Kdy podat druhou dávku Hexa vakcíny u dítěte?
Zdravím vás,
jak byste postupovali v mém případě?
Syn měl první dávku Hexa v říjnu, další měla být hned z kraje ledna 2025.
Jenže už cca 1,5 měsíce má zvýšené teploty kvůli zoubkům + měl 2 dny horečky 38,5 když se mu prořezávali další. Roste mu jich asi 6 najednou nahoře. Patro má chudinka jak jednu bouli.
Byly jsme na všech vyšetřeních, vše je v pořádku.. jen ty zoubky. A reaguje bohužel zvýšenou teplotou.
Kdy mám tedy nechat dát 2. dávku? Zase aby ta vakcína měla nějaký účinek, nejde oddalovat neustále. Posledně jsme odložili kvůli těm horečkám..
🤷🏼♀️
Mezi první a druhou dávkou může být i půl rok. Takže času dost. Rozhodně bych mu do toho nepřidávala ještě očkování. Pokud má tak dlouho teploty i horečky, tak to poslední, co bych řešila je hexa. Za mě by to byla absolutní stopka jakéhokoli očkování teďka.
@cherie24 super, pro mě je to taky stopka. Nedokážu si představit ho ještě sejmout chudinku takhle velkým očkováním, když už má dost trápení se zoubkama… 🙈 pokud je to půl roku tak jsem klidnější… protože DR furt tlačí na tabulky, ale mě se to příčí. DÍKY! počkáme
Doktoři jsou s tímhle někdy dost brutální. 🤦 My jsme prvně očkovali mladší až v roce, protože trpěla na alergie a nemohli jsme zjistit, na co všechno. Měla krvavé průjmy, exém a mokvavé opruzeniny. Doktorka i přesto očkovat chtěla, že ani takovéhle alergie nejsou důvodem odkladu. Chtěla nám tenkrát očkovat i starší s rýmou a kašlem, že dle informací z letáků je jediná kontraindikace horečnaté onemocnění, nachlazení je v pohodě... Když jsme chtěli přecházet jinam, tak nás doktorka nechtěla přijmout, právě kvůli ročnímu odkladu očkování. I přesto, že na alergologii očkovat nebylo doporučeno, tak podle tabulek jsme byli špatní pacienti a nechtěla nás přijmout. 🙂 Takže dělejte podle svého pocitu, pokud vidíte, že se miminko takto trápí, na nějaké tabulky se jim 💩🙃
@cherie24 jako byste mluvila o našem doktorovi! Úplně stejná slova… jako bych ho slyšela. Ale opravdu, jak říkáte, my nejlíp vycítíme, kdy je miminko ok a kdy je třeba počkat a řešit… a tedy my jsme měli taky první očkování ale v 1/2 roce, také kvůli alergii.. nikdo nebyl ochotný nic zjišťovat a řešit, nakonec jsem na to přišla sama vyřazením mléka a od té doby žádný ekzém 🙏🏻
Mezi první a druhou dávkou je vyhláškou povolený rozestup až půl roku. My dávali druhou po čtyřech měsících od první a tu posilovací po roce od té druhé. Stejně tak platí, že pokud je dítě nemocné nebo jakkoliv přetížené, neočkuji a nic na tom nemění fakt, že nestihneme naočkovat podle vyhlášky (pokud by ti lékař tvrdil, že v takovém případě se musí očkovat celé schéma znovu, tak ne, nemusí, jen to na tebe zkouší). Náš syn takto nemá druhou dávku MMR a je mu 9 let. Odložila jsem na neurčito, protože mu po první dávce nebylo dobře a zhoršilo to jeho HIT a alergie a v jídle ho to vrátilo o x měsíců zpět. Dcera měla mít do 11 let naočkovanou posilující dávku k Hexe, nemá, protože už rok funguje v režimu 1 týden ve škole a dva doma, teď už se jí to začalo vrážet i do kloubů. Takže jsem aktuálně odložila očkování znovu prozatím na jaro a uvidíme, jak to bude dál. Doktorce jsem to poslala písemně na e-mail, aby měla potvrzení pro případnou kontrolu z hygieny, že já jsem odložila a mám klid.

Prober s dětskou… porad něco odkládáme, protože skolkovy bacily … vlastne ockujem akorat v lete