2. screening - stehenní kost je menší

evca2311
16. črc 2015

Potřebuji trochu uklidnit - dnes jsem byla na 2. screeningu - vše v normě, jen stehenní kost je menší (pořád v hraniční normě), za 14 dní kontrola. Je tu nějaká maminka, která řešila stejný problém?

daisyjane
16. črc 2015

Měli jsme stehenní kosti u prvního syna o 14 dní kratší, také na druhé screeningu. U nás si k tomu našli i další věci, jako vystouplé čelo a malý nos, ale nic z toho nebylo, jen spousta strachu po zbytek těhotenství. Malý je v pořádku. Je krásný, šikovný, jen je postavou po mě. Má holt kratší nohy, ale nijak zvlášť. Tehdy nás hnali na plodovku, nic se nepotvrdilo. Pak nás aspoň sledovali častěji, jestli se růst nožiček ještě víc nezpomaluje a to se u nás nestalo.

medakote
16. črc 2015

@evca2311 Pokud je to pouze na hranici, to bude dobré. Může být drobnější miminko, ne žádný dlouhán. Kamarádky holčička se vymyká všem tabulkám a je to naprosto zdravé úžasné dítě. A také si myslím, že ta měření nejsou vždy úplně přesná, hodně záleží, jak je miminko natočené. Mě také jednou strašili, že něco není v pořádku a na příští kontrole bylo vše OK, prostě špatný obrázek.

leniczka23
16. črc 2015

Já to měla obráceně, syn měl kost větší a bylo to pravdu tak, že byl syn větší (4000g, 54cm), takže věřím že budeš mít prcka a vše je v pořádku..!

karlajasmine
16. črc 2015

@evca2311 Proste bude mit kratsi nozky, to bude urcite v pohode 🙂 Ten nas ma zase velkou hlavu (taky jeste v norme..), tak si uziju porod ;)

evca2311
autor
16. črc 2015

@daisyjane
@medakote
@leniczka23
@karlajasmine Holky, jste zlaté. Děkuji za uklidnění.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru