icon

V jakém věku očkovat proti meningokoku?

bayt
12. bře 2018

Ahoj, ráda bych očkovala proti meningokoku B, ale nechci to zbytečně dávat dítěti moc brzo, když je tak malinký. Vy co jste očkovali, kdy jste tu vakcínu nechali píchnout? Nevíte, jaká je nejrizikovější populace z hlediska věku? Moje pediatra jaksi neví nic. Takže vlastně uvítám tip i na dobrého pediatra v Praze :D

Strana
z3
bayt
autor
17. bře 2018

@zuzka3112 no záhul jo, ale zase nemoc by byla taky záhul...tak nejdřív dám asi HEXU, pak pneumokoka a holt meningokok na konci, nebude to mít do jednoho roku celý, ale aspoň něco ano

odula
17. bře 2018

@bayt no,ja taky nejdřív musím doockovat hexu a pneumokoka.a pak vlitnem na meningo. Starším možná necham dát nimenrix uz hned. Jo - a myslim ze jeden mesic mezi ockovanim staci. Zas je dobrý když začneš s meningokokem po 1 roce věku,tak nimenrix je jenom jedna dávka s boostrem do pěti let a bexsero 2 (ne 3)

odula
17. bře 2018

@bayt kam se chystáte cestovat?

bayt
autor
17. bře 2018

Zatim jen po Evrope a az mu bude rok Maledivy

bayt
autor
17. bře 2018

@odula tak premyslim ctvrty a sesty mesic hexa, osmy a desaty pneumokok a v roce meningokok

verell
30. črc 2018

Ahoj holky. My jsme zrovna dnes podstoupily 2.dávku Bexsera. První byla bez reakce, horší byl teda Prevenar. Jinak malé je teď 8 měsíců. Pak máme v říjnu 3.hexu a listopad 3.prevenar. Furt si říkám, že radši vydrzet vedlejší reakci, když to teda není úplně přehnaný, než podstoupit danou nemoc. Já sama jsem a meningokokem ležela na infekčním tři týdny, ale měla jsem štěstí a vše bez následků až na potíže s klouby teda. Ale v našem okolí vím o dalších 3 případech takže v tomhle jsem měla od začátku jasno.

zelenaesmolda
29. bře 2019

@almara2 nejohrozenesji jsou male deti a stari lide

zelenaesmolda
29. bře 2019

@bayt ja budu treba ockovat jak bexsero tak i ty ostatni kmeny.byla jsem ockovat B tenhle tyden a mala ma rok,na ty ostatni se pak domluvim na poradne v dubnu

bayt
autor
30. bře 2019

@zelenaesmolda my taky vse...ale zatim jsme to nestihli

almara2
30. bře 2019

@zelenaesmolda řekla bych, že typem B pubertaci, ostatními malé děti, stáří, oslabení komplexně.

zelenaesmolda
30. bře 2019

@almara2 tak chytnout muzes jakykoliv kmen,v CR je nejcastejsi B.

almara2
30. bře 2019

@zelenaesmolda ano, to nepopírám. Ve mně se to stále pere, nejsem moc proockovaci, tak váhám a váhám.

zelenaesmolda
30. bře 2019

@almara2 kdyz si uvedomis,ze meningokoka muzes chytit kdekoliv a pokud se spravne nediagnostikuje behem par hodin (a ze je velice lehce zamenitelny s obycejnym nachlazenim pro nas laiky) tak jsou trvale nasledky nebo i smrt tak ja bych do toho urcite sla.to riziko te nemoci je daleko vyssi,nez riziko z ockovani.ja budu ockovat snad vsechno krome planych nestovic,to mi prijde zbytecne.

almara2
30. bře 2019

@zelenaesmolda já vím, ale spousta neurologu nedoporučuje očkování neuroinfekci před 10.rokem, já vycházím hodně z jedné informativní skupiny na FB. Stále nevím, zda jsou už účinnost i data Bexsera.

wxkatuska
30. bře 2019

Meningokoka jsem ted nedavno resila se znamou lekarkou, ktera je epidemiolog a na zaklade studii i epi dat mi rikala, ze by male dite nezatezovala dalsim ockovanim a dala ho cca ve 3.tride, a to rozhodne je proockovaci.

bayt
autor
30. bře 2019

@almara2 nejvic nachylne jsou deti do 5 let a pak mladi lide.....ted mame hotovou teprv hexu a pneumokoky, takze jeste mmr a meningokoka vidim tak za pul roku

teeerez
30. bře 2019

@almara2 o tech neurolozich je to nejak podlozena informace?

