Oddálit očkování?

operetka
21. dub 2017

Mám skoro tříměsíční holčičku. Podle rozpisu měla mít první dávku hexy v 9. týdnech, ale paní doktorka sama nabídla oddálení na tři měsíce, prý jí to dřív přijde brzo, ale dál by neotálela.
Mám určité zdravotní problémy, se kterými jsem se dostala na neurologii. Pan doktor mě uklidňoval, že snad nebude tak zle, ale prý by bylo dobré udělat magnetickou rezonanci pro vyloučení autoimunitních onemocnění. Vyšetření mě čeká za dva měsíce.
Když tedy nevím, na čem jsem, mám se domluvit na oddálení očkování u dcery, dokud nebude jasné, jestli jsem v pořádku nebo ne? Prý se neočkuje ani v případě, že je autoimunitní onemocnění v rodině...

panickatlamicka
21. dub 2017

At uz tve vysetreni dopadne jakkoli, muzes zacit ockovat az od 10 mesicu a nic tim neporusis. kdyz zaccnes ockovat ted, dostane tve miminko stejne mnozstvi vakciny jako 10 kg batole. Krom toho je nejlepsi si domluvit schema 2+1. A na to, ze je autoimunitni onem.brano jako kontraindikace, se prilis nespolehej. Ja zacala ockovat az v 11 mesicich.

operetka
autor
21. dub 2017

@panickatlamicka a schema 2+1 mohu domluvit u všech typů vakcín (Infarix, Hexacima i Pediacel)? A která dávka se "vynechává"?

panickatlamicka
21. dub 2017

@operetka ano, schema2+1je plnohodnotne u vsech kombinovanych vakcin. Jestli to nemotam, tak se vynechava 3.davka. Ja dala pediacel takto: duben 2015-cervenec 2015-konec zari 2016.

operetka
autor
21. dub 2017

@panickatlamicka moc díky za vysvětlení.

veverkacb
7. kvě 2017

Autoimunitní onemocnění je kontraindikace k očkování, ale bohužel vám to žádný doktor nepotvrdí. Vlastní zkušenost. Jediné co je možné je neočkovat živé vakcíny - při potvrzeném autoimunit.onemocnění v rodine. Živá vakcína je MMR (zarděnky, spalničky, příušnice). To je potřeba si vyargumentovat u doktorů, načíst si o nemocech, o poruchách autoimun.systému a argumentovat tím u doktorů 🙂 jde to ale není to jednoduché 🙂

sarkar
7. kvě 2017

Tak já oddaluju všechno u obou dětí přestože žádné onemocnění v rodině nemáme. Kdybych měla, tím spíš bych očkování posunula, případně neočkovala vůbec.

zuzajulie
7. kvě 2017

Mame pouze hexy, a to 10+12+18 mesic, nyní mela posledni. Okolo toho davam tyden pred a po 5 kulicek thuyi occidentalis. Jesteze jsem to odlozila, ted malickata reakce na stehynkach, jakoby ekzem, jen ale trochu kvasinka. Nedokážu si predstavit naprat to do ni vse. Z tohoto se zbercha.