Očkování spalničky. Jak to zvládly vaše děti?
Za dva týdny má jít naše malá na očkování na spalničky, zarděnky a příušnice. Jak to zvládaly vaše děti? Měly nějaké nežádoucí účinky?
@klokanka31 ne, když měl 18 měsíců tak se sestra ptala doktorky. Budeme očkovat? Než doktorka odpověděla tak manžel řekl, nebudeme my to nechceme, odkladame. Doktorka řekla to je v pořádku, ale do 18 měsíců je limit, než to odpověděla tak manžel řekl Jojo všechno víme podepíšeme. Tak ona ze nás musí poučit, manžel řekl ze to vi a nepotřebuje a ona dobře tak jste informováni. A to bylo všechno. A všechno v milém duchu.
Myslim ze neni kam spechat... U nas je syn po ockovani (ne mmr) v peci neurologa, mmr uz odmitam.... tem brouckum se teprve vyviji mozek, nervova soustava a vse.
@joy33 Jejda to mi je líto, a to po nějakém povinném očkování?
@klokanka31 no za me to ockovani nemelo nejaky horni limit,takze jsem ani nic nemusela podepisovat a ockovalo se az odeznelo to predchozi ockovani...pak teda chtela do pul roku oxkovat druhou davku ale tam jsme nesli a pak se ta druha davka posunula vyhlaskou az mezi 5-6.rok takze cajk
Dávala jsem kolem dvou let, všechny 3 děti bez reakce (přitom syn měl po hexe horečku). Nejmladší dítě dostalo vakcínu později, než jak je teď 18měsíční limit, podepsala jsem nějaký papír a hotovo. Doktorka byla krytá, nicméně mě upozornila, že pokud jí přijde kontrola, budu platit pokutu.
Obe deti zcela bez reakce.
A jen pro info. Tuto diskuzi ti spis rozkliknou lidi, co nejakou reakci meli. Takze si ctes nevyrovnany vzorek;).
Syn byl nedavno ve 14ti mesicich na splanickach aspol a reakce vubec zadna.
@klokanka31 mel toho vic, i nepovinne. Nejhorsi reakce po Bexseru (horecka, encef.plac, propinani do luku a pozastaveni vyvoje, na dlouho). Ale nejake zpomaleni vyvoje lze zpetne (tenkrat jsem si nic nepripoustela) pozorovat po vsech vakcinach.
Jak to dopadne u konkretniho ditete se blbe predikuje... Jsou rozdily i mezi sourozenci. U nas jeste nepadla diagnoza, vse je v behu, ale neurolog zkoumal i pripadnou slabou epilepsii (ta bez zachvatu, jen koukani do blba), ze je po ockovani docela bezna (!), tak uz mam z ockovani fakt respekt. Pokud lze neco posunout, posunula bych. Kazdy mesic navic pro vyvoj ditete dobry. ❤
Skoda ze nekdo nevaroval me.
@joy33 To je šílený 😯
Syn byl v 18 měsících a až na horší spánek asi týden byl bez reakce.
@joy33 u epilepsie nemusí být přímá souvislost s očkování.mam kamaráda co má epilepsii a dost silnou a na tyto očkování není očkovaný,je mu 45 let. Syn mého kamarada epilepsii taky má, několikrát záchranka ve školce a epilepsie vyloučena z očkování (různí neurologové a vyšetření). Moje kamarádka má epilepsii po operaci nádoru v hlavě,na jedno oko hůře vidí (naštěstí nádor byl operovatelny,bojuje,má dvě děti-nyni 1.trida Zs a 2 letá).Bexero nemá nikdo z nich.povinne nynější má jen syn kamaráda.nezpochybnuji NU vakcín,jsou,to vím, stejně jako u antikoncepce a léků na bolest (kdo si jej nevezme když jej bolí zuby, záda,hlava?)