almara2
30. bře 2019

@teeerez v té skupině na FB několik maminek psalo, že jejich neurolog radil ne tak brzo.

karlajasmine
30. bře 2019

@almara2 Jenze to ma vahu tak ''jedna pani povidala'', u konverzace maminek z Facebooku s jejich neurologem jsme nikdo nebyl a vubec nevime, jak ta konverzace probihala.. to jsou nepodlozeny data..

karlajasmine
30. bře 2019

Ja jsem dala Bexero nedavno klukum, prvni davku. oba meli 2 dny teploty 37-38, starsi si 2 dny stezoval, ze ho boli ruka, mladsi si na ruku nestezoval, ale ma tam jeste ted skoro mesic po ockovani malou zatvrdlinku. Pry je to normalni, snad se to vstreba..

teeerez
30. bře 2019

Taky doplnim, ze krom Nimenrixu uz maji obe moje deti naockovano i Bexsero. Ockovali jsme ve veku 2 a kousek a necele 4. Mladsi byla zcela bez reakce, starsi cca 14 dni bolela ruka. Ne nejak vyrazne, ze by s ni nemohla hybat nebo tak neco, ale obcas si na to postezovala. Nastesti nic dalsiho

almara2
31. bře 2019

@karlajasmine podložené to není, nemám ty konverzace, to je pravda, ale já z toho vycházím. U nás je stejně problém naockovat i povinná očko, kluci jsou pořád nemocní. K očkování vyžadují naprosto zdravé dítě, jinak nic nedám.

treasurka
31. bře 2019

@bayt Hned jak to nejdřív šlo, po první nebo druhé hexe, myslím. Jinak koukni do odpovědí pediatričky tady na MK v poradnách, tak o tom psala + byl o tom i díl Rozstřelu na idnes s Dr. Roháčovou, primářkou infekčního na Bulovce. Tam dostaneš erudovanější odpovědi.

zelenaesmolda
1. dub 2019

@karlajasmine tak my jsme byli na bexseru minuly tyden,dcera skoro rok a vubec zadna reakce.

@teeerez ten nimenrix se ockuje az od dvou let ze?

teeerez
1. dub 2019

@zelenaesmolda Urcite drive, tusim od roka? Mladsi dcera dostavala kousek pred druhymi narozeninami a proti doporucenemu veku bych nesla ani o den

karlajasmine
1. dub 2019

@almara2 Jo, ja to nemyslela nijak zle, akorat dnes se clovek ridi zasadne internetem a v podstate kdokoliv muze kamkoliv napsat cokoli, co si vymysli, a pak se tim ridime vsichni.. tady to na konikovi samozrejme neni jine :D

karlajasmine
1. dub 2019

@zelenaesmolda nimenrix se muze urcite driv, nevim ale presne od kdy, ale znam deti, kterym je rok a pul a uz jsou naockovany.

zelenaesmolda
2. dub 2019

@teeerez jedna z tech vakcin se ockuje az od dvou let,nevim tedka ktera ale jeste jsme se bavily s doktorkou,ze kdyz uz budu ockovat B tak je zbytecne cekat rok na tu druhou vakcinu,ze vezmeme tu,co se muze ockovat uz ted.tak to asi byla ta druha

amenophus
10. dub 2019

@zelenaesmolda proto tem ostatnim kmenum jsou vakciny Nimenrix nebo Menactra - jedna se smi uz od 9 mesicu, druha od 12. Ted nevim ktera je ktera,ale oboji to bylo mene nez 2 roky. Bexsero se smi uz od 2 mesicu (to jsou 3 davky + booster, od 6 mesicu jsou to 2 davky + booster). My na prvni davce byli vcera (cerstve 6 mesicu) a reakce podobna jako po druhe davce hexy a synflorixu - zvysena teplota, bolestivost vpichu, unava, neklid. Nejakych 36 hodin od aplikace uz je ji lip. Hlavne se bojim druhe davky - pred dlouhym cestovanim (kvuli kterymu to davam) to bude jen tyden. Ale chtela jsem pockat mesic od hexy se synflorixem...

zelenaesmolda
10. dub 2019

@amenophus
MenA,C,W,Y vakcína je indikovaná k použití od 6 týdnů věku (Nimenrix) nebo od 2 let věku (Menveo)

Strana
z3