Očkování MMR - reakce

mackys
3. únor 2018

Ahojte ! Vím, že tohodle téma je tu dost, ale našla jsem jen starší příspěvky a chtěla bych aktuální reakce.

Očkování jsem nikdy moc neřešila a šla jsem vždycky v termínu, pokud nebyla dcera nachlazená. Reakci neměla žádnou. ¨
Ale minulý týden v úterý jsem s ní byla na MMR (14,5m).
Teď ale to hlavní- reakce..... 9. a 10. den měla teplotu a 11. den (dnes) má průjem a je osypaná. Vím, že je to reakce na to očko, ale mám to nějak řešit? Má to někdo podobně?
Dneska, co jsem si tu četla diskuzi z roku 2015, tak jsem se nestačila divit, kolik dětí je na tom po tom očku špatně.
Děkuji za reakce

karlajasmine
3. únor 2018

@mackys Neres, je to normalni, dela si imunitu proti spalnickam 🙂 Odezni to samo.

adelka951
4. únor 2018

Tak to je pohodová reakce, to jsem se synem zažila horší.

nikoulinka
4. únor 2018

Ono uz to hlavne neni MMR, ale Priorix. A ano, je toto "bezna" reakce ☺ my byli minuly měsíc, a musim rict, ze vůbec zadna reakce. Úplně pohoda ☺

summer2012
4. únor 2018

Malej dostal Priorix až ve 20ti měsících a ač do té doby všechna očkování v pohodě, tak tentokrát cca od 8.dne horečky, boláky kolem celé pusy a v noci křeče do nožičkek, takže druhá dávka odsunuta na neurčito (teď nově to snad už dokonce i změnili někdy kolem 6-7let). A u druheni taky posunu i tu první na co nejdýl, dokud nebude potřeba kvůli školce.

terry1512
4. únor 2018

Jsou to NU a ty podléhají hlášení na SÚKL,a k zapsání Dr do karty. Pokud chcete samozřejmě. U nás byla reakce o dost horší, a nepřeju je nikomu.

mackys
autor
4. únor 2018

Děkuji všem za reakce. Jsem ráda, že je to normální a snad to nebude ještě horší. Když jsem si četla tu diskuzi, psalo tam dost lidí, že prý mají děti snad i trvalé následky.
@terry1512 ke koncí února jdem k Dr, tak jí o tom určitě řeknu. Mě se spíš jednalo o to, jestli to řešit nějak hned a lítat po doktorech, nebo jen dodržovat klidový režim.

mr_falko
4. únor 2018

@mackys ahoj, Bea je dnes 10. den po ockovani a ma srajdu a opruzenej zadek, ale jelikoz ji rostou i zuby, muze to byt i tim. Teplotu zatim nema, je mazlivejsi. JInak nic nepozoruju, snad to bude v pohode...

mr_falko
4. únor 2018

@mackys mohla bys mi do SZ vyfotit jak je osypana?

mackys
autor
4. únor 2018

@mr_falko jo, věřím že bude. Adi měla teplotu 2 dny, třetí den srajdu a to osypání. Dneska je už naštěstí v pohodě. Snad to bylo vše.
Ráda bych ti to vyfotila, ale už to nemá. Přes noc se to ztratilo. Byla jen trošinku, ale představ si to, jako začínající neštovice. teda aspoň mi to tak připadalo.

mr_falko
4. únor 2018

@mackys díky, a vsude po tele nebo jen nekde?

mackys
autor
4. únor 2018

měla to všude. tělo, končetiny i obličej, ale naštěstí nic velkého. jen sem tam půpínek. nejvíc asi na těle.

terezkl
4. únor 2018

Nahlásit dr. a na sukl

mackys
autor
5. únor 2018

Ještě jedna podotázka k tématu. Je možné, že se zhoršilo i spaní? Před tím mi spala celou noc nebo jí stačilo dát napít. Teď poslední 3 dny (od 11 dne po očko), jí večer položím a ona se třeba za půl hodiny až hodinu vzbudí a vzteká se a je problém jí znovu uspat a dělá scény třeba i 2 hodiny.

ellive
5. únor 2018

@mackys ano, očkování může narušit spánek a celkový biorytmus...

westie
5. únor 2018

@mackys A nemuze to byt sesta nemoc? U syna (14 mesicu) probihala pred ctrnacti dny uplne stejne - dva dny horecka, pak vyrazka ruzne po tele, ktera do druheho dne zmizela.

