icon

Očkovat nebo neočkovat své dítě? (Hexa, Prevenar apod.)

dagmar86
26. lis 2016

Maminky, mám první děťátko a jsem ze všeho šíleně vyplašená☹ Obracím se na vás, jako zkušenější... Ve 4m nám Dr. poprvé dala vakcínu Hexu, i přesto, že měl malý průjem... Dle ní je klinicky velmi dobrý, prospívá, vhodný k očkování... Kromě zvýšené teploty to snáší dobře, alespoň myslím. Vím, že na toto téma by se mohla napsat kniha, ale ... je očkování bezbečné??? Narazila jsem na stránky rizikaočkovaní a jsem od včerejšího dne zděšená!! Píšou tam rodiče, jak jim vakcíny u dětí "zastavily" vývoj, způsobily psychické poruchy a další, závažné zdravotní problémy.. No, krom toho, že jsem to pořádně ořvala, jaká jsem špatná matka a co jsem to malému udělala, mám i dilema, zda v očkování pokračovat... Prosím o nějaké reakce, nějak se v tom ztrácím 😢 Děkuji moc!

Strana
z4
alcar
27. lis 2016

@petrasipkova1 vlastne sis odpovedela sama...ano, je to rozboureni imunity, coz uz ve vasem pripade byl i ten samotny atopicky ekzem a ockovanim nepovinnych vakcin navic jsi ji tu imunitu jeste vic rozbourila, proto to zhorseni ekzemu (pro me to je treba jasny nezadouci ucinek, ktery by se mel nahlasit). Neuvazovala jsi, ze bys ten Perevenar treba pichla pozdeji ve dvou letech (dve davky) a nebo nejlepe az ve trech (jednou davkou)? Nabidl ti to vas lekar nebo pozjistovala sis o tom Prevenaru vice informaci?
Jsem rada, ze je v teto diskuzi i takovy pripsevek. Zakladatelka se muze aspon objektivne rozhodnout, kterou cestou se vyda. Jestli necha napichat svemu ditku v prvnich trech letech zivota vakcin 10 nebo jenom povinne 4. 🙂

astyna
27. lis 2016

alcar

Já jsem píchla Synflorix synovi v necelém roce první dávku kvůli tomu, že děti do roka se tomu nejhůře brání a sama jsem to měla i v dospělosti. Tak jsem ho tomu chtěla ušetřit.

Můj syn začala po poslední hexe v 9.měsíci chodit, tzn. že negativní důsledek je posílení nervové soustavy a svalového aparátu? 😀

Ten příspěvek, kde jsi označena, je pro tebe 🙂

kackakastanka
27. lis 2016

@astyna @alcar holky, ja bych to nehrotila, kdo chce ockovat hexu a nepovinne, tak to dela, kdo nechce, tak to nedela... co ja mam ale vypozorovano, ze vazne negativni ucinky ockovani se mohou projevit az za nekolik let,...

hohe
27. lis 2016

Když jsem se začala o očkování zajímat, bála jsem se, že když jen půjdu s dítětem k doktorovi, tak mi umře... byla jsem totálně v pr..li... chce to odstup... pročíst si to, zvážit... my nakonec odložili - očkujeme, ale s rozmyslem... Honzíček měl první hexu až v 9ti měsících a má schéma 2+1... MMR nemá a zatím dávat nebudeme. Dcera má také hexu a MMR má pouze jednu a to kvůli školce, do které chodí...

makronka222
27. lis 2016

Kristova noho, jasne vsechno co se prihodi je fine hodit na ockovani:D na co taky jinyho, nejlepe rict, ze dite ockovane v pul roce melo za nasledky autismus ve 3letech :D chcipam smichy

kackakastanka
27. lis 2016

@makronka222 tak at ti ten smich vydrzi... ono se rika, cim mene lide vedi, tim jsou stastnejsi...

