icon

Nepřibírání v těhotenství s ulcerózní kolitidou. Měl někdo stejně?

stephany13
27. kvě 2026

Zdravím, dnes jsem byla na druhotrimestrálním ultrazvuku u svého gynekologa a ten se trochu zhrozil, že jsem od začátku přibrala teprve teď a jen 300g. Zítra jsem 20tt a léčím se s ulcérózní kolitidou. Mimčo má ale prý váhu ok 325g. Měl to někdo stejně? Že přibral až později? 🙆‍♀️🤷‍♀️

anonym_6c2a99
27. kvě 2026

Nabrala jsem 8,5 kg a většinu toho až v posledním trimestru, kdy mi konečně nebylo zle.

xnikax1
27. kvě 2026

@stephany13 V obou těhotenstvích jsem měla tehotenskou cukrovku, kompenzovanou jen dietou,přibrala jsem u obou jen 6 kg. Porodní váha byla 3190,3200.

1pomnenka
27. kvě 2026

Na tom přece nesejde, kolik přibereš ty, o tvoji váhu nejde. Můžeš nabrat 2kg a mimčo může po porodu vážit 3kg.

drep
27. kvě 2026

V minulém těhotenství jsem přibrala jen 5 kilo, fakt čistě břicho a až ve třetím trimestru. Cukrovku jsem neměla, ale jídlo jsem hodně řešila a jedla fakt hodně, ale zdravě.

stephany13
autor
27. kvě 2026

Mě by to tolik neznepokojilo, dokuď dr neřekl že to není dobře, že mimčo bude strádat..ale tak já se snažím jíst normálně. Snad tedy přiberu později 🙂

lis6
27. kvě 2026

Šla jsem rodit s váhou jakou jsem měla před otěhotněním.

lis6
27. kvě 2026

Ale ono je klíčové kolik vážíš. Pokud vážíš míň než 50 kg, tak to možná může být problém.

mishka87
28. kvě 2026

Já na začátku těhotenství zhubla 5 kg. Nezvracela jsem, ale I pití mi dělalo velký problém. Půlku těhotenství jsem měla žaludek na vodě a k jídlu i pití sw doslova nutila. Vyloženě přibírat jsem začala až v posledním trimestru. Za celé těhotenství jsem přibrala jen 7 kg a gynekolog to nijak nehrotil.

anetttie
28. kvě 2026

Já za celé těhotenství přibrala 5kg.
Termín mám za tři týdny. 🤷

stephany13
autor
28. kvě 2026
@lis6

Ale ono je klíčové kolik vážíš. Pokud vážíš míň než 50 kg, tak to možná může být problém.

@lis6 mám 57kg

lis6
28. kvě 2026
@stephany13

@lis6 mám 57kg

@stephany13 ty jo tak to není tak málo

mishka87
28. kvě 2026
@lis6

@lis6 mě třeba doktor na začátku pohrozil, že pokud zhubnu pod 60 kg (původně jsem měla 65kg), tak mě musí poslat do nemocnice. Tam jsem ležela na začátku s podezřením na mimoděložní těhotenství, co se naštěstí nepotvrdilo. Důležité je, že zakladatelka nehubne a dítě roste jak má.

mabs
28. kvě 2026

@stephany13 Proč zhrozil? Někdo to tak prostě má. Já u obou těhotenství měla v 6 měsíci teprve kilo. Zato pak to začlo skákat. Stejně tak znám holku, která nabrala v obou těhotenstvích 30kg a to jí samou zdravou a fitness stravu.

kristyn86
28. kvě 2026

Ja jsem dokonce zhubla z 53 kg na 47 kg a nikdo nic nerikal. Bylo mi furt zle. Zacala jsem pribirat az ve 3.trimestru. Do porodu jsem pak nabrala 7 kg. Dite melo porodni vahu 3100g.

pilzzee
29. kvě 2026

@stephany13 Co ja bych za to dala 😀 Kvuli nevolnostem jsem jedla temer nonstop a ted ve 32tt 15kg nahore 😀 Neres to a vodvaz se v jidle, kdyz muzes 🙂

lis6
29. kvě 2026
@mishka87

@lis6 mě třeba doktor na začátku pohrozil, že pokud zhubnu pod 60 kg (původně jsem měla 65kg), tak mě musí poslat do nemocnice. Tam jsem ležela na začátku s podezřením na mimoděložní těhotenství, co se naštěstí nepotvrdilo. Důležité je, že zakladatelka nehubne a dítě roste jak má.

@mishka87 tak ono právě záleží, jak je na tom člověk před otěhotněním, poměr výška/váha. Já měla 65 pak jsem zhubla asi na 61 a nikdo nic neříkal, ale jsem malá a objemnější, takže bylo z čeho brát

mishka87
29. kvě 2026
@lis6

@mishka87 tak ono právě záleží, jak je na tom člověk před otěhotněním, poměr výška/váha. Já měla 65 pak jsem zhubla asi na 61 a nikdo nic neříkal, ale jsem malá a objemnější, takže bylo z čeho brát

@lis6 já mám 165 cm a měla jsem 65 kg, ale velká prsa. Takže jsem byla už pohublá. Vlastně mi najednou zmizel zadek.

myskyva
29. kvě 2026

@stephany13
Vůbec se nestresuj.
První dcera + 4kg při porodu
Druhý syn + 15kg
Třetí dcera + 5kg
Čtvrtá dcera +5 kg
Všechny děti běžnou porodní váhu, břicho jsem nikdy pořádné neměla. U syna to bylo jiné, tam byl těžký ohss po ivf.
Já standartní váha +- 60kg