Jak se postarat o dítě s diagnostikovanou mozkovou obrnou?
Narodilo se mi dite s DMO, nevnima, nema zajem o mne..
Nevedelo se o tom. Dle screeningu bylo vse v poradku i kdyz hlavicka byla znacne mensi, nez norma.
Nevim jak se o takove diřte postarat. Nemam na to silu. Co muzu delat? Kam ho dat?
Jsem sama.
@anonym_autor To mě moc mrzí, kontaktuj nejbližší rannou péči, poradí ❤️
To mu diagnostikovali DMO hned po narození?Není to spíš nějaké podezření?Já si myslím,že se to diagnostikuje až je dítě trochu větší podle toho jak se vyvíjí....
Držím palce.A kam by si ho chtěla dát?Do ústavu?To budeš muset řešit s pediatrem .
Ma 4 mesice, jenom kouka, psychomotoricky na urovni novorozencce
Ja jen placu, kdyz dostava jist, kdyz prebaluji..chci utect
Ma 4 mesice, jenom kouka, psychomotoricky na urovni novorozencce
Ja jen placu, kdyz dostava jist, kdyz prebaluji..chci utect
@anonym_autor Já myslím, že tahle doba kdy se postižené děti dávali do ústavu je už naštěstí pryč. Jsou různé stacionáře, speciální školky, pobytové služby. Však bys měla být s někým propojená ne? Chodíš k pediatrovi, on by tě měl dále informovat. Začíná se spolupracovat s ranou péči. Musí to být těžké, potřebuješ pomoc i psychologickou.
@anonym_autor Já myslím, že tahle doba kdy se postižené děti dávali do ústavu je už naštěstí pryč. Jsou různé stacionáře, speciální školky, pobytové služby. Však bys měla být s někým propojená ne? Chodíš k pediatrovi, on by tě měl dále informovat. Začíná se spolupracovat s ranou péči. Musí to být těžké, potřebuješ pomoc i psychologickou.
ta pece me ubiji. Nevidim v tom smysl.
Nebude mit plnohodnotny zivot
Nemela jsem zatim silu resit vic nez jenom uplny zaklad ci s nekym mluvit.
jestli te ubiji pece o ctyrmesicni dite, ktere je ted realne tri mesice pozadu, tak to res s detskou doktorkou nebo s OSPOD, at te nasmeruji. Uplne nevim, co si myslis, ze ti nekdo odpovi na otazku 'Kam ho dat'.
@anonym_autor No, to nebude, ale on za to nemůže. Já ti rozumím, že jsi z toho v prdeli, nečekala si to. Ale co chceš jako dělat, tak mu zkus tu péči poskytnout takovou, aby měl ten život co nejlepší.

@anonym_autor to mě mrzí, musí to být náročné... A miminko je tedy jeste malé? Protože vnímat může třeba az trošku později.... jaké jsou prognózy? A mluvila jsi s nějakým psychologem?