icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

dankakotrbova
15. dub 2016

Vcera psali, ze distribuce zacne v cervnu, do republiky se dostane o nekolik tydnu pozdeji.takove maji info z centraly

josefina79
15. dub 2016

@dankakotrbova takže srpen by už být měl?

alcar
15. dub 2016

Nase pediatra zjistovala tad aktualni info, ze v pulce kvetna uz by meli vedet presna data, kdy bude na trhu. Podle jiz znamych informaci by mel byt opravdu dostupny v cervnu.

zabzulka
15. dub 2016

včera jsem se také ptala, potvrdila červen. Objednala jsem si všechny tři dávky

dankakotrbova
20. dub 2016

@zabzulka a muzu vedet kde lze objednat? Sice ještě zvažuji infanrix hib, ale zatím jsem na pediacel neslyšela nic špatného, tak snad se nic ve složení nezměnilo. Me je ten výpadek nejaky podezrely.

zabzulka
20. dub 2016

@dankakotrbova já to myslela tak, ze jakmile bude mít moje pediatra info, že je skladem, objedná pro mě tři dávky.

panickatlamicka
21. dub 2016

@zabzulka taky te svoji radeji zavolam. Sice mame cas do cervence( nicmene od Petrase vim,ze kdyz se nestihne booster do tech 12 m,tak se vubec nic nedeje),ale pro sichr,at hned objedna .

terkaz
21. dub 2016

Holky, ja jsem nechala na sebe kontakt v lekarne a hned jak bude na trhu, z lekarny mi zavolaji 😉

alcar
21. dub 2016

@panickatlamicka na booster zvysili limit na 18mesicu. My uz jsme tech 12 mesicu prosvihli v breznu, tak jsem volala mudre, ze co teda pichnem misto toho a ona to zjistovala a osobne mi volala, ze to zvedli na 18mesicu. 😉

panickatlamicka
21. dub 2016

@alcar no ja psala Petrasovi. Ten limit je doporuceny. I kdyz prosvihnes tech 18 m,tak se v podstate nic nedeje. Jen nelze zarucit,ze stale dostatecne fungujd ochrana ze dvou predchozich davek. Nicmene: i kdybys uz nemela zadne protilatky,resp tvd dite,tak tim,byt opozdenym boostrem znova ochranu ziska. Je to kvuli imunitni pameti

alcar
21. dub 2016

@panickatlamicka diky za info. Tohle jsem vubec nevedela. Tak to je dobre, ze to tak funguje. 🙂

dofi86
26. dub 2016

Potvrzuju...informovala jsem se u vyrobce Pediacelu a od kvetna se zacne dodavat do CR...nez se vyridi vsechny papiry apod., tak ockovat by se mohl v cervnu, nejpozdeji v cervenci. ;)

bazyro
27. dub 2016

tak to je perfektni,muzu se zeptat,jak si ho mam objednat?Protoze koktorka mi rekla,ze si ho mam sehnat sama!Tak nevim,pres lekarnu???? A tu hepatitidu B doockujete v kterem veku a kolikrat se musi,taky 3x?

alcar
28. dub 2016

@bazyro urcite si ho sama nesezenes, dr. ti musi vystavit recept a pak ti ho lekarna objedna a ty ho zaplatis. Hep. B jde doockovat kdykoliv, pokud na tebe dr. ani nikdo jiny netlaci, tak staci klidne az ve skole. A jsou to tri davky tusim.

dofi86
28. dub 2016

jj, asi musi byt ten recept....bud ho objedna doktorka a jen prijdes a ona naockuje a nebo pres ten recept sama.
JInak davky jsou ruzne...jako jsou ruzne mono nebo bi vakciny - takze 3 nebo 4 davky celkem. A doockovat...no vzdycky zalezi na rodicich, ale myslim, ze bez doockovani bude problem vzit dite do skolky :/

jaya
28. dub 2016

@dofi86 Mladsi ma Pediacel a doktorka mu potrvzeni napsala i bez Hep.B. Zalezi na doktorovi. Jeste jsem se nerozhodla, jestli dam tu zloutenku ockovat nebo ne...

alcar
28. dub 2016

Nase pediatra take napsala potvrzeni i bez Hep.B.

dofi86
28. dub 2016

no jasny...to doktorka ostatne muze napsat i kdyz je mimco uplne bez ockovani 🙂 Jen uz to potvrzeni proste musi byt...Nebo nevim, jestli vezmou bez problemu, i kdyz doktorka nic nenapise? Jako ofiko musi byt vsech sest nemoci. Ale kdyz uz doktorka "necha" ockovat Pediacel, tak uz to asi nebude hroticka ockovani 😀 takze cajk 🙂

efson85
12. kvě 2016

@veri0007 ahoj, nemusis ockovat hexou, muzes dat (vakciny.net, dr. petras) infanrix hib (4 slozkova) a doockovat polio obrnu zvlast, taky tak budu postupovat, na zloutenku kaslu!!! kvuli ni sem nedavala hexu, btw kvuli zloutence jsou ty vakciny tak na prd...zpusobuje nejvetsi problem.

