icon

Očkování dětí, když jsou rodiče zdravotníci

masenka88
2. kvě 2015

Milé maminky, jsem zdravotní sestra, teď na mateřské, ale plánuji se do zdravotnictví zase vrátit.Mám osmitýdenní miminko, příští týden máme jít na první očkování (to chci odložit kvůli častým zánětům spojivek a taky mi přijde Kryštůfek ještě malý ).Zajímá mě, jak se k očkování postavily maminky zdravotnice, zda nechaly děti očkovat podle kalendáře nebo přidaly i nepovinné (bojím se, co všechno můžu z práce přitáhnout ), nebo neočkovaly vůbec...A jestli se můžu zeptat konkrétně u té Hexy, jaké schéma a vakcínu jste zvolily? Očkovat chci, ale rozumně. Přiznám se , že to nemám moc nastudované.Nevíte o nějakých chytrých stránkách na netu?
Předem díky za Vaše zkušenosti...

Strana
z2
mysonek
3. kvě 2015

@toga25 když bude epidemie, tak ani super hygienou žloutence A nemusíš zabránit. Nicméně podle mě také není nutná, většinou mívá nekomplikovaný průběh.

toga25
3. kvě 2015

@mysonek Tak jasně, epidemie je věc druhá 🙂 Ale na druhou stranu, ona epidemie může vypuknout z jakékoliv nemoci a kvůli toho se přece proti všemu nebudu očkovat 🙂 Já třeba nejsem zastáncem očkování proti chřipce a ta se ,,šíří" pravidelně každoročně 🙂

alcar
3. kvě 2015

Jsem zdr.sestra a dcera ma naockovan Pediacel v 10, 12 mesicich a dalsi davka bude az zhruba ve 2 letech, jelikoz bude mit Pediacel vypadek. Dale MMR urcite odlozim minimalne do 2,5 let, hep B necham naockovat az pred nastupem do skoly a i tak si myslim, ze je to zcela zbytecne! Nas ockovali az na zdravce, nikdo z mych vrstevniku, kteri se nepohybuji ve zdravotnictvi nebo nejeli nekam na exotickou dovolenou, ji nemaji a me kolegyne po 10-20 letech praxe jiz nemely zadne protilatky, takze se stejne musely znova ockovat! Uvazovala jsem nad Prevenarem ve 3 letech, jelikoz uz by stacila jen jedna davka, ale pokud mala nebude byvat nemocna s DC, tak ji naockovat nenecham. O encefalitide silne uvazuji, ale az ve skole.

Jinak ma kolegyne narozdil ode me ockuje hlava nehlava ve 3,4,5 mesicich Hexou a Prevenarem naraz a MMR odkladat nehodla, encefalitidu chce stihnout idealne pred nastupem do skolky. 😝 Takze asi se musi kazdy rozhodnout sam.

prcekverunka
15. kvě 2015

@masenka88 Já jsem taky sestra na MD. Dceři je 15 měsíců, Hexu dostala dle očkovacího kalendáře + nepovinné Prevenar 13. Bez vážných reakcí, jen měla teploty. Teď by měla mít Priorix, ale jelikož je to živá vakcína, mám z toho respekt a rozhodla jsem se odložit na 18 měsíční prohlídku, pak uvidíme. Nejpozději ve 2 letech ji dostane určitě.
Lituji, že jsem nedala i rotaviry, měla jsem to v plánu, ale dávají se do 2 měsíců věku a to mi uteklo. V 10 měsících jsme je prodělali s hospitalizací v nemocnici a nic hezkého teda.
Pak jsem ještě přemýšlela nad TBC, ale po rozhovoru s pediatričkou jsem se rozhodla neočkovat.

almara2
13. čer 2015

sem ydr. sestra, starší syn má Hexu 2+1 v 9 týdnech, 4 měsících a 15 měsících. MMR odloženo na nejdřív 2 roky. Mladší syn je měsíční, u něj hodlám Hexu odložit, prozatím neuvažuji o nepovinných vakcínách

pampeliska1
13. čer 2015

Jsem zdrav.sestra. Starší má hexu 2+1 v 4 a 6 měs, přeočkování až nedávno (v necelých 3 letech, aby se to stihlo, před 3. rokem, do kterého je hexa "povolena"). MMR dostane 1 dávku v srpnu kvůli školce (tj. v necelých 3,5 letech). Mladší nemá zatím nic (nedávno slavila 1. rok), ale plánuju začít v nejbližší době hexa 2+1.
Co se týče TBC a možného přenosu na děti, tak uvažuju, že si nechám před nástupem do práce provést tuberkulinový test a podle toho bych příp. nechala přeočkovat sebe, ať to nepřenáším já...ale ještě to musím promyslet a načíst.