alcar
27. lis 2016

@kackakastanka jj presne tak, kdo chce ockovat i nepovinne, tak at ockuje, ale pak at nepise do diskuze takove bludy, ze vsechno bez problemu, zadne nezadouci reakce, ale v zapeti v te same vete pak napise, ze se "akorat" zhorsil atopicky ekzem, ale ze to je "normalni". Nad timhle mi zustava fakt rozum stat. No vsak, kdo chce kam...
@astyna nejak ti nerozumim, vcera jsi psala, ze oznaceni nebylo na me, dneska, ze zase jo. No to je jedno, nejak jsem ten prispevek stejne nepochopila, kam jsi tim mirila. Prvni davka Synflorixu v roce uz zni mnohem lip, nez ve ctyrech mesicich (kolikrat slysim ze i jeste v kombinaci s hexou). 🙂

kackakastanka
27. lis 2016

@alcar take jsem se nad tim pozastavila, ale pokud to dane mamince nevadi, tak je to jeji volba, ze strany odborniku se vsichni docela shodovali na tom, ze kdyz uz tedy ockovat, tak nejdrive v roce, bez B, ve schematu 2plus1, a zadna nepovinna... to je jen marketing farmaceutickych firem, vzdyt jsou na to reklamy v TV v primetimu, to samo o sobe uz by mi stacilo k tomu, zacit patrat, jak to s tou nepovinnou vakcinou je...

alcar
27. lis 2016

@kackakastanka ja o tom Synflorixu resp. Prevenaru zpocatku uvazovala, ale pak jsem si predstavila, kolik by toho mala musela dostat, tak jsem se rozhodla, ze ho dam az ve trech letech, ale nakonec ho nedam vubec. Mala nebyva nemocna, obcas ryma, kasel, ale to je vse. Ve skolce bude asi jina situace, ale ted jsem presvedcena, ze jsem udelala spravne. Dr. mi rikala, ze pokud u nas nikdo v rodine netrpel na zanety stredousi a prudusek ci plic, tak ze to nemam davat. Moje sestrenka nechala Prevenar naockovat zaroven s hexou v prvnim roce zivota, v 18 mesicich jeste Priorix tetra (ja ji rikam ockovaci silenec, ona ani nevedela, co v tom jsou za nemoci) a jeji dcerka (nyni 2,5roku) uz mela 8x atb (2x kvuli zapalu plic), dlouhodobe uziva kortikoidy a vypada to u ni na ziskanou imunodeficienci, ktera se rozvinula po treti davce hexa x Prevenar, coz bylo v 6 mesicich. Ona je ukazkovy pripad, ze je opravdu vsechno spatne. ☹

baris
27. lis 2016

Obě moje holky jsou naočkované. Před každým očkováním jsem min. týden měřila teplotu a jen při náznaku zvýšené teploty, rýmy ... jsem očkování odložila min. o 14 dnů.

Očkování dle mě smysl má.

A k žloutence. Moje mamka měla podezření na žloutenku, tak byla v nemocnici. Nakonec z toho byl žlučník, ale tam jí Dr. říkala, že jí může chytit skoro kdokoliv - nákupní vozíky, madla v autobuse ...

kackakastanka
27. lis 2016

@baris tou zloutenkou, ale urcite myslela A, ne B, ta je prenosna jen krvi, pripadne sexem

kackakastanka
27. lis 2016

@alcar ja o tech nepovinnych nikdy ani neuvazovala, a mam v okoli taky holky, co to daly, a imunitu deticek to jen oslabilo a zanetum stredniho ucha se nevyhly, tez ruzne kaslani apod., a to jsem ja i muz na zanety trpeli silene, tak jsem mela obavu, ale zatim je vse ok, myslim si, ze je to dano castecne i tim, ze drive nebyly odsavacky, takze jsme meli jako mimina plne nosy a teklo nam to tam..., skolka bude mazec, s tim tak trochu nerada pocitam, ale prave chci, aby mel silnou imunitu a dobre se s tim popral, ted zacneme chodit do detske sauny 🙂

vysivani
27. lis 2016

Ja neockuji a jsem rada, ze jsem se tak rozhodla. Taky jsem na internetu stravila stovky hodin ctenim...ale vidim i pripady v mem okoli, ktere me k tomu rozhodnuti posunuly.

