Má smysl prodloužit interval mezi 1. a 2. dávkou Hexy?
Ahoj maminky, moc vás prosím o radu. Máme jít za týden na očkování. Ale po 1.očkování jsme měli velký problém, který trvá až do dneška se spaním. A proto se ptám, jestli máte některá zkušenost. Má smysl prodloužit interval mezi 1 a 2 dávkou? na 1. jsme byli v 6 měsích, nyní máme jít v 8 měsících, já bych to ale nejraději posunula na 10 měsích. Co myslíte vy? Moc děkuji
@barulina Tak asi zná své dítě nejlíp, takže ví, po čem přišly problémy.
@lenkalenka666 Určitě to smysl má, aby se s tím tělo vypořádalo. Taky bych nasadila homeopatika, zvýšila dávky C a D vitamínu.
kajalka@děkuji. a ty osobně máš zkušenosti s tímto? homeo jsme používali
barulina@jak píše kajalka já znám svého syna nejlépe 🙂
@lenkalenka666 ano znas,ale nelibinseinten okolni tlaknjak za vse neco muze,nco sinpripustit ze prostento tak ted je. A v 6 mesicich se dite uz dost meni
Pokud máš pediatra který s posunem souhlasí, oddalovala bych dávky mezi sebou co to jde nehledě na následky z předchozího. Čím větší rozestupy tím líp (tj.děcko je tím víc starší).
@lenkalenka666 Vím, že je porucha spánku častá. Osobní zkušenost naštěstí nemám. Možná by stálo za to zvážit, zda neočkovat dál např. jen pediacelem a v ještě větším rozestupu. A rozhodně to nahlaš súklu.
achjonetusim @no co se týče pediatra, tak není moc nadšený, ale tak je to moje dítě a chci pro něj to nejlepší.A máš osobní zkušenost s oddálením? já co jsem si zjištovala tak někdo říká neposunovat, že dva měsíce od 1.dávky musí být a někdo zase posunout a já nevím ☹
kajalka@ten pediacel jsem chtěla, ale prý není na trhu ☹ a nevím jestli po infanrixu který jsme měli bych ho mohla dát?
Dostala jsem odpověď od dr. Petráše a teď babo raď ☹ . Tak teď už nevím vůbec .Samozřejmě nelze-li z jakéhokoli důvodu dodržet 2 měsíční interval doporučený výrobcem, pak lze druhou dávka podat kdykoli do 6 měsíců od první dávky. Opět prodloužením intervalu se nedosáhne lepší tolerance očkování. I když imunitní systém si pamatuje první dávku i několik měsíců, odpovídající ochrana je zajištěna teprve podáním prvních 2 dávek. Proto bych doporučil zachovat plánovaný termín po 2 měsících, není-li k odložení zdravotní důvod.
@lenkalenka666 Určitě se dá doočkovat jinou vakcínou. Rozestup opravdu můžeš prodloužit na půl roku. Můj názor je, že jakýmkoliv oddálením se může dosáhnout lepší tolerance. Dítě má jen jedno zdraví, jako všichni ostatní, proto bych postupovala s co největší opatrností a obezřetností, zvlášť po nežádoucí reakci.
@lenkalenka666 Za mě to "vyřešily" vždycky virózy, starší děcko chodí do školky takže mimino bez nudle u nosu skoro neznám. A s tou prostě neočkuju, přes to vlak nejede a moje pediatra prochopila že jsem velmi velmi tvrdohlavá 😀 Když se kouknu do očkováku, první dávku dostalo počátkem čtvrtýho měsíce, druhou na konci šestýho, no a na třetí čekáme. Teď je mu jedenáct měsíců.
kajalka @no ona je prý možná ta hexacima, ale nevím jak je nová na trhu, tak se bojím.zapoměla jsem zmínit, že očkujeme ve schématu 2+1. a jak chápeš odpověď dr.Petráše? taky doporučuje jít už za dva měsíce po 1.dávce
achjonetusim@ale taky jsi dávala druhou dávku po první už po dvou měsících?
@lenkalenka666 Ne, první dávka 31. března a druhá 30. června, takže tři měsíce.
achjonetusim@jj,promiň 😉 .a co dr. říkala na to něco, že by to vadilo nebo tak? a vy máte také 2+1, že?
Zajímaly by mě ty problémy se spánkem, snažila bych se je vyřešit. Moje zkušenost, mých kamarádek, i v odborné literatuře je, že v půl roce se spánek dramaticky zhoršil, dítě se začíná víc hýbat a pak to zpracovává, musela jsem mnohem častěji kojit. Syn byl očkovaný standardně ve 2 měsících a dále přesně podle kalendáře a žádné nežádoucí účinky neměl.
antoinet @já je samozřejmě řeším 🙂 , byli jsme už na neurologii, používám homeo, ale pořád nic....nevím já to přikládám tomu očkování, opravdu těžko říct ☹. A po půl roce by se měl spánek zlepšit? Nám bude 8 měsíců a je to stále tragédie
@lenkalenka666 u nás se to pořád zhoršovalo a když měl 9 měsíců, byla jsem už taková zombie, že jsem ze dne na den zrušila noční kojení a do 2 dní bylo po problému, spal celou noc. Chtěla jsem plnit jeho potřeby, ale bohužel to už nebyla potřeba, ale závislost, kdy jsme oba byli vzhůru každých 20 minut a to neprospívalo ani jednomu z nás. Ale neber to jako návod, je to všechno hrozně individuální, ale prostě to nemusí být tím očkováním.
Rozestup mezi 1. a 2. dávkou hexy bývá ideálně 1-2 měsíce, určitě tam musí být ještě nějaký tolerance, ale radí se to úplně neprodlužovat a neodkládat, aby s eto paki nemuselo očkovat znova (což by asi nastalo při intervalu delším než 6 měs.). Pak s tou další dávkou už je to hodně pružné, to už bývá dost pokryté.
Anebo si taky lze na vlastní náklady zjistit protilátky (snad přes očkovací centra) a podle toho se rozhodovat, zda dítě další dávku podstoupí, jestli to tedy lze i u hexy, u něčeho to určitě jde.
helen_h@taky si říkám, že když je teď zdravý tak jestli mu to dát, ale zas na druhou stranu si říkám že když počkám, tak bude zase o něco větší a líp to snese...je to těžký
@lenkalenka666 u nás to bylo přesně jak píše @antoinet - s očkováním to nemělo co dělat - úderem 6. měsíce začala spánková tragédie, která vyvrcholila pře 14 dny tím, že se v noci budila po hodině nebo po půl hodinách, až jsem se prostě sesypala. Ze dne na den jsem se odstěhovala z ložnice, nechala ji na pospas manželovi, z toho necítila mléko a bylo po problému. Teď, když ji danou noc neprudí zuby, jede nonstop. A hodně se jí díky tomu zlepšilo i spaní ve dne....před tím dávala ve dne tak max. 20 - 30 minut - teď po obědě standard hodina a půl.
@lenkalenka666 To jo, ale podle mě se mělo čekat dřív, než rozočkuješ, pak už mají ty dávky nějaké následnosti. Já taky očkovala až obě děti od roka, aby byli starší, ale pak už v nějakých schématech mezi dávkama.
Když já už jakou dobu nekojím, tak tím to právě bohužel není ☹

Asi nema,2 mesice je dostatecny odstup.a nesvadela bych vse na ockovani