Zkušenosti s očkováním Covid v těhotenství
Ahoj dámy. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s očkováním proti Covid v těhotenství? Jak vám bylo po první a po druhé dávce? Šly jste z vlastní vůle nebo a doporučení gynekologa?
Téměř všichni z mého okolí, kdo se nechali očkovat (nikdo nebyl těhotný), tak měli po první dávce bolest paže a po druhé dávce ulehli s horečkami, zimnicí a bolestmi celého těla na několik dní.... Všichni měli Modernu.
Já jsem ve druhém trimestru a moje gynekoložka mi silně doporučila očkování proti Covid. Já velice váhám. Je pravda, že v práci mám přímý kontakt s lidmi, ale nelíbí se mi, že zkrátka nikdo neví, co to udělá se mnou a s dítětem teď a nebo třeba za rok... A nechci riskovat vysoké horečky jako reakci na očkování. Nevím, co je menší zlo...
Gynekoložka mi ještě doporučila očkování na podzim proti chřipce a ještě přeočkování tetanu, černého kašle a záškrtu...
@piggy123 : tak já čekám dvojčata a vysoce rizikovém těhotenství. Očkovat se nechci, protože se bojím i blbého Paralenu, který už můžu. Co se má stát se stane. První trimestr jsem byla furt permanentně nachlazená a furt se mi to vracelo. Podle prohlídek vypadají v pohodě a chci aby to tak i zůstalo ...
@magicaetezzz tak já nemám tolik strach z NU jako z toho, že by to mohlo teď či do budoucna nějak ovlivnit zdraví mimča.
@jucy693 nemyslím si, ze se přes placentu dostane něco nežádoucího.

@jucy693 já jsem ale ještě nevěděla, ze jsem tehotna 🤷🏻♀️🤣 ale sla bych stejne. Raději NU z očka než Covid v tehu.