icon

Mimčo je o 14 dní menší. Měla jste některá podobně?

18. zář 2026

Ahoj, potřebuju trošku uklidnit, že to některá měla obdobně. Byla jsem na kontrole u gynekologa, kterému se nedařilo dnes v 36tt změřit doppler průtoky a prý má vyšší tep. Poslal mě tedy okamžitě do nemocnice aby mi to přeměřili, kde jsem snad strávila dvě hodiny. Průtoky i tep měla v pořádku, ale prý odpovídá o 14 dní menší tedy 34tt. Mám napsané nějaké nižší riziko a že mám přijít za 14 dní na kontrolu do nemocnice..že kdyby nenabírala že bych snad musela na vyvolávání. Léčím se tedy asi rok a půl s ulcérózní kolitidou a mimčo má 2500g. Jsem z toho celá vyprdlá 🫠.

lucynka721
19. zář 2026

Nevim, jestli úplně pomůžu, malá měla na screeningu ve 32 tt 1690g, odpovídala o tyden miň, ted 36tt 3kg, těch pul kila mi nepřijde takový rozdíl mezi námi, navíc mi doktorka řekla, ze je větší 🙊

kleio
19. zář 2026

Pokud byly průtoky v pořádku, tak by miminko mělo mít dostatek živin. Pokud chceš uklidňující zkušenost, tak já jsem byla na check-in v porodnici a tam mi naměřil sám primář příliš malé miminko, v 36. týdnu 2,1kg: diagnóza růstová restrikce plodu, převzetí do péče, časté kontroly, zmíňka o předčasném vyvolávání.. Ale na všech dalších kontrolách už vycházelo měření v normě (asi to panu doktorovi předtím nějak ujelo) a porodní hmotnost 3,5kg lehce po termínu.

ssedrumm
Včera v 08:40

Ahoj, když jsem čekala dceru, byla o 14 dní celé těhu pozadu - čili menší, do poslední chvíle jsem přenášela a měla porodni váhu 3060g a 48cm, zdravá 🙂. Snad tě to trochu uklidní...🍀

lucynka721
Včera ve 13:12

@anonym_autor tak dnes mi malou měřili znovu, jsem 36+2 a ma 2560g

krisstina93
Včera v 15:44

Hele jsou to odhady, mě se třeba s váhou netrefili ani u jednoho dítěte, u kluků mi slibovali obry a oba měli sotva 3 kila při porodu (staršího jsem ještě přenášela), u dcery mi naopak říkali, jak bude drobná a byla z nich největší 😅 navíc 2,5 kg ve 36tt teda není málo, dyt máš ještě měsíc, to klidně kilo může nabrat.