dagmar86
autor
27. lis 2016

No, vazim si vsech reakci. Mrzi me, ze jsem nechala dat malemu hexu ve 4m, jsem z toho dost spatna. Uz to ale nejde vratit, dokoncim povinne 2+1 a koncim. Nasadim jeste ted homeopatika a budu se modlit..😔

zuzurox
27. lis 2016

Bojím se očkovat a bojím se neockovat. Čtu všechno možné, zkouším se v tom orientovat. Zatím neúspěšně. Malé budou brzo 3 měsíce a to chce naše doktorka očkovat... Vybrala jsem zatím střední cestu a to, že počkáme do 6.mesice ne-li déle, naockujeme hexu (když se ty jiné přestaly bůhví proč vyrábět) ve schématu 2+1 a MMR jen jednu dávku před nástupem do školky, pokud vůbec.

dagmar86
autor
27. lis 2016

Nic lepsiho uz nevymyslim. Jen se z toho hroutim... Diky vsem ale❤

dagmar86
autor
27. lis 2016

Kdy nejpozdej muzu dat 2. davku? Nevite?

astyna
27. lis 2016

@alcar

Kde jsi označena, tam je to pro tebe 😀 včera jsi reagovala na příspěvek, který nebyl pro tebe, tak jsem ti to i napsala 😀

astyna
27. lis 2016

dagmar86

Každý den (nejen) na tvé dítě útočí miliony ba i více živých organismů 🙂 Naše imunita se nemůže zabývat jen 6 typy, které jsou ve vakcíně. Přece si nemyslíš, že tělo reaguje jen na to, co se mu píchne...

astyna
27. lis 2016

@kackakastanka

Ono kdyby se lidé zamysleli nad vlastní anamnézou - ženský jsou čím dál tím starší rodičky, svět je protkaný tak, že sem může kdokoliv přiletět a něco vzít s sebou, a to nemluvím o tom, že naše gynekologie je tak pokročilá, že přežívají i plody, které by dříve neměly šance. Ona ta příroda zas tak hloupá není.

dagmar86
autor
27. lis 2016

Astyna
Moc tomu nerozumim, co jste napsala. Jak to mam chapat? Dekuji🙂

astyna
27. lis 2016

dagmar86

Tak jak jsem to napsala. Imunita dítěte jede pořád na plné pecky, těch pár "nemocí" ve vakcíně je zanedbatelné množství.

Doporučuju Petráše - www.vakciny.net Ten to vysvětluje srozumitelně a jasně logicky.

kajalka
27. lis 2016

@astyna A hliníkové soli, formaldehyd, rezidua antibiotik, cizorodé DNA, kasein, ... rovnou shrň pod "tělu takřka vlastní látky"..

urtica
27. lis 2016

Doporučuji udělat si vlastní názor na základě solidních zdrojů. Vakciny.net jsou dobrý zdroj, ale poskytují jen jeden úhel pohledu - provakcinační.
Osobně doporučuji projít si tyto webovky jako stranu "PRO" a k tomu si prostudovat knihu "Očkování pro a proti", která nabízí druhý úhel pohledu a jejíž autor (pediatr) je kritikem očkování (nikoliv však odpůrcem bez rozmyslu).
Oba zdroje se opírají o reálné statistiky a studie.
Pokud se rozhodnete pro nějaký individální postup, pak doporučuji obrátit se na stránky Rozalio nebo přímo k nim do poradny - zaobírají se právní stránkou a rádi Vám poradí jak na to.

Očkování v Čr je sice povinné, ale pokud nějakou vakcinu odmítnete, nikdo Vás nemůže nutit.

