Očkování proti meningokokovi
Ahoj holky, nechávál někdo z Vás očkovat x meningokokovi, eventuálně v jakém věku a jaké byly následující reakce. Díky
@jujatko jo ja ji ted urcite ockovat na toto nebudu. Je nachcipana a staci zatim aby se telo vyporadalo s dalsi hexou co nas ceka v prosinci. Spis teda asi po tom tretim roce. Diky za info
Nechavala jsem ockovat dceru ve 3. letech nimenrixem. Neni to nejohrozenejsi vekove skupina, nicmene to neznamena, ze by se s nim nemohla potkat. Je to jen 1 davka, nezadouci ucinky nebyly snad zadne. Casem asi doockujeme i Bexsero, zatim jsme dali jen overeny nimenrix.
Dcera v roce očkovaná Nimenrix a v roce a půl Bexsero, reakce pouze zarudnutí v místě vpichu. Já jsem byla očkovaná letos, na oba typy a byla to teda jízda. Všechny tři dávky mě úplně položily, každá jinak 😀 Ale šla jsem do toho, meningokok může udeřit v jakémkoli věku. Když mě očkovali, zrovna jim na JIP ležel čtyřicátník, věk. kategorie, která se vůbec neuvádí jako riziková.
@biedronka10
@evusk
Ahojky, tak jsme po očko na menining. (Bexsero) Injekci syn (15,5měsíce) dostal v 10.30hod. (bylo to rychlé, nestačil ani zaplakat) Spapal oběd a spinkal, probudil se úplně v pohodě, papal, byly jsme venku, pak večeřel... Momentálně už spinká. Nemá průjem ani teplotu. Dávka +aplikace 2750,-, VZP mi proplatí 2500,-. Další dávka nejdřív po dvou měsících...
@sthanina mockrat dekuji. Jen se zeptam, tady u te vakciny nehrozi pozdni priznaky jak u mmr zejo? Diky moc
@biedronka10 ne. Uplne v pohode to bylo
@biedronka10 jen ten vpich je bolestivejsi protoze to neni jen pod kuzi jako u mmr
@kovalcice dobre dekuji za info. Zkusim to pribrat s pediatrem, ale az pozdeji, mala je jeste moc mala.
@biedronka10 Jak píše @kovalcice, nehrozí...🙂
Ahoj. Včera očkování bexerem a i pri lehke ryme ( vytery negativní) bez nežádoucích účinků..
Jo zapoměl jsem věk ...7 měsíců
Rozvirim tuto skupinu, ma nekdo aktualni zkusenosti s reakci na ockovani? Dekuji
@mimiveru
S dcerou 2 r9m jsem byla minule utery na Meningokoka B . O pulnoci horečka 38.8 a potom az pristi den odpoledne jen 38.1,udelal se ji flek v miste vpichu asi 8 cm, nozka ji bolela jen prvni den. Byla naladova a ubrecena. Reakci na jakekoliv ockovani mela vzdy, takze jsem s tim pocitala. V rijnu byla mala ockovana na ty dalsi 4 kmeny- Nimenrix, horecku jsem srazela taky jen dvakrat, naladova, ale snasela to lepe nez Bexsero.
@mimiveru Dcera (2 roky korigovaně) má za sebou první dávku proti typu B (Bexsero). Minulý týden dostala proti typům A, C, W, Y (Nimenrix). Ještě ji čeká jedna dávka Bexsera.
Reakce na oboje - bolestivé místo vpichu. Nevím na kolik to bylo ovlivněno, že se velmi bránila. Každopádně po podání Panadolu sirupu úleva a již bez bolesti. Ostatní očkování bez jakékoliv reakce.
S dcerou jsem byla včera (2,5 let), na typu B. Při aplikaci byla úplně v klidu, ani nepípla. Teploty zatím nemá. Jen v místě vpichu to má červený (asi 1,5*1,5 cm) a trošku tvrdý. Na radu doktorky jsem jí doma dala Panadol. Zatím všechno očkování proběhlo bez problémů. Za dva týdny jdeme na druhou dávku a pak za měsíc na typ C.
@evusk
nechala jsem ockovat malou kdyz ji byl cca rok,ockovali jsme bexsero,budeme ockovat i dalsi kmeny.reakce vubec zadna
@gajuska86
za dva tydny?neni to brzo?
@zelenaesmolda
@eva_sam
Vůbec netuším, takhle nás objednala. Ale asi nepůjdeme, zda se mi, že dcera pokašlává a začíná mít rýmu.
@gajuska86
ja bych nesla ani bez rymy,je to moc brzo dva tydny po sobe
Ano, rozestup má byt aspoň 2 měsíce.
@gajuska86 dva týdny??!!! to je moc brzo... https://www.meningokoky.cz/ockovaci-kalendar/
My jdeme příští týden na druhou dávku Bexsero. Po první dávce první noc trochu horečka (38.1) - ale dle doporučení jsme dávali paracetamol (první dávku půl hodiny před očkováním a pak další dvě po 6 hodinách) a pomohl, a dva dny bolestivá nožička.
Na Nimenrix půjdeme hned jak to půjde. Ten je v kolika dávkách?
@amenophus nimenrix je jen 1 dávka
dekuji @arcabela za reakci, uz jsem na tuto diskuzi zapomnela🙂 Ptala jsem se v roce 2017. Takze za mne update: ockovat jsem nakonec nedala. Hodne jsem vahala, nakonec jsem se rozhodla zustat pouze u povinneho ockovani. Bydlime na mensim meste. Kdybychom bydleli na vetsim nebo v hlavnim meste, kde je vysoka koncentrace lidi, asi bych se rozhodla jinak, zatim tedy za mne takto.

@biedronka10 Muzete ockovat vicemene kdy chcete,a le nejohrozenejsi jsou kojenci a dale pak děti ve starším věku - od deseti let