Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
@kecalka2 otevřete oči, je to biznis a obrovský. Nikomu z nich nejde o zdraví Vaších dětí
@blahova_andrea tak samozrejme ze horeuvedene neplati pausalne pre vsetkych neockujucich... 😉 ja len myslim, ze horeuvedene moze (urcitou mierou) za to, ze dnes vela rodicov neockuje
@kessa takový příměr - stejně to funguje i u psů - stejnou vakcínu dostane 50 kg vážící pes i malá čivava. Proto je u malých plemen výrazně vyšší výskyt než. účinků očkování a očkuje se u nich mnohem opatrněji (např. se obvykle vynechává leptospiróza, jejíž složka v očku vyvolává nejvíce NÚ). U veterinářů opatrný a individuální přístup jde, u mnoha pediatrů bohužel ne. Čím to?
@kessa když se na to podívám ze strany kt. popisujete, tak máte pravdu. Ale zase chápu matky, kt. po mmr vakcíně zemře dítě, že víc další neočkují, tj na prospěch pro společnost nebudou hledět. Vy ne?
@luciamala1979 ano, bohužel 😔 není tajemstvím, že je vyvinuto v mnoha oblastech plno úžasných nových věcí, ať už jde o léčiva či techniku, využití přírodních zdrojů atd...ale na trhu to není, proč? protože ti, co jsou teď u moci a rejžují ze současných "produktů" by o to přišli a proto to do světa nepustí nebo je to pro běžné smrtelníky nedostupné 😠
@zmrz_lina biznisem. A dr. s udělá čárku. Jinak já jsem očkující, u obou dětí, máme dokonce ten prevenar 13. Ale po negativní reakci holky, nebudu blíž popisovat bylo by to nadlouho, další očkování odsouvám a odsouvám a třesu se, vím, že nakonec dám. Jsem za očkování, ale individuální přístup, indiv. očkovací kalendář, možnost výběru vakcíny, rozmezí dávek, posun když je dítě starší, těžší.. úplně neočkovat bych se zase bála. Ale mé dítě mělo "jenom" reakci, nezemřelo..
@bajana 🙂
povedzme skor - realita dnešnej doby :D
neočkuji nyní, protože mám špatnou zkušenost. Předtím jsem očkovala, i nepovinné. A možná ještě někdy něco dám, ale jen to nejnutnější, opatrně, a do zdravého dítěte. Ne kraviny, ne dle kalendáře, ne podle "tzv zdravého" dítěte dle Mudr, protože dle Mudr je kontraindikací snad jen totální selhání organismu, jinak vše ok.
@blahova_andrea tak seženete ze Švícarska třeba kvalitní vakcínu bez přídavných látek, ale je to zase i o penězích. Osobně bych tak nehrotila, ale fakt je to individuální, asi jiné je to u dětí s poruchou imunity a pod.
@zmrz_lina Jako veterinar toro vim 😉 A sctim pristupem pediatru je to tezke, ja to chapu i z jejich pohledu z jedne strany tlaci stat a z druhe rodice..A vetsinou vyhrava tlak statu a farma. firem
@luciamala1979 chapu obe strany, i ja jako matka mam o sve dite po ockovani strach, ale taky treba chapu rozhorceni rodicu tezce nemocnych deti, ktere nemohou byt ockovany a diky neockovani nekterych zdravych deti jsou ty jejich vice ohrozene- tohle je taky pohled. Neni to cernobile, proto ockuji, ale jen to co povazuji za nutne.
Protože jsou z informací a chování lékařů zklamané....
Očkovala jsem první dítě-věřila v to,že dělám to nejlepší. S odstupem času si obviňuju, že jsem byla pitomá. Malá měla vždy po očkování i 3 dny 40tky, záchvaty pláče,.... a možná i další její problémy s tím souvisely (a souvisí)-to nezjistím..... Ale vždy jsem byla uklidňovaná, že to je normální a neškodné....
Druhé dítě jsem začala očkovat také, pokoušela jsem se neslyšet ty argumenty proti..... Reakce byly slabší, radovala jsem se.
Očkovala jsem i proti TBC-dobrovolně. Reakce silná, zahnisaná velmi dlouho (hnis v ráně byl téměř rok). Paní doktorka chtěla i přesto očkovat dál (to už se mi nelíbilo a odmítala jsem). Do toho malý začal mít afektivní záchvaty s poruchou vědomí, musel brát léky -opět pro mě další důvod neočkovat, než se stav zlepší-pro doktorku ne.
Záchvaty se změnily, přechází v křeč žvýkacího svalstva, zapadá jazyk. Vše trvá chvíli, takže prý epilepsie ne. Přesto se to nedá vyloučit. A stručně-doktoři sice neví, proč křeč má.... ale určitě to není očkováním a určitě to nic není.......
Doktorka by ráda očkovala hned vše, co jsme ještě nepodstoupili....... Já čekala,až budou malému alespoň dva roky, že to teda zkusím pomaličku dokončit. Ozvu se, že jak by to teď bylo vhodné řešit......a hned jsem objednaná na další týden - ani mi pomalu nepoví, co chtějí očkovat. Bez konzultace současného stavu, četnosti záchvatů, prostě honem to do něj lupnout, dokud máma konečně souhlasí......
