Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@ezoterra - tak to je tedy sila, ze ho doktorka naockavala a vubec neinformovala, ze nebude. A ja se rozcilovala, ze mi nezavolala, kdyz dostala dopis, ze uz nebude. Takze teoreticky potrebujete uz jen jednu davku? Kdyz jsem volala do Benu, tak tam mi rekli, ze uz zadne nemaji, ale kazdy clovek tam muze podat jine informace. Doufam, ze nekde sezenete.
Dobrý den, také jsem se tento týden dozvěděla, že Pediacel není a možná ani nebude. Jinou vakcínou syna očkovat nechceme. Jsem z toho úplně vyřízená. Nemáte prosím informaci kde se ještě pokusit sehnat? Díky za jakoukoli naději, Radka
@radkaprokopova1 uz nejspis nikde. Napis si do ikemu do lekarny, treba neco maj. Ale pochybuju. Sance tak 1%.
@martaa jinak před těmi 2 lety mi naše pediatra říkala, že se ví málo o tom, jak fungují kombinace vakcín, tudíž tvrdila, že pokud bych se rozhodla pro pediacel, navrhovala by začít očkovat pediacelem znovu od začátku. ale teď, než jsme ped.sehnali, mi zase navrhovala doočkovat infanrix hib+polio jako zbylé 2 dávky, které potřebujem. nerozumím téhle problematice, ale kombinace vakcín ve mně vzbuzuje pochybnosti...
@ivik99 děkuju moc!!! nicméně - problém už je snad vyřešen, pediatra nám sama na konci týdne volala, že pro nás zbylé 2 dávky zajistila (prý díky nějakému mezičlánku mezi JK trading a Sanofi), do 10 dnů to má dorazit, takže nechci jásat předčasně, ale věřím, že je to na dobré cestě... neměla čistý svědomí, tak se do toho obula...
Tak jsem nakonec ještě sehnala v lékárně v Pardubicích. Jsem taaak ráda, hlavně díky ivik99. Pokud by jste měli ještě někdo známé, kteří shání. Mám kontakt na paní, která má k dispozici 3 vakcíny.
@radkaprokopova1 Prosím, prosím, já bych měla zájem o ty tři!
@tapato číslo posílám do zprávy ☺️
Holky, je fajn, že se zatím každé podařilo 🙂 Dneska jsme konečně očkovali první dávku. Doufám, že bude vše ok.
No, mě nakonec ovládl strach, jestli je bezpečné kupovat takovou vakcínu od někoho neznámého z internetu ☹ Navíc, když se má uchovávat v ledničce, jestli by jí ta min. třídenní cesta poštou nějak neuškodila 😖 Takže ještě zkusím rozhodit sítě po známých lékárnicích, jinak nás tedy čeká hexacima v lednu 😖 Ale naděje umírá poslední, že se do té doby třeba ten pediacel zase na trhu objeví, no 😅 Jako naše doktorka, ač jí mám jinak opravdu ráda, mě tentokrát s tou vakcínou opravdu naštvala. Protože prakticky od narození syna s ní řeším, že budeme očkovat pediacelem, a že mi pro jistotu objedná všechny 3 dávky a nakonec mi řekne, že není a nebude! ☹ Jako kdybych to tušila, že se na nás s tím objednáním vykašle, zkusila bych si jej sehnat už mnohem dříve sama 🤐
@tapato já psala na centrály lékáren a dali mi info, ve kterých pobočkách ještě jsou. Akorát byly už zamluvené a pak jsem dostala tip tady a sehnala. Ale už tam také nejsou. My to převáželi v přenosné lednici, takže 3 dny pošta asi ne. Spíše tam zajet osobně.
Holky, dneska jsme byli na druhém očkování pediacelu, dr. nám ho objednal všechny tři vakcíny před cca 3. měsíci. Dnes mi sdělil, že už pediacel nebude vůbec v ČR, stejně tak vakcína HIB.
... tak jsem ráda, že tu jednu mám ještě u nich v lednici
@tapato
My třeba měli koupenou u lidí, co se rozhodli neočkovat a vše v pořádku. Poštou tedy ne, to je hloupost, ale kus dojet je v pohodě. 🙂 I MUDra říkala, že nevidí problém, že by si určitě nikdo nedovolil to prodat, kdyby to bylo špatné, určitě to všichni mají uložené dobře. My ničím jiným očkovat rozhodně nechtěli, dlouho jsme se rozmysleli a pak už nebyl. ☹ Tak jsme za takové, co si to taky rozmysleli byli rádi. 😀 určitě ti poví, jak to doma měli uložené ne?
@tapato pokud jste nevyužila,mohla bych poprosit o číslo na tu paní, co přeprodavá pediacel? Já si pro něj dojedu kamkoliv. Máme jít na očkování zítra. Tak jen doufám, že se mi to podaří s Mudr. domluvit a že počká, než ten pediacel seženu. Nebo máte ještě někdo tip, kde sehnat?Diky.
@radkaprokopova1 já prosím neúspěšně sháním, víte ještě o někom, kdo pediacel má?
@pavla_bu Mob. číslo na paní posílám do zprávy.
Díky všem, domluvila jsem se s paní a vakcínu budu mít od ní, takže problém vyřešen. Jsem ráda, že jsem to díky vám vyřešila 🙂
@radkaprokopova1 - taky jsem posilala 🙂
Holky, jaký je minimální rozestup mezi 1. a 2. dávkou. Mudr. říkala měsíc, já si myslela, že dva.
@dankakotrbova malá dostala druhou dávku po dvou měsích, třetí dostane na roce a půl.
U prvního už přesně nevím, musela bych kouknout. Ale snad to bylo víc jak měsíc...pak tu nějakou dobu nebyl, a třetí dostal za dlouho, bych řekla o dost v roce a 10 měsících, ale když nebyla, a dr. by mi řekl, kdyby to bylo moc ...
@dankakotrbova myslím, že by měl být dva měsíce
Včera mi doktorka oznámila, že Pediacel již není:/ pokud byste věděly, kde se dá sehnat, budu ráda!
@dankakotrbova 2 měsíce, koukni na vakciny.net, tam to je dost popsané.
V příbalovém letáku to ale pry není. Doktorka nezna vakciny net ani Petrase a je to pro ni zdroj, ktery neuznává. Kdybych se nezajimala pichla by to pipina po mesici.
@dankakotrbova minimální rozestup jsou opravdu 4 týdny. Uvádí to i Petras na webu jakési odborné spolecnosti pro ockovani, v niz působí.
Ano nejmenší rozestup je čtyři týdny. Ale tělo i mozek musí mít čas ten koktejl zpracovat.
Ale prokazatelně nejvíc protilátek se tvoří při rozestupu 3-4 měsíce. 😉

@ezoterra aha už je mi to jasné🙂