Osobně jsem dceru nechala očkovat Infanrix Hib ve schematu 2 plus 1, zvlášť ji nechám naočkovat ještě proti obrně po druhém roce věku a tím končíme. Ve své bezprostřední blízkosti mám bohužel případ postvakcinační encefalopatie po aplikaci MMR vakcinace s následným přetrvávajícím postižením. Přihlížela jsem i k naší rodinné anamneze - v ženské linii, počínaje babičkou máme všechny nějakou autoimunitní poruchu, tato predispozice se dědí.

astyna
27. lis 2016

kajalka

Formaldehyd máš určitě i v šamponu, pokud si s ním myješ hlavu pravidelně delší dobu, uvolní se to krve. Nepsala jsem, že to je tělu vlastní látka - to není skoro nic, ani darovaná krev není tělu vlastní přece... To už je slovíčkaření a na to nemám čas ani chuť, názor jsem napsala 🙂

astyna
27. lis 2016

@urtica

Já budu MMR u syna odkládat, než půjde do školky, pokud půjde. Měla jsem na to reakci jako malá, i jsem byla hospitalizovaná, moje teta (těžce mentálně retardovaná vlivem špatně vedeného porodu) potéto vakcině v sanatoriu zemřela. Souhlasím s tou rodinnou anamnézou 🙂

kajalka
27. lis 2016

@astyna Nemám, neboť si pečlivě vybírám s čím přijdeme do styku. Shrnula jsi očkované nemoci jen jako maličkost, předpokládám, že jako maličkost bereš i ten zbyteček.

kackakastanka
27. lis 2016

@astyna ale jasne, to mas pravdu, ale o tom to prave je, ockovani nejen imunitu snizuje, muze poskodit i mozek, zvlaste, zacne-li se prilis brzo, nez se tam vytvori ochranna bariera atd. a osobne se bavim o zdravych detech zdravych rodicu, ktere se narodily cca v terminu a v poradku, kategorii nejak vazne nemocnych, pripadne hodne nedonosenych deti neumim posoudit ve smyslu ockovani vubec

petrasipkova1
27. lis 2016

@alcar No nevyjádřila jsem se správně, ale to je jedno, myslela jsem klasické nežádoucí účinky z příbalového letáku, myslim, že AE není důvod dítě neočkovat. Já jsem taky alergik, astmatik, dcera to má zděděné, jen se jí k tomu přidala potravinová alergie. Vím co to jsou záněty průdušek, středního ucha a spol a chci jí toho ušetřit, pokud by to jen trochu šlo, samozřejmě vím co pokrývá očkování atd atd ... Očkování doporučili všichni ošetřujícíc lékaři, alergolog, dermatolog, pediatr. Prevenar jsem řešila hodně, at už na netu s Petrášem a spol, upozornuji, že jinak nečtu příběhy jedna známá mojí známé povídala, to fakt není pro mě, a dále mám rodinu pediatrů a praktiků, posunutí očkování by mi nevyřešilo strach z nemoci u nejmenších dětí, které se s tím perou nejhůře, hodně cestujeme a nevím kde co potkáme, proč tedy alespon trochu se tomu snažit nezabránit. Navíc tedy u Prevenaru převážila také vysoká proočkovanost naší populace. Já jsem také očkovaná vším možným. I když vím, že nahuštěné to měla hrozně, nevím jestli jsem nějaký měsíc nepopletla, ale bylo to pro mě snesitelnější, než když někdo dá dvě vakciny najednou. A že v okolí je to hodně časté a neočkující maminku znám jen jednu.
U mě je prostě strach z nemoci větší než z očkování, i když z něj mám respekt. Však taky nikomu názor nevnucuji, ba naopak, každý at si svůj život řeší individuálně, každé dítě je jiné, každý má jiné strachy a jiné zkušenosti v životě. Nic není černobílé, přece. Když by byl svět tolerantní, nemusely by být tyhle dva radikální tábory očko a neočko a pod.

vysivani
27. lis 2016

petrasipkova1.tos napsala hezky, ze kazdy si resi svuj zivot individualne a kazdy ma jine strachy a zkusenosti, to je fakt🙂
Ty dva radikalni tabory jsou v Cechach z jednoho duvodu-ockovani je jakoze povinne, takze ti neockujici jsou ilegalni a musi "bojovat" minimalne s doktory a urady, a ti ockujici zase casto radi bojuji proti tem jakoze ilegalnim atd. V zahranici, kde ockovani povinne neni tohle vubec neznam.
To jen takova filosofie. Preju vsem detem at jsou zdrave.

Strana
z4