duniela
13. čer 2015

@alcar ahoj, prosim te, ty pises, ze pediacel bude mit vypadek, me rekla doktorka, ze ho prestanou dodavat do CR. Speccha kvuli tomu na treti davku. Tak by me zajimalo, fakt to bude jen vypadek? Dekuju!

tria002
13. čer 2015

@duniela nase mudra rikala, ze bude celosvetovy vypadek pediacelu

alcar
13. čer 2015

@duniela
@tria002 ja vim jen o vypadku v cr a sk. A vypadek bude cca pulrocni az rocni. Posledni sarze jsou do 07/2015 a dodani novych vakcin bude behem prvniho pololeti 2016. Moje mala je ockovana v 01/2015, 03/2015 a ted by mela dostat treti davku v zari, ale dostane ji bohuzel pozdeji. Dva roky ma v breznu, tak snad to scou let stihnem.
Nicmene vubec bych se nedivila ani variante, ze uz Pediacel nebude vubec. 😝 Kazdopadne toto slysim poprve. 😕

duniela
14. čer 2015

@alcar aha, diky. Moje byla ockovana 12/2014, 02/2015 a teda ted v cervenci misto srpna. Tak snad je to ok.

alcar
14. čer 2015

@duniela booster neboli posilovaci davka by se nemela podavat drive jak pul roku od posledni davky. Tak si to radsi spocitejte. Pokud byla naockovana na zacatku unora, tak ji nechte naockovat az uplne na konci cervence. Pokud na konci unora, tak to bych s dr jeste projednala.

duniela
14. čer 2015

Hm, tak ja se jeste pujdu jednou podivat, kdy to bylo. Jenze jestli to bylo na konci unora, tak co? Jestli ten pediacel uz mozna nebude. To je naprd. A navic cekat na konec cervence, pak nahodou onemocni a jsme v haji @alcar diky za rady!

alcar
14. čer 2015

@duniela to uz byste musela resit s dr nebo rovnou s firmou, jak postupovat. Pokud by Pediacel nebyl, tak by bylo v dupe hodne lidi. Oni vydali manual, jak postupovat pri vypadku. Doporucuji pichnout hexu nebo Hexacimu a HepB pak doockovat nebo pockat klidne i rok na obnovu. My budeme cekat rok, mozna i dele, nez dostane treti davku.

alcar
14. čer 2015
tria002
15. čer 2015

@alcar asi mas pravdu..proletelo to jednou skupinkou na fb.. Ale pisou ofiko toto..

www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2015_09.htm

alcar
15. čer 2015

@tria002 no a tady zase pisou v bode 6 neco jineho. Tak jako uz fakt nevim, cim se ridit. 😅
http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pe...

madrilena
15. čer 2015

Já jsem nechala naočkovat všechny povinné a pak Prevenar a Rotarix. Hexu jsem očkovala ve standardním schématu. Na internetu odborné informace týkající se očkování nehledám, protože je nepovažuji za spolehlivé a jakkoli relevantní. Na internetu se totiž dost silně hlásí ke slovu antiočkovací jedinci, kteří propagují svou "pravdu" za každou cenu (jsou schopny očkovací mamince napsat, že její dítě zemře na následky atp. - ono to o nich hodně vypovídá). Obzvlášť pokud se chceš vrátit do zdravotnictví, tak bych očkování nepodceňovala a naočkovala.

slunickova123
20. čer 2015

Ahoj, jsem lekarka na md, pediatr. Hexu jsem odlozila na pul roku, mmr odlozim po druhem roce. Nepovinne ocko zatim nedam, jen uvazuju nad meningokokem, uz kvuli memu povolani.

1miska
20. čer 2015

@masenka88 ja sestra, manžel lekar, hexu jsme davali ve standartnim schématu, mmr odlozili zatím na neurcity, dali jsem i pneumokoka a hodne zvazovali tuberkulozu, kterou nam ale nakonec MUDr. rozmluvil, před nastupem do skolky dame ještě hepatitidu A

Strana
z2