Zkušenosti s Hexavakcínou. Jaké jsou nežádoucí účinky?
Dobrý den , chtěla bych se zeptat na zkušenosti s očkováním hexa vakcínou a hlavně na nežádoucí účinky , protože mám doma 2 měsíční holčičku a četla jsem o tom samé negativní věci jaké mají děti problémy po očkování právě touhle vakcínou a očkování se bráním a malou očkovat nechci děkuji za odpovědi 🙂
@dashyyy Pediacel nebyl v CR nikdy schvalen NIK, proto o nem nevedela, i kdyz se v nejakem mnozstvi dovazel, ale vyrobci se to kvuli nizkemu objemu a zajmu nevyplatilo, par letech neni dostupny vubec.
A je vhodne zminit, ze pri ockovani pediacelem nesplnuje pak dite ockovaci povinnost dle zakona v pripade vzdelavacich a volnocasovych aktivit.
@jelenice_zavodnice vůbec nevím, že bychom Pediacelem něco nesplňovali, dr s tím byla úplně v pohodě, má samozřejmě později doočkovanou monovakcínu žloutenky, abychom neměli jen pentu a nikdy to za těch 9 let neřešil.. já si teda myslím, že pokud očkuju děti podobnýma chuťovkama, měla bych mít přehled o možných alternativách právě třeba pro rodiče jako jsem já.. ale jak píšu, neměla problém si to načíst, prodiskutovat apod., což chválím.. za mě to tenkrát byla celkem diskutovaná vakcína, myslím, že hexacima ještě vůbec nebyla na trhu nebo jen velice krátce
Negativni zkusenost. Prvni hexa: prestal se otacet ze zad na brisko, lezel jak placka, takze vyvojovy regres. Nastesti za cca tyden tuto schopnost znova nabyl. Pediatricka bagatelizovala, ja jsem ale v tomto hrotič, tak jsem kontaktovala vyssi pracoviste, kde mu udelali odbery, zjistili pricinu - nedozraly imunitni system. Doockovali nektere samostatne slozky hexy, rizikove vynechali, a vystavili kontraindikaci k mmr. Pediatricka s tim nema problem, tak jsrm rada. Projevy nejake oslabene imunity nema, za cely rok a pul byl nemocny 1 den, ale krev proste ukazala nedozraly imunitni system, nastesti to nic neznamena, prosre dozraje. Jsem fakt rada, ze jsem to resila, kdovi co by mu to mohlo zpusobit. Materska intuice ma fakt neco do sebe.
@sarabous naše se po první dávce vrátila zpět ve vývoji o x týdnů. Po druhé davce se na 2 měsíce přestala smát a byla jak uzlíček nervů. Dětská Dr tvrdí že to nesouvisí s očkováním. Po třetí dávce průjmy a do 10 dnů od očkování angína osobně si myslím že částečně to taky souvisí že tělo bojovalo s imunitou po očkování a kvůli tomu chytla bacily.
Bez reakce.
A pokud vás děsí možné nežádoucí účinky vakcíny, které jste vyčetla někde na netu, doporučuji si přečíst taky to, jak vypadá průběh onemocnění, proti kterým tato vakcína chrání.
@esmeralda11 Dobry den !Dnes ceka meho synka 2mesicniho povinne ockovani tou hexavakcinou.Po precteni tady tech nekterych negativnich komentaru mam trochu starost aby vse dobre dopadlo !Co proto mohu udelat nebo zeptat se pani doktorky ,.Synek.ma 5kg krasny zdravy kloucek !!Dekuji

@jelenice_zavodnice já jsem psala, kluk reakce na Hexu, booster doočkován Pediacelem a holka dostala Hexacimu.. o Pediacelu doktorka nevěděla, musela to nastudovat, s hexacimou na mě už byla připravená 😀 spolupráce s doktorkou super, chápala, že Hexu už prostě nedám, ale zase jsem nechtěla neočkovat úplně