Očkování MMR - nežádoucí účinky ve vztahu k věku atd.
Ahoj, chtěla by jsem vědět, zda skutečně ta dítka, která byla očkována až po druhém věku vakcínou MMR, měla menší výskyt nežádoucích účinků, než dítka očkovaná v dřívějším věku. Vím, že se to všeobecně píše, ale spíše by mě zajímali vaše osobní zkušenosti. A ještě by mě zajímalo, zda je větší pravděpodobnost výskytu NÚ po této vakcíně, když např. i po hexe byly vždy horečky (do 38,5) a nebo se to takto brát nedá? Mám totiž dcerku, které bude rok a půl a jsem rozhodnuta toto očkování odložit na co nejpozději, jen se asi za půl roku chceme pokusit o druhé miminko a nechce se mi tato vakcína dávat malé po dobu mého těhotenství a pak ani v době, kdy budeme mít doma novorozené miminko, jenže pak už by mohla malá v tu dobu začít chodit do školky a bez toho mi jí tam nevezmou,....tak teď vůbec nevím, kdy to nechat malé naočkovat. Moc se té vakcíny bojím. Děkuji za vaše poznatky.
@brendamonique tak najdete soukromou co vás přijme bez očkování. Hazardovat se zdravím syna kvůli přijetí do školky určitě nebudu.
@amazonka.k Vám uz syna vezmou i bez. Už je uzakonen poslední povinný rok ne? Takže tam patří i neocko děti 🙂
@petseitz já se tím nechlácholim. Na soukromou školku nemáme, tak co mám dělat? Nic jiného nám nezbylo. Dcera kolektiv už potřebuje. Kdyby to nebylo nutné kvůli přihlášce tak bych to nedala. Kdyby to šlo dat až když budem vědět jestli ji přijali nebo ne bylo by to lepší. To bych v případě nepřijetí nedala. Ne každý má prostředky na to mít dítě v soukromé školce.
@petseitz 👍 Věřte mi, že tady kolem nikdo žádnou soukromou ani lesní školku nevede, již jsem četla diskuze. A jelikož nevlastním řidičské oprávnění, tak by to beztak nebylo východisko. Podobná zařízení, alespoň u nás nejsou na každém rohu - bohužel co vím nikde v okresu. Až budou podobné věci normální a dosažitelné, bude jistě snazší o tom přemýšlet. Proto jak zde již bylo psáno - ne každý má prostředky na to mít dítě v soukr. školce.
@brendamonique kdo chce, hledá zpusoby, kdo nechce, hleda duvody ;). Mate tam u vas tedy idealni trzni skulinu peo zalozeni detskeho klubu, soukrome skolky, treba za vyuziti dotaci z EU nebo z penez obce. Tohle si udelali treba v Choceradech ve stredoceskem kraji...ale chapu. Treba nejste ta povaha. Nicmene treba nekdo takovy blizko Vas je. Udelala bych si pruzkum v obci a prilehlych, zda by o neco takoveho byl zajem. Statni skolka ma urcite omwzenou kapacitu a nekteri rodice treba nebudou spokojeni s fuungovanim te statni a po soukrome nebo lesni by sahli radi. Proc hazet flintu do zita, kdyz jde o vyzvu 🙂. Ja trebba jsem z ockovani tak vydesena, ze bych radsi sla touhle cestou. Nebo si aspon udelala papiry (uprimne na vesnici jsme ted chvili zili a bez ridicaku bych tam byt nemohla ani mesic). Ale druha varianta samozrejme pro Vas je ockovat a dukladne provest detoxikaci a verit, ze vse dobre dopadne..drzim pesti a preji hodne stesti. At je ditko v pohode. 🙂 řešení najde.
@petseitz Každý si žijeme v nějakých podmínkách a ač se snažíme, leccos nevychází dle našich plánů. Pár maminek z našeho okresu, zde založilo i mateřská centra, která po krátké době zkrachovala na malém zájmu a nízkém využití a to šlo prosím "jen" o zařízení, kde měly děti trávit svůj volný čas a třebas se něčemu přiučit. Lesní ani soukromé školky tu nikdo nevede, maminky o tom již debatovaly, ale pojďme si nalít čistého vína, málokterá maminka + k tomu ještě s více dětmi či jinými vedlejšími výdaji má na soukromé zařízení. Já sama, budu hledat práci novou, jelikož se mi loňský rok bývalá firma ocitla v insolvenci a tudíž nevím, kde skončím. Nejsem ničí mravokárce, spíše mi trochu přijde, že každého ihned "odpálkujete" svým názorem, protože vše má pro vás jednoduché řešení. Ano bydlím na maloměstě, ano nemám ŘP a díky své fobii si ho ani nikdy dělat nebudu, takže se musím spokojit s řešením státní školky a tak i nuceného očkování vyžadovaného státem, z čehož nejsem nikterak nadšená, ale i kdybych měla možnost syna někam vozit, muselo by to být min. cca těch 50 km daleko. Děkuji za přání, doufám, že vše bude v pohodě a ve zdraví. Neberte mě nijak špatně, ale o soukromém zařízení jsem tu původně ani debatovat nechtěla, protože vím, že to není v našich podmínkách. Krásné odpoledne 🍀
Mne bylo receno, ze pokud dostava soukroma skolka dotace, plati u ni stejna pravidla jako u statni skolky. To znamena i ta s ockovanim 😕
@terkaz a to ti bylo receno bohuzel spravne ☹
@kackakastanka
Prave, tim jsem to jen chtela uvest nan pravou miru. ☹ Je to na prd.
@brendamonique děkuji za osvětlení situace
Ja nepalkuji jen hledám cesty protože tak jako Vy máte fobii z řízení tak ja z očkování
Než abych musela očkovat radši dělám 3 práce a malý chodí do soukromých jeslí 2 dny v tydnu
Z toho seskladam příjem zhruba 15 tis plus výživné. A jde to. Jsem samozivitelka. ALE! MNE TY JESLE STOJÍ 950,-- KC/MĚS A MÁM JE 5 MINUT OD DOMU TAKŽE CHÁPU A ROZUMÍM
Ale zároveň věřím ze mít partnera tak prostředky najdu tu cestu jak to vyřešit. Jsem zkrátka optimista. Ale mne třeba nevadí řídit no.
Ahoj, syn 18m byl očkovaný na MMR, osmý den začaly horečky , další den horečky přes 40, křeče, zvrcení, pláč a vztekání, dnes už jsme šestý den, co začaly horečky a už nám (zatím) zbyl pláč a záchvaty vzteku, malý je jinak usměvavé živé dítě, ale teď neustále pláče , je unavený a bez života a hrozně se vzteká, noci také proplakané.

@marit je potřeba zvážit jakou cenu pro vás ma zdraví ditete/dětí. To si radši odreknu jiné výdaje než očkovat kvůli školce.