linee
5. únor 2018

@mackys presne tuhle reakci mela moje holka. Na 8.den po ocko dva dny horecky, ktere mela navic prekvapive pouze k veceru a v noci, rano a dopoledne byla naprosto v pohode. 3.den byla osypana snad vsude, ne huste, ale byla. Trvalo to asi 4 dny. Cely tyden od horecek byla uplne nervni, podrazdena, vse bylo spatne, spala take hrozne, casto se budila, odpoledni spanek 0. Uplne to, co popisujes. Po dvou tydnech uz to bylo zase v pohode.

fita
5. únor 2018

Ja mam bohuzel cerstvou zkusenost. Syn dostal prvni davku Priorixu pred 3 tydny v 15ti mesicich a skoncili jsme v nemocnici.....dr.musela nahlasit na SUKL, druhou davku uz pry nedostane.....ale co jsem vycetla na SUKL, hlaseni podleha i vyrazka po Priorixu--- jde o to, jak byla dcerka moc osypana.Jestli sem tam pupinek, patri to pry k tomu.Malej mel nekolik dni horecky pres ctyricet, ktere nesly ani srazit, osypany od hlavy k pate opravdu silenou vyrazkou a na ouskach a celicku mu popraskaly zilky.Bylo to hrozne a jeste ted neni uplne OK.

maqggienka
6. únor 2018

Já dala na začátku ledna první davku kvůli školce. V prosinci mu byli 3 roky. 10.den mel jen teplotu, z ktere se hned vyspal. Druhou davku nedostane.

martiniquest
6. únor 2018

@summer2012 Na druhou davku nemusite jit vubec. Do skolky staci jedna.

mackys
autor
6. únor 2018

@westie 6. nemoc už malé prodělala, takže jedině odezva na očko.
Děkuji vám za reakce. Dneska spala už líp, tak snad už to bude lepší. Za 2 týdny jdem k Dr, tak jí to všechno řeknu.
@fita tak to mě mrzí, že syn dopadl tak špatně. Snad už bude brzo v pořádku.

mr_falko
6. únor 2018

@mackys no tak dnesni moc byla husta, vzbudila se v pul 3 a poprve od narozeni snad byla u nas v posteli az do rana, pac nejdriv rev, pak se uklidnila, ale spat nemohla. Oci si mnula atd, ale zabrat neslo....tak to jsem zvedava, co to jako sakra je?

mackys
autor
6. únor 2018

@mr_falko jo, tak to dobře znám. Přesně jak u nás. Bylo na ní vidět, že se jí chce spát, ale ne a ne usnout. Adi to tak měla 3 noci. Dneska už to bylo v pohodě. Šla spát v 9, vzbudila se v 1. Dala jsem jí cucnout a spala dál, až do 7. Chce to hold vydržet. Dle toho, co tu holky psaly, tak jsme na tom ještě dobře.

mr_falko
6. únor 2018

@mackys jo, tak hlavne, ze to skonci.....tak jeste 2 noci rikas, jo? to dame. Vycetla jsem i Nurofen, tak ho pro jistotu koupim a vecer dostane

summer2012
6. únor 2018

@martiniquest jojo vím a taky se a ni nejspíš vykašleme...tu první dostal ve 22 (ne ve 20 to jsem se spletla) měsících protože od dvou chodil obcas do školky

mackys
autor
6. únor 2018

@mr_falko jo, Nurofen zabírá. Sice byl u malé problém ho do ní dostat, ale byla pak klidnější.

normalnimatka
6. únor 2018

to je teda objev, že některý dětí mívaj i trvalý následky....achjo, není nad to si o zdravotnickým úkonu nic nezjišťovat, protože pán bůh-doktor ví všechno.

linee
6. únor 2018

@normalnimatka ja myslim, ze toto nebyla otazka zakladatelky😉

mr_falko
7. únor 2018

@normalnimatka ja myslim, ze kolikrat lepsi nic moc nezjistovat, protoze zname kamose gůůgla, ze? 3x kliknes a umiras....taky jsem vcera i predevcirem neco pocetla a od ty doby na malou jen ziram a premyslim, co ji je a jaky ma priznaky vseho moznyho....pritom je uplne v pohode ( tuk, tuk )

normalnimatka
7. únor 2018

@mr_falko to je teda pěkná hovadina. samozřejmě, že se máš zajímat, co napícháš do svýho dítěte, jinak se pak nemůžeš divit.
a když máš trochu racionální uvažování, snažíš se to dítěti aspoň co nejvíc ulehčit (očkovat co nejpozdějc to jde a pomoct imunitě) a nebo ideálně neočkovat vůbec.

normalnimatka
7. únor 2018

takže jako máš se zajímat dopředu. a ne potom, co dítě napícháš a má problémy. a ano, i umřít se dá na očkování, to není bohužel tak výjimečný, jak bychom si přáli.