icon

Pozitivní zkušenosti s MMR vakcínou u dětí?

8. zář 2022

Ahojte, prosim napiste pozitivne skusenosti, lebo nic ine necitam, iba ze niekto prestal po nej rozpravat, zastavil sa vyvoj, atd. 🙄🥺🥺🥺🥺 Mojmu syncekovi neurologicka dala prelozit na 18ty mesiac, kedze mal slabu hypotoniu v brusku a berie do 2 rokoch pyridoxin + este ako 11 mesacny bol operovany na slabinovu herniu. Inak syncek je velmi priatelsky, rozkecany, vitalny a mudry chlapcek. 🙏🏼 Puklo by mi srdce, keby sa mu nieco stalo kvoli vakcine.
Ked som to na 15 mesacnej prehliadke oznamila pediatrovi, teda, ze neurologicka chce mmr prelozit, tak bol prekvapeny, ale samozrejme to akceptoval a mam sa ozvat, ked bude mat 18m. Po vsetkych 3 povinnych mal teploty, ale dali sa ich bez problemov zrazit hned.

Prosim vas, vase deticky mali nejake negativne vedlajsie ucinky po mmr vakcine? Kedy ich dostali? Teda v ktorom mesiaci?

Dakujem vam!

Strana
z2
denisq
9. zář 2022

@bigbig Jaké druhé MMR prosím? Mám dva syny, oba očkování po 18mesici a přeočkování na MMR je tuším až v 5 letech. Je to jen jedna dávka, ne jak Hexa.

janule0123
9. zář 2022

@janule0123 oprava v roce a 9mesicich …s tím ze malá byla taky hypotonická a celkové má ten vývoj opožděný .. možná proto to trosku posunula .. jinak doplnění- očkováni pak potřebuješ i doložit k přihlášce do školky a následně i k nástupu … tak bych to s případným posunem neprehanela…

michaela666
9. zář 2022

Očkovaná minulé úterý (19 měsíců) a zatím se jen trochu osypala ( to má i při běžné viróze). Je teda i víc uplakaná, hladová a musím jí být doma pořád za zadkem, ale to přisuzuju stěhování, které bylo ve stejný den jako očkování.

bigbig
9. zář 2022

@denisq MMR je ekvivalent Priorix pokud se nepletu (spalničky, zarděnky, příušnice). Měla jsem za to, že je to stejná vakcína. Pokud není tak se omlouvám. Syn měl Priorix, u něj píšou první dávka ve 12 měsících, druhá v 18 měsících. On to teda měl o trochu posunutý.

leymea
9. zář 2022

Starsi syn byl ockovanej v 18 mesicich, bez reakce. Mladsi syn, ktery ma syndrom Pfapa a hodne jsem se toho bala, tak ten byl ockovany kdyz mu bylo necelych 2,5 roku. Ten mel 9.a 10. den teplotu kolem 38, nic vic. Strasne se mi ulevilo. Ja mela teda velkej strach i u starsiho syna, stacilo si prave neco precist a bylo vymalovano.🙏

denisq
9. zář 2022

@bigbig Tak jsem se byla podívat do průkazu abych taky nekecala. Starší syn má Priorix a mladší má M-M-RVAXPRO. Každopádně oba dva mají jednu dávku a na přeočkování jdou v 5 letech. To, že se dává i takhle na 2x v rozmezí půl roku jsem nevěděla. Vlastně ani neznám nikoho, kdo takhle na 2x byl, proto mě to zarazilo.

bigbig
9. zář 2022

@denisq No my jsme ve Francii, tak možná je tu jinej očkovací kalendář.

zuzekk
9. zář 2022

Absolutně bez reakce, ale dávala jsem až ve 3letech, těsně před MŠ.

tereza0111
9. zář 2022

ockovano v terminu, bez potizi

muhehehe
9. zář 2022

Mám tři děti a všechny byly zcela bez reakce. MMR jsem ale jako jedinou odložila, očkování všichni dostali až skoro ve třech letech.

luciksima
10. zář 2022

Určitě bych nešla v 18 m.ale až po 3 roku nejlépe před nástupem.do.skolky.... každé dítě je jine a zvládá a očkování jinak v 18 m.mi to přijde moc brzy.....

shirilka
10. zář 2022

Podepsala jsem papír a nechala očkování odložit, měl ho dostat v zimě (odložila jsem na dobu, kdy bude mít v těle dostatek vitamínů D ze sluníčka, nebude mít pořád rýmu apod). Dostal jej až měsíc po druhých narozeninách a reakce naštěstí vůbec žádná.

inssomnia
10. zář 2022

@bigbig MMR je označení vakcíny - jsou to první písmena těch tří nemocí v aj (measles, mumps, rubella). Priorix je konkrétní značka.

20190418
10. zář 2022

Osobně nepovažuji očkování MMR v takto nizkem věku za vhodné. Preci jenom to jsou dětské nemoci, které malé deti, když je náhodou chytí, zvladaji bez problémů (ano, existují vyjimky, ale to u všeho). To jen k tomu, zda v 15m nebo 18m. Za me obojí brzy. Syn šel ve 3,5letech kvůli zápisu do skolky a byl úplně bez reakce. Na žádná očkování nikdy nemel reakci, zadna očkování jsem ale nedala v doporucunem věku (hexu jsme zacli v 1 roce).

ferda90
10. zář 2022

Ahoj holky, nevíte prosím jak to je, když by měl syn zatím jen jednu dávku té MMR vakcíny zda musí mít očkovanou i druhou aby ho vzali do školky? Dávky jsou dvě, co jsem četla a rozestup mezi nima by měl bytaspon 4 týdny. Syn jde do školky ve 2,5 letech a já ho chci naočkovat co nejpozději. Nemám vůbec žádnou zkušenost, je to naše první dítko, takže nevím jak to probíhá, kdy očkovat (slyšela jsem, že lepší je to po 2 roce). Děkuji

20190418
10. zář 2022

@ferda90 podle mé zkušenosti i z logiky věci stačí první dávka.

vineta
10. zář 2022

Dala jsem bez odkladu, vše ok, reakce žádná, regres žádnej.

petulkadodo
10. zář 2022

Syn ji dostal hned v roce, aby ji měl, než začne chodit do kolektivu a bez reakce.

luciksima
10. zář 2022

@ferda90 do školky stačí jen jedna dávka MMR

hasara33
10. zář 2022

Nechávám očkovat v doporučených termínech všechna povinná i nepovinná očkování - jediné, které nemá jsou rotaviry 🙂 všechna očkování bez větší reakce (maximálně menší otok v místě vpichu nebo lehce zvýšená teplota), z MMR jsem také měla respekt, ale nakonec naprosto bez problémů - očkováno v 15. měsících 😉

urtica
10. zář 2022

Dcera byla očkována ve 4 letech, po týdnu se objevil spalničkový výsev plus se k tomu rozjel docela nepříjemný krvavý atopák - rovnalo se to cca půl roku, za další dva týdny, tj. cca 21 dní od očkování přišly vysoké teploty 39-40, pak den klid a pak ještě dva dny takto vysoké teploty bez ničeho dalšího.

Strana
z2