Bydlení s dvěma dětmi v 1kk: Skutečnost nebo očistec?
Dobrý den , rada bych se zeptala , jestli nemáte někdo zkušenost . Mám 4leté dítě chodící do školky ( jeho táta si ho ob víkend bere ) a nyní jsem v 9tt partner mě opustil a já shanim nové bydlení . Ve městě , kde najmy opravdu levné nejsou . Nabízí se mi krásný byt ALE 1kk 30m2 za rohem kuchyňka . Já , můj syn a později i malé miminko . Za krásnou cenu . Samozřejmě vím , ze se teď musím hodně uskromnit , ale mate někdo zkušenost ? Dá se to ? Nebo je to očistec 😭 . Moc děkuji 🙏
Bydleli jsme 5 let v garsonce 20m2 ,ja,manzel a 2 deti,stehovali jsme se,kdyz detem bylo 4,5 a 2,5 let.A povazuju to za jedno z nejkrasnejsich obdobi.TV jsme meli na skrini,sundavali kazdy vecer na zidli,vleze na zemi jsme si cetli,kdyz deti spaly.Nelze popsat vse,co jsme tam zazili.Kdyz jsme se stehovali do 3+ 1 95m2,obrecela jsem to A dodnes se pod okna nasi garsonky z nostalgie chodime divat
@sofi90 hele, kdysi před 33 lety jsme byli 6 členná rodina v 1+1, pak byla výměna za větší (tehda to šlo, bez skládání kaucí,apod) nyní jsme v 3+ kk ale s tím, že jeden pokoj obývá švagr, druhý krcálek tchýně a my jsme v obýváku spojeným s kuchyní. Kdyby to bylo 1+kk tak je mi to šumák. Malý má svou postel a stejně v noci přijde k nám. Takže kdybychom měli druhé, spalo by ve svém, starší s námi a během toho bychom hledali větší byt (a hlavně soukromí). Ale protože nechci, abychom se tu tísnili, tak druhé přijde, až fakt budeme " za vodou"
@sofi90 určitě do toho jdi. Je fajn,že ta kuchyňka je oddelena. Ja jsem kdysi bydlela se synem v 1 místnosti a náhodou to bylo hrozne fajn. Myslím,že I s miminkem to zvládnete. Důležité je mít střechu nad hlavou😉😉
Být vypadá pěkně v klidu bych do toho šla.
Bydlím s dcerkou a synem teď čerstvě jeden rok, ve 2kk, 39m. Dcerka má malinký pokojík, já jsem se synem v obýváku, kde má postýlku a já spím na gauči. U obýváku je malá nudle jako kuchyňka. Prostor pro sebe? Nemám, nejde, ale nevadí mi to. Časem budu muset jen vyřešit jak je oba uspořádat v tom malém pokojíčku, kde větší část místa zabírá šatní skříň, ale stěhovat se nehodlám, ani když budu později chodit do práce. Byty tu máme drahé a já jsem ráda, že jsme sehnali tento a jako plus máme Naprosto skvělou paní majitelku 🙂 takže být tebou do tohodle bych klidně šla, i kdyby třeba jen do té doby než si budeš moc dovolit o trošku větší.
@sofi90
ja bych do toho nesla,uvazovala jsi o zmene lokality pokud si nemuzes ve sve oblasti dovolit vetsi byt?
Nebudes mit zadny prostor pro sebe ani ty,ani deti.A jak porostou tak to bude horsi.
Jestli se ti byt líbí, šla bych do toho, lepší než si kvůli pár metrům navíc zhoršit finanční situaci.
@hanka_333 máme rodinný dům, když mladší spustil, tak je byl stejně rámus po celém domě a naopak, když se mnou spali oba v ložnici, tak starší klasický pláč celkem dobře vytěsňoval a nebudil se (ale jako souhlasím, že místnost navíc je možnou výhodou).
Mám dvě děti 4 roky od sebe, když byly malé tak obě měly potřebu být u mě, že by si šla starší hrát sama ani náhodou. . V noci, když miminko plakalo, tak starší nebudilo a ze plakala hodně.
@zelenaesmolda jenže v dnešní době větší byt je nereálné a když už tak za hodně vysokou cenu být je hezký a nachvili jim bude stačit
@fouskovi
je to realne ale asi by se musela prestehovat do levnejsi lokality.
@zelenaesmolda onav dnešní době existuje
@fouskovi
samozrejme,vsak si projdi ceny bytu v ruznych lokalitach a uvidis.

Stejně tam asi nebudeš cely život, takže pro začátek proč ne.