Obrovská boule po očkování, je to normální?

anguly
11. únor 2016

V úterý jsme byli na očkování s mojim 13měsíčním chlapečkem. Dostal do jedné nožičky Hexu a do druhé Prevenar13. A na jedné nožičce se mu udělalo hrozný jelito. V místě v pichu má malou modřinku, jinak má přez celé stehýnko červený flek a směrem dolů to má takové tvrdé. Už je to třetí očkování, nikdy předtím nic podobného neměl. Doktor říkal, že je normální malá boulička, ale toto je boule jak vrata!
Ta nožka ho očividně bolí, musíme na to moc opatrně... a chladíme (a to taky nechce, ale to nevím, jestli z důvodu bolesti nebo jestli ho to jen brzdí při jeho aktivitách 🙂) ale jinak normálně řádí, teplotku nemá a ani neměl.
Myslíte si, že to to normální (třebas jen blbě píchlé) nebo s nim mam radši zajít k doktoru.
Díky

mandala
11. únor 2016

Nevím, ale v každém případě bych minimálně zavolala.

sara84
11. únor 2016

Hned k lekari! Muze to byt zanet zily, tromboza nebo traba nic,jen blbe pichle, ale at to vidi!

mogwaika
11. únor 2016

@anguly mlaďoška měla bouli cca 5 cm v průměru (takže přes půl stehna) a vysokou cca 1,5cm. Zmizelo to až po třech týdnech, prý se to stává

evulina77
11. únor 2016

@anguly rozhodně jít k lékaři a trvat na tom, aby se to nahlásilo jako nežádoucí účinek. Snadf bude brzo malýmu dobře. Zkusila bych homeopatika...

eficenka
11. únor 2016

@anguly
1. vyfotit a nahlásit na sukl , stačí popis a fotku poslat sem hlaseninu@poockovani.cz a oni pomůžou
2. nechej určitě zapsat do dokumentace - klidně s přiloženou fotkou

jedná se o alergickou reakci a další vakcína by měla být vhodně zvolená...

anguly
autor
11. únor 2016

Teďka jsem volala dr. a prej se to někdy stává, když nebude mít teplotu, tak mam jen sledovat, jestli se to nezvětšuje... (pokud by se zvětšovalo, tak hned k doktroru). Ale prej by to mělo být dobré... Mnohokrát děkuji všem za rady!