Dál věřím tomu,že očkování je potřeba a zachraňuje životy. Ale už se opravdu bojím,že taky umí životy změnit, zničit? Myslím si, že očkovat by se mělo, ale s rozumem, s individuálním přístupem!!!!, ne malá miminka, .........
A vůbec nejsem ráda,že neočkuju,ale prostě se o malého bojím........
Mě osobně vadi,že je doba kdy dítě oockovat musíme. Sama pro očkování jsem,ale později.....ne že mi nadiktuji že musím dat do 12 týdne hexa a do jiného měsíce MMR atd atd....taky v tom vidím byznys.....i když netvrdim,že nejsou látky účinné....ale každý by měl rozmyslet vhodnou dobu, měl by mít na výběr....ne že se začne hned dítě ladovat lekama,očkováním,atd atd
@kessa ohledně jiných maminek,co mají očkováne děti,tak snad můžou být v klidu, když onemocní neockovane dítě,tak jejich ockovane je chráněno....od toho snad očkování je.....
@pavly Ano, ano, ano. Čím více říkají, že reakce, které hlásíme "URČITĚ NEJSOU Z OČKOVÁNÍ". Kde berou tu jistotu? Proč tak fanaticky chtějí očkovat? Nechci se rozepisovat, taky mám zkušenost - první dítě důvěra (blbost), druhé reakce na hexu, třetí - BOJÍM se nechat očkovat... Bojím se více rizika plynoucí z očkování než nemocí, proti kterým se očkuje. A už vůbec proti nemocem, které jsme ještě před 20 lety normálně prodělávaly a máme na ně imunitu (zarděnky, spalničky, příušnice). Dnes tyto nemoci nemá šanci dítě přirozeně prodělat a je problém v pubertě a dospělosti s jejich nebezpečným průběhem. Očkování je byznys strašení, bohužel, bohužel.
Ahoj, u mě jde o strach..psala jsem to tu x-krát.. Jedenkrát zažijete hadrovou panenku po priorixu a znovu už to nechcete zažít..nakonec ani lékaři kolem vás.. Ať si tu každý píše, co chce..dokud neprožijete ten pocit, ten strach, že vlastní dítě možná nedovezete do nemocnice včas..nebudete o tom uvažovat tak, jako já.. Je to o osobní zkušenosti, která je nepřenosná!
@kessa můžete mi vysvětlit jak mohou neočkované děti ohrozit očkované? Neútočím, ptám se. Protože pediatr mi to nevysvětlí, tak možn veterinář 🙂. A hlavně - dospělí mají dávno očkování prošlé nebo je nemají, takže taky ohrožují? Proč tedy učitelky ve školce nemají povinnost obnovovat svá očkování, když je buď nemají, protože v době jejich dětství nebyla povinnost MMR např. ? Děkuji pěkně
@pavly Přeji, ať to jde se synem jen k lepšímu! Přístup lékařů - nemám slov. Tohle je podle mě hlavní důvod, proč rodiče zvažují očkování. Lékaři neuznávají a nehlásí vedlejší účinky, očkují oslabené děti, je to velmi nezodpovědné. Nemám z toho pocit, že by jim šlo o zdraví svých pacientů..
Ja osobne neockuji a znam hodne v okoli, kteri take neockuji, takze je nas hodne. Dukladne jsem studovala vse o ockovani v soucasne dobe trvalo me to dva mesice nez jsem se rozhodla. Mrzi me, ze me za to spousta lidi nadava, nechape, vymlouva, vyviji natlak. Mrzi me, ze se lekari nevzdelavaji a neskoli a nestuduji a nezajimaji( nepocitam loby farmaceutickych firem ).
Clovek se stejne pak rozhoduje podle sveho pocitu, kdyz vidim pochybnosti, nepodlehnu natlaku, jen abych mela klid od Dr a dite ve skolce. Ja proste nechapu, ze nekdo naockuje a treba si neprecte blby pribalovy letak o vakcine, ja ctu vzdy vsechno, co mi Dr. Predepise a u ditete bych nemela? Ale to je jen spicka ledovce. Ja sama neurazim druhy tabor ale pak se ani nedivim, kdyz se neco stane.
@shine2015 jsou i deti, ktere nemohou byt ockovany i kdyz by rodice chteli a pak jsou treba deti, ktere nemaji na ockovani imunitni odpoved a diky tomu nemaji protilatky, nebo jich maji malo a tito lide by meli byt chraneni kolekrivni imunitou. Ja v tomto nestojim ani na jedne strane- chapu argumenty obou stran.
@suzief v lékarně dostanete lék s letákem. Dítě u dr. spravidla jenom "včeličku", to je o ten přístup, individualita..
Mam medicinske vzdelani, jsem pediatr. Ockujeme jen zcela zdrave deti. Odsouvani ockovani tolerujeme, kazdeho vec. Jen se desim okamziku, az budu opravdu muset resit spalnicky nebo zaskrt v plne parade
Tolerujeme i neockovani, ale to je uplne vyjimecne.
@slunickova123 mohu se zeptat, klidně do IP, odkud jsi? Nevím, na kolik bude v případě nějakých NÚ dr. svolná k případnému nepokračování v očkování. Doufám ale, že to potřeba nebude... snad...

@lrg Ano, cim pozdeji se ockuje tim lepe to telo snasi- jednak je vyzralejsi imunitni system a navic vakcina je stejna, at ma dite 3,4,5 nebo treba 10kg.