Vakcína Bexsero. Daly byste nebo raději ne?
Doktor mi nabídl, jestli nechci syna naočkovat vakcínou Bexsero, že to teď proplácí pojišťovna, ale už má hexu a prevenar. Tak nevím, zda by to už nebylo moc na to malé tělíčko. Dali byste nebo raději ne? Předchozí očkování měl klasicky horečku a byl protivnější.
Na jak dlouho tohle očkování funguje? Dozivotne? Nikde jsem se to nedocetla.
@jjasmina to tomu asi švagrová moc nevěří, když se teda bojí, že by NEočkovaný dítě mohlo něčím nakazit její očkovaný, no ne?:D
@blka žádný očkování nefunguje doživotně.... a některý třeba jen pár let. ale bohužel většina lidí si naivně myslí, že to je na dlouho. proto žádná tzv. kolektivní imunita ve skutečnosti neexistuje.
@normalnimatka dobře, ale nikde jsem necetla zadnou "lhůtu".
@kajalka Děkuji.
@normalnimatka to dává smysl opravdu 😂😂.
@jjasmina
Víte, co je zvláštní? Že v Americe se bexsero smí očkovat až po dosažení 10 let věku, zde už od 2 měsíců.
@normalnimatka to by bylo, aby někdo neslovickaril 🙄
@nazka ne trochu, ale zcela🙂
@blka tak určitě nemá smysl nás srovnávat s USA.. Jinak druhou nejohrozenejsi skupinou jsou pubertaci.. Tak mozna proto?
Jinak ano, je to čerstvá vakcína.. 5 let je podle mě čerstvé a nikdo vlastně neví, jak dlouho působí a jak působí. Nicméně žádné očkování není 100%.. No sama z ní nejsem nadšená, ale dala jsem.
A ještě, když se naockuje bexsero, musí se dát nimenrix nebo ne? Jako jestli to ockovani na sebe nějak navazuje, i když jsou to odlišné viry. Sestřička tohle očkování zminila, že se dava později. Tak jestli se musí po bexseru dát nebo ne.
@blka já se teda řídím hodně radou tchyně, je detska zdravotní sestra a vím, že by holky neohrozila, že radí, co je nejlepší pro je ze všech variant.. Tak mu to pak rozhodnutí ulehčuje trochu. Jinak bych fakt nevěděla.. Každopádně tohle se jí taky oc nelíbilo. Nakonec jsme sledovali reakce asi 30 děti na to očkování a když nebyly žádné divoké, dala jsem to... Ale u tohohle jsem nevěděla vůbec 🤷♀️
@blka nemusí se dát pak ten Nimenrix, nicméně pokud chce mít rodič pokryté celé spektrum, tak se to doporučuje. Bexsero je proti meningokoku typu B (u nás nejčastější) a ten Nimenrix proti dalším 4 jiným skupinám. Ale můžeš nechat naočkovat jen jedno z toho nezávisle na sobě.
@pipi_puncocha děkuji. Ano, to jsem věděla, že je na jiné typy, jen jak jsem psala, jsem nevěděla, jestli to na sebe musí navazovat. Teď už vim🙂
@normalnimatka nepochopila ste to, ale ani to nebudu rozebírat
@terezanovotna30 hlavu ani patu to právě nemá.
Ad očkováním se člověk stává míň odolným proti všem ostatním nemocem - nějaká solidní studie která toto prokazuje? Proč by se celosvětově očkovalo, kdyby tomu tak bylo? proč by to zdravotní pojišťovny hradily očkování jako prevenci, kdyby pak lidi byli víc nemocní, tím pádem by pojišťovna hradila víc peněz?
Neříkám že neexistují nežádoucí účinky, ale tohle jsou prostě výmysly
@jjasmina pochopila jsem to přesně, jak jsi to napsala....
tady k tý účinnosti...
https://ockovani.wordpress.com/2016/03/15/menin...
to je teda opravdu dost k ničemu;) ale nějakej hliník do mozku navíc se hodí, že...
@surikata131 rok a půl jsme léčili syna z brutálních horeček. Jo, bylo to po očkování, to mi nikdo nevymluví a už vůbec ne nějaká dáma na koni. Doporučím ti např. knížky Očkování, jeho účinky, následky a léčba I. a II. Tam máš odkazů, až tě bude přecházet zrak. Diskuzi končím, adios.
Ne
@normalnimatka no, hezky teda😔
@honeya Já bych nerada mystifikovala, protože ty vakcíny jsou dvě - jedna do půlroka věku, a druhá do dvou let, mají rozdílné názvy, tak abych tě nepopletla. Ale obě jsou teď hrazené pojišťovnou, i ta pro dítko do dvou let. Doktorka poskytne relevantní info 🙂
@normalnimatka A je to tu zas - hliník v očkování, vděčné téma pro odpůrce očkování 😉
Za a) doporučuje se přeočkování po 5 letech. To ti sdělí doktorka a není to nijak zapíraný fakt.
Za b) ten článek je brak. Jediné, co zmiňuje, je, že po několika letech od očkování jsou hladiny protilátek menší - proto se přeočkovává.
Druhý odstavec je jen plácání o ničem. Více nebezpečná - jako v čem? Není tam napsáno nic konkrétního.
Tohle by mělo být označeno za šíření poplašné zprávy 🙄
Pokud se chceš bavit o množství hliníku v očkovacích látkách, doporučuju vyhledat články na ÚZIS nebo ministerstvu zdravotnictví. Ještě jsi zapomněla zmínit rtuť 😉
Typický argument neočkujících - vakcíny proti MMR způsobují autismus. Jupí, miluju tyhle názory 🙂 Vakcínou MMR se očkuje v době, kdy se objevují příznaky autismu, nic víc.

To máte těžko, vždy se tu sejdou strany, které naočkují x neočkují. Musí každá maminka dle svého uvážení. Třeba švagrová ted řeší nějaký tábor a zase se jí nelíbí , že by její naočkované dítě se mělo stýkat s neočkovaným, to je furt něco no.