Nežádoucí účinky po MMR

te_reza
1. čer 2018

Zajímalo by mě, jestli jste některá řešila nú po MMR v podobě průjmu. Dcera byla naočkována 14.5., 18.5. celý večer prozvracela, následující dva dny prospala a druhý den večer se jí spustil dost brutální průjem. Pak se to srovnalo na 1-2 x za den, ale kromě pár dní se jí to drží doteď. Navíc je apatická, bez zájmu, unavená. Jí jako vrabec. Doktorka mě samozřejmě ujišťovala, že má jenom střevní chřipku a po očkování to není. Mě se to teda moc nezdá, když už se jí to drží takovou dobu.

lucie01
1. čer 2018

No je to celkem dlouho a doktorka udělala malé výtěr? Mě teda bylo řečeno, že po MMR se myslím 10 den může objevit horečka popř vyrážka.

dzogobela
1. čer 2018

Reakce na mmr se objevuji vetsinou od 7. dne po ockovani... Tohle je dost brzo, ale muze to byt dusledek oslabene imunity po ocku a samozrejme to muze spojeno s ockovanim. To ti asi nikdo 100% nerekne. Drzim palce, at je mala.brzo fit.

alassel
1. čer 2018

Syn byl ockovany pred cca 14ti dny. Cca 7 az 8 dem se objevil prujem a 11 den se objevily horecky, ktere byly cca 3 dny. Ted uz je vsechno v poradku.

lajla
12. črc 2018

tak pokud podle doktorky trva strevni chripka 2tydny a neresi to..tak potrebuje jinou praci

dadulakk
12. črc 2018

Ahojky. Můj syn je po očkování MMR 14 dní. Během těchto 14ti dní jsem ho pečlivě monitorovala😁a protože vím že některé maminky jako já, jejichž děti tato vakcína teprve čeká budou určitě hledat info, tak sem tu reakci po očkování napíšu. Misto vpichu neměl malej vůbec nateklý ani červený a do pár dní zmizelo. 9tý den po obědě se objevila teplota. 38,2. Dala jsem tedy sirup. Cca po 6ti hodinach se teplota vyšplhala na 39,2. Opět tedy sirup. Noc byla krušná, protože malej byl úplně rozpálenej, neklidnej a chvílema brečel. Raději jsem ho neměřila a odpocitavala minuty do další dávky sirupu proti teplotě. Desátý den se teplota držela stále na hranici 38 a 39 stupňů. Začala se objevovat vyrazka od obličeje, podbřišku a směrem dolů. Jedenáctý den ráno už teplota nebyla, ale k večeru zase stoupla. Další den byl ve znamení totálního nechutenství k jídlu. No a třináctý den, jakmile ustoupily horečky se malý osypal kompletně všude po celém těle. Teď jsme čtrnáctý den, vyrazka už skoro není vidět, teplota v normálu a už začíná mít i chuť k jídlu. 😊 Ještě bych zdůraznila že na všechny dávky hexy a prevenaru 13 neměl nikdy žádnou reakci.

alikoaliko
12. črc 2018

My jsme asi měsíc po mmr, byla očkovana v 16m a reakce asi 7. den zvetsene uzlinky za usima a 8. den od rana teplota max 37,4 a do vecera sama zmizela. Jinak nic. Jedla a spala dobre jako vzdy.

baraskaska
12. črc 2018

Dusledek snizene imunity. Mala po mmr asi 3.den mela lehce zvysenou teplotu a pak i rymu, ta se drzela 14 dni. Verim ze sam o sobe to nezadouci ucinek nebyl pouze chytla hned bacil nebot jeji telo bylo oslabene.

priefi
16. kvě 2021

@te_reza mladšího syna teď čeká mmr, z jiné diskuze vím, že dcerka má alergii na vaječný bílek, chtěla jsem se zeptat, vědělo se o alergii i při tomto očku, anebo se to zjistilo až později? Pokud se to vědělo, byl podán nějaký lék proti alergií před očkováním?

te_reza
autor
16. kvě 2021

@priefi hele volala jsem přímo do očkovacího centra v HK a bylo mi řečeno, že tam je velice malé množství bílku a děti se normálně i s alergií očkují, pokud nemají reakci, že jsou dušní, mám se domluvit s alergologem, aby zvedl před a po očkování dávku. Ještě jsem volala cizímu alergologovi, prý velice dobrém a ten s tím byl taky v klidu. Při první dávce se o tom nevědělo. Tak jsem z toho taková rozhozená.

priefi
16. kvě 2021

@te_reza děkuji