Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
@lin18 me bylo teda u doktorky jasne receno ze monovakcina spalnicek neni 😲
@lin18http://protiproud.parlamentnilisty.cz/zdravi/1093-spalnicky-jako-smrtelna-nemoc-popirani-ockovani-je-stejny-zlocin-jako-popirani-evoluce-neni-uniku-usije-nam-ockovani-velky-bratr-na-telo.htm
Samozřejmě cerpam i z jiných zdrojů...mám docela načteno...ale i toto je pěkne poctenicko
Hmm,tak si to tak procitam,abyh u tohodalsiho miminamela nejakenove info( moje zkusenosti jsou 8 let stare) ,ale tady jen kyda hnuj a ni moc konstruktivniho...toz nevim nevim...kde hlesat info ,kyz se kazda diskuse zvrhne v toto.
Mějte se všechny krásné a každý dle svého uvážení!
Howgh
@markyzka84 samozřejmě že není monovakcína...proč by taky byla když povinné je očkovat všechny tři dětské nemoci....
@pavlak5 abych ti tady vypisovala celou historii očkování, faktory, které ovlivňují přirozená ohniska a jejich výskyt a četnost apod. na to nemám ani čas ani chuť. Ono to chce taky trošku pátrat sama a sama si dělat názor...ne si to jen nechat naservírovat...
@gepe já vás nesoudím...jen píšete, že nejste ani pro ani proti a nakonec jste stejně očkovala....takže by mě zajímalo co převážilo misky vah ve prospěch očkování
@lajla předpokládám, že pokud by opravdu šlo o spalničky muselo by se hlásit a izolovat....ale většina dnešních lékařů už se se spalničkami nesetkává takže otázka správné diagnozy je na místě
@lin18 spalnicky Movivac, vyrabi Sevapharma, avsak v CR se neockuje. Udajne pry (to radsi pisu 🙂 ) lze danou vakcinu ziskat na zaklade receptu od Drs.
To ze ockuji, neznamena automaticky, ze jsem zastancem ockovani hlava nehlava, ci deti, u ktery byla jasne prokazatelny nejaky imunodeficit, ci jine. To, zda ockovani prinese nasi male prospech se teprve ukaze, pokud nemoc ohl. ktere byla ockovana se u ni projevi.
@gepe to je právě to...zda jí bude očkování ku prospěchu je otázka, chemický koktejl však dostane každopádně. Aneb velké zlo nyní pro pochybný přínos v budoucnu? Ale o tom by se dalo diskutovat do nekonečna...
Ad monovakcína spalniček...myslela jsem to tak že v ČR není...pochybuji že nějaký doktor napíše recept pro jinak zdravé dítě které nemá indikace nedostat plnou trojkombinaci. Paradoxně se u nás trojkombinací očkují i děti, které přirozeně prodělaly příušnice....protože prostě monovakcíny nejsou resp. nespadají do schváleného očkovacího kalendáře
@lin18 jenze to je prave to, ze nikdo nezaruci, ze pokud by nebyla ockovana ji bude neockovani v pripade ziskani dane nemoci ku prospechu. Takze obe otazky z meho pohledu ockovat/neockovat jsou 50:50.
Zalezi pak na kazdem rodici, jakym smerem se vyda a o jakem objemu. A nenecha se pritom zmanipulovat ruznymi internetovymi diskusemi a vnich odkazdy, nebo treba i lekarem.
Ad misky vah, nas k ockovani vedly osobni duvody a zkusenosti s danymi nemocemi.
Pro Tebe ockovani znamena zlo, dobu jedovou alias chemicky koktejl. Pro nas po zkusenostech atd. tento pohled nesdilime, i presto, ze jsme meli obavy u kazde aplikace vakciny a rozhodne jsme nejeli dle ockovaciho kalendare. A to i bez pisemnych zadosti o odklad a dalsi veci.
To proc neni volne k dispozici monovakcina spalnicek nevim, nebudu o tom vsak spekulovat i kdyz si cosi myslim 🙂
@ivular To určitě, měli bychom usilovat všichni, ale dřív, například za dob kdy já byla miminko se to neřešilo, prostě se načkovalo a bylo to. V dnešní době mám pocit, že se vše moc řeší, nejen očkování, ale příkrmy, motorika, co je správné, co špatné atd...spousta věcí dřív byla stejná jako dnes a bylo vše v pořádku a teď najednou není...zdá se mi to jako blbost (nemluvím jen o očkování). Co jsem četla u lékaře klidně vyfotím 🙂 a to, že pak dítě může prodělat mírnější stádium mám taktéž od něj, když mi říkal, že s malým nemám chodit v zimě mezi děti, není očkovaný a i od očkovaného dítěte prý může chytit třeba černý kašel, protože očkované dítě může být přenašeč. To mi řekl, nic víc, nic míň

@lin18 jinak já spalničky ani zardenky neměla,nejsem ockovana žiju, měla jsem priusnice následky nemám
Kdysi to byly běžně decke nemoci, nic se neresilo, jednu chvíli lehla půlka třídy, druhou druhá...žádný z mých rodičů ani babiček si nepamatuje někoho kdo by měl následky...zkuste se holky samy poptat...
Jasné chápu následky že můžou být u děti.s vážnou srdeční vadou či jinou...ale kvůli.tomu přece nemusí být v ohrožení celá dětská populace