veri0007
autor
13. kvě 2016

@efson85 očkování je totálně na hovno, omlouvám se za můj slovník, ale jsem vytočená až na půdu. Očkovala jsem pediacelem ve schématu 2+1. Bohužel není možné při tomto schématu mít tak dlouhé prodlevy mezi 2. a 3. dávkou. Celé očkování mi propadlo a včera jsem začala očkovat úplně nové očkování. Očkuji hexacimou opět ve schématu 2+1. Tudíž do své holčičky dám celkem místo tří dávek pět. Jak má doktorka tak i já osobně jsem kontaktovala hygienu, jakým způsobem doočkovat dítě a opravdu bylo zapotřebí rozjet nové očkování aby vše bylo v souladu ,, se zákonem,,. Rozhodně to ale nechci nechat vyšumět, budu to chtít řešit s firmou co dováží nebo by měla dovážet pediacel, jen zatím nevím jak. Nicméně nic nemůže tuto firmu ospravedlnit za to, kolik sajrajtů musím cpát do své holčičky.

panickatlamicka
13. kvě 2016

@veri0007 tak to je totalni kravina. Zadny ockovani ti propadnout nemohlo,Petras mi psal,ze kdyz dam treti davku i po uplynuti roku,tak se nic nedeje. Dobre si nabehla.

veri0007
autor
13. kvě 2016

@panickatlamicka nezlob se na mě, .nechci být nějaká úštěpačná, protivná či drzá. Dám však na slova odborníků a lidí co pracojí v této branži a prostě na lidi kompetentních jednat v této záležitosti. Ne na názory maminek z MK, které bývají často třeba v trochu jiné situaci.

vilibalda
13. kvě 2016

@veri0007 V lednu jsi tu psala, že je to 11 měsíců od poslední dávky. Proč se nikdo z doktorů nebo hygieny neřídil doporučením České vakcinologické společnosti, kde se píše: "Pokud má dítě dostat posilovací dávku mezi 8/2015 a 6/2016, a vakcína Pediacel nebude k dispozici lze posilovací dávku posunout i déle než 12 měsíců od poslední dávky, limitně 18 měsíců." To by u vás mělo být, pokud dobře počítám, do srpna a to by tu Pediacel měl být... Tohle jsi četla?
http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pe...

veri0007
autor
13. kvě 2016

@vilibalda tohle platí u 3+1, bod 6 ti to stejně vylučuje
Při použití očkovacího schématu 2+1 j
e možné zahájit očkování do konce května 2015 a druhou
dávku aplikovat za 2 měsíce, nejpozději do 31.
7.
2015.
Posilovací dávku u tohoto schématu je
optimálně třeba aplikovat s
odstupem 6
-
8 měsíců po poslední dávce. Na delší prodloužení nejsou
k
dispozici
publikovaná data a imunitní odpověď může
být suboptimáln

To je přesně to, že ne každá maminka je ve stejné situaci a myslí si, že pobrala všechnu moudrost světa

panickatlamicka
13. kvě 2016

@veri0007 podle me je Petras odbornik z branze. "Tvi" odbornici se myli,to je fakt. Pokud je ockovani rozbehle a booster se poda pozde,pak sice je riziko,ze ochrana pred aplikaci boostru je jiz mala ci zadna,nicmene aplikace te treti davky ochranu znova nastartuje v plne mire. Princip imunitni pameti. Nejsou to me domnenky,toto mi v kostce dorazilo mailem od Petrase. 🙂

vilibalda
13. kvě 2016

@veri0007 Promiň, myslela jsem, že máte jen to další očkování ve schématu 2+1. Chápu tvoje rozčilení a ten výpadek na trhu je opravdu divný! Hlavně, ať je to bez komplikací a přála bych, aby se Ti podařila získat nějaká kompenzace od firmy (což se bohužel asi nestane).

panickatlamicka
13. kvě 2016

@veri0007 ja ockuji 2+1, v cervenci to bude rok od podani 2 davky. Vsichni ten rok v pohode berou,je zajimave,ze zrovna u vas to zpochybnili. To nemyslim spatne ( a nedelam chytrou) ,jen mi to prijde divny.

veri0007
autor
13. kvě 2016

@vilibalda taky té kompenzaci nevěřím. Bohužel jsem začala očkovat v době, kdy se plánovaný výpadek a info o něm ke mně ještě nedostalo as prostě termínově mi to nevyšlo. V každém případě, čekám druhé dítě a už teď vím, že z principu se pediacelu vyhnu. Jen doufám, že nebudou nějaké špatné přezkaky a reakce po hexacimě u malé
@panickatlamicka já si myslím, že každá děláme pro své dítě to nejlepší dle svého vědomí a svědomí. Já mám iformace jaké mám, ty máš zase své. Rozhodně nebudu dávat důraz na informace tlumočené nějakou maminkou na MK když mám své spolehlivé přímo od odborníků. Ty si dělej jak uznáš za vhodné a to samé já, už se na tohle téma bavit nehodlám. Mám více koníčků než se dohadovat o něčem v čem jsem přesvědčena o jiné pravdě. nezlůob se na mě za to...

veri0007
autor
13. kvě 2016

@panickatlamicka u mé doktorky jim to taky přišlo divné až jak jsem se jí na to šla informovat a domluvit doočkoví 😉 do té doby vše ok😉

panickatlamicka
13. kvě 2016

@veri0007 ja nevim,proc jsi vztahovacna. Nehodnotim te,zda delas nebo nedelas pro dite to nejlepsi. Vlastne tebe nehodnotim vubec. Jsi dotcena zbytecne. A nezlobim se. 🙂

Strana