@veronikav31 jezis, jasne ze epilepsie ma vice ruznych spoustecu 🙂
@klokanka31 u nás děs běs u obou děti. Druhý týden vyrážky, výkyvy nálad. Z hodných děti se stávaly satáně.. U první to přešlo úderem 14 dne, u druhé se to o týden protáhlo
Tohle očkování fakt nemám ráda
@klokanka31 jak píšeš o svinstvu..je to jeden z největších hnusu, co je..
Kamaradcine dceři po tom dokonce zcernal.jazyk 🙈
@joy33 ono právě z vašeho příspěvku to vyznívá tak,že očkování hlavně spouští epilepsii a opoždění vývoje.proto někteří rodiče primárně odmítají veškeré očkování.hlavne by mě zajímalo kdo z těchto maminek, které nenechávají děti očkovat záměrně nebo odklady berou HA,léky na bolest.prima souvislost s tím je,zda znají NU těchto věcí-rakovina,atd
Ahoj,my máme 8.den po očkování,dcerka má 13 měs. Zatím zcela bez reakce. Neměla ani na Hexu. Ani starší syn neměl nic. Tak snad to teda už nepřijde.
@veronikav31 pokud te to tak zajímá, HA neberu a léky na bolest také ne, to už musí být k nevydrženi ze spolknu 1 paralen tak jednou za rok. Ibalgin apod nikdy. Tož tak☺️
@petrasipkova1 to jste vy(jedna rybka v moři) a co ty ostatní?
@veronikav31 mne je uprimne receno uplne jedno jak muj prispevek vyzniva. Na dlouhe debaty nemam cas. Cely den poskakuju kolem ditete a vecer chci mit klidny. HA ani leky na bolest neberu.
@joy33 děkuji za informaci. Klidný večer. Naštěstí já mám dvě už větší děti školkou povinné,takže ani já se přes den nenudím.
Víte,co mě vždycky dostane na těchto diskusích? Někdo položí jednoduchý dotaz, tedy zde se zakladatelka ptá na reakci na konkrétní očkování. A tady se vyrojí hned takové,co jdou a starší, píší šílené scénáře.Proboha, každé dítě je originál. Někdo reakci má a někdo ne. Ale proč se to tady stočí úplně jinam vždycky ? Kdo očkuje ,kdo ne a co je to za svinstvo..To není dotaz, na který se ptala.Stačí odpověď: Syn ,dcera měli takovou reakci, případně neměli..tečka. Ach jo. Proto mám kolikrát strach se zeptat na cokoliv ohledně očkování. Je to jak časovaná bomba. 🙄🙄🙄
@hermanka88 tak ona uz ta otazka je nesmyslna. To, ze zadne z mych deti nemelo reakci neni zadny validni vzorek. Podle toho se prece nemuze rozhodovat. Stejne jako informace, ze maruska z horni dolni zacala vic slintat.
Pokud chci opravdu realna rizika, vezmu vakciny.net, pribalak, podivam se na cetnost NU a kontraindikace.
Pokud chci uklidnit, napisu “jezis holky, ja se bojim ockovat, uklidnete me, ze se nic nestane”
P.s. @nazka sry cerny jazyk to uz je urban legend, ne? To ma potvrzeny nebo cucals predtim fixu?
@hermanka88 rodice holt musi informace prebirat. Pro uklidneni at mluvi vetsinou jen s pediatry. S neurology radsi ne, ti uz mivaji casto jiny nazor. Rodic si to musi prebrat, kdyz se nekde pta. Jako se vsim.
Tak jsme nakonec malou oočkovat nechali, tak snad to zvládne bez problémů...

Jinak ja kdyz uz nas objednavala na ockovani jsem hned hlasila, at nas neobjednava a ze se domluvime na 1,5 lete prohlidce, kdy jsem ten papir jen podepsala a rekla jsem, ze dnes ockovat nebudeme a ze se kdyztak sama ozvu