Jak se vyrovnat s nevěrou v těhotenství a jejími následky?
Ahoj, doufám, že mi vypsání se a přečtení si vašich zkušeností pomůže se trochu vyrovnat s touto šílenou situací. S mužem jsem téměř dvacet let, dvě malé děti a jsem téměř v 8. měsíci těhotenství. Před dvěma měsíci jsem zjistila, že je mi manžel nevěrný, přiznal se, ale ohledně dalších podrobností mi lhal. Nevěra trvá určitě 4-5 měsíců, ale může i déle, netuším a on mi pravdu neřekne. Když to prasklo, dala jsem mu šanci, pod podmínkou utnutí kontaktů, nedodržel a dostal ultimátum, vybral si ji. Pak přišel s pláčem a prosíkem, dostal šanci, ovšem zařídil si jiný telefon a stýkali se dál. Na to konto jsem připravila veškeré papíry ohledně rozvodu, opět mě uprosil, chová se hezky, je jak čerstvě zamilovaný, ale vypadá to, že je s ní nadále v kontaktu, i přes moji striktní podmínku nulového kontaktu.
Mám pocit, že už jsem asi vyčerpala veškeré šance, které jsem mu byla schopná dát a teď zbývá už jen rozvod. Nebo máte pocit, že šancí dostal málo? chci mít sama před sebou a dětmi čisté svědomí, ale donekonečna se snažit nebudu..
Nicméně mám strašný strach zůstat sama se třemi dětmi, navíc s vědomím, že je budu muset půjčovat té flundře, z toho je mi špatně. Pořád ho mám ráda, nedokážu říct proč, nikdy nebyl úplně vzorný manžel a otec, ale společné roky smazat nejdou..
@krutak1fle to jsem mu řekla. A taky ví, ze za dětma chodit bude sem, rozhodne ona nebude čumět a sahat mi na moje děti,.nebo bude zle..jo a.mimochodem, ona je taky vdaná,.hvězda jedna.
@hermanecka bojím se právě tě reality, proto jsem ho taky nevyhodila hned..no bude to těžký a budu doufát,.že se na děti nevykasle tak jako na mě,.slíbit mi může všechno ale realita může být nakonec úplně jiná.
@enellia víš co, snaha udržet rodinu za každou cenu se ti může vymstít. Uděláš mu doma servis ve snaze zachránit děti a za dva roky ti řekne sorry, zabouchnul jsem se do třicítky, která chce se mnou dítě, chci si ji vzít. Takže to tak nakonec stejně dopadne. Po tom, co ti dělá, bych už tu důvěru fakt neměla. Vážně chceš celý život žít v tomhle? To si děti takový model rodiny nezaslouží. Lepší jim říct, že už si s tatínkem nerozumíte, ale že jejich táta bude napořád a snažit se to ukončit co nejvíc v klidu a podle tvých pravidel a představ, než to bude horší.
Já sama jsem absolutní odpůrce toho držet rodinu kvůli dětem. Vyrostla jsem v tom a nic nebudu vyčítat našim víc než tohle. Kdyby se rozvedli včas a nevymlouvali se na nás, nebyla bych dnes osobou, která ztratila matku (z mnoha důvodů pro mě přestala prakticky existovat) a vlastně i tátu, který předčasně zemřel a já to přikládám tomu, že ho takový život zničil a ztratil chuť a sílu žít.
@martiina_k a pro nektere zase ne. A to je na tom to krasne, jak jsme kazdy jiny, ze? 😁
@enellia no tak to bude mit rychlej prubeh.
Az ho kopnes do riti a ona to zjisti, tak vezme zpatecku, protoze za prve uz pro ni jako volnej nebude tak atraktivni a uz to nebude takova zabava jako kdyz si dokazovala, ze na to ma, rasple jedna hnusna. A za druhe se bude bat o svy manzelstvi, kdyz tvuj "bejvalej" bude volnej a tim padem bude hrozit, ze na ni zatlaci, aby sla od manzela a misto zabavy nastanou jen starosti viz.vyse. od svyho pohodli ona nebude chtit jit.
Neboj, na deti ti nehrabne, protoze to tak daleko ani nedojde.
A pokud by se mel opravdu poctive starat. A ze malinky deti jsou zavazek na hooodne dlouho, tak to nevydrzi zadna.
Naserviruj mu to jak to je at sunda ty debilni ruzovy brejle a zacne myslet realne.
Az prozre, tak nestaci cumet.
@enellia je mi lito, že tohle musíš zažívat, kór v těhotenství, to je ještě větší pecka:(.. já osobně nevěru nesu hodně špatně, zažila jsem a bylo to hrozný, vím, že už bych ji asi neodpustila.. a už vůbec ne opakovanou a plnou lží.. ale v tvém případě bych si teď dala na čas.. rozhodně to neřeš teď před porodem, začala bych jednat až po šestinedělí.. jako přijde mi šílený, že tvůj muž takhle promrhal tolik šanci a že je mu to očividně jedno, když v tom dál pokračuje, on se vůbec nebojí, že o vás přijde, to je prostě hnus.. každopádně bych mu oznámila, že po šestinedělí podavas návrh na rozvod a ať si hledá bydlení.. nevař mu, nežehli, ber ho pouze jako otce svých dětí,ale nic víc... Dej mu jasné najevo, že svou šanci promrhal a že je konec.. uvidíš, jak se na to všechno bude chlapec tvářit.. a ačkoliv nejsem moc zastánce pomsty ala prásknu to manzelovi milenky, tak v tomhle případě bych to udělala,aby si udělal doma pořádek, ona bude mít jiný starosti a dá vám snad pokoj... Dej si teď čas na rozmyšlenou, zajdi do poradny sama, k psychologovi,ať se s tou situací srovnáš, v klidu se připravuj na příchod miminka a až se na to budeš cítit, tak odejdeš...
@malenka3 Toto asi i děti vnímají různě - já jsem pravděpodobně z podobného prostředí, rodiče si věrní nebyli, semlelo se mezi nimi leccos, ale třeba zrovna tu nevěru, a to že i přes ni spolu zůstali, jim za zlé nemám..paradoxně teď na stará kolena je mezi nimi asi nejhezčí vztah za celý jejich život.
@martiina_ K tomu "podle sebe soudím Tebe" - můj děda byl třeba chronický proutník, přesto (nebo právě proto?) paranoidně šílel jen z představy , že by mu babička zahnula - nevěra pro něho byla též něco nepřijatelