, kdy je větší výskyt rýmiček a nachlazení, nebyla nemocná a nemuseli jsme kvůli tomu očkování dále odkládat.

tahejhula
1. čer 2022

@marketanovakova14 toho je pořád hodně i teď. Dětskou populací probíhají neštovice. Dejme tomu, že dáš první dávku za příznivé situace v polovině srpna, druhou v polovině října, tu třetí můžeš dát v srpnu 2023, na účinnosti se nic nemění - mám na mysli Hexacimu.

emillyhk
1. čer 2022

@marketanovakova14 Určitě bych nedávala tři vakcíny najednou. My jsme očkovali společně Hexu a Prevenar, syn byl druhý den trochu uplakaný, jinak bez reakce. Druhou dávku jsme taky očkovali společně, tam měl horečky (mohlo souviset i s rýmou, která se rozjela třetí den po očkování) a velkou bouli a modřinu na vpichu asi dva týdny. Třetí dávku už měl samostatně. Rotateq měl zvlášť.
Jo, a očkovat jsme začínali trošku později, odkládali jsme kvůli rýmičce (už byl po, ale chtěla jsem mít jistotu, že se tělíčko bude vyrovnávat jen s vakcínou a ničím jiným).

jjasmina
1. čer 2022

@marketanovakova14 Já očkovala v léte a vpohodě, ale určitě jsem nevystavovala slunci a byla spíše par dni v klidu, ono i nějaký 10. den muže byt reakce

marge_s
1. čer 2022

@marketanovakova14 to je zase snuska blbin 🤦🏻‍♀️ Presne jak pises, je blbost nepokryt leto a ockovat uprostred viroz, kdyz si muzes vybrat. A presne-ta schemata pokryvaji obdobi nejvetsi zranitelnosti, cerny kasel u trimesicniho fakt nechces.
K veci: v pribalaku pisou, ze ockovat spolecne lze, ale je malinko zvysena pravdepodobnost vyskytu horecky jako reakce. (Setkala jsem se i s (odbornym) nazorem, ze je lepsi jednorazova stimulce nez “zatezovat” ditko co mesic (nebo 14dni). Ale byl to clanek v souvislosti s tim, ze nektere alternativky chteji nekolik monovalentnich vakcin, a ze to je pak pro ty deti ve skutecnosti horsi. Tedy nevim, jestli lze aplikovat na tento pripad) Ja jsem se rozhodla davat postupne. Ale uplne racionalni duvod nemam.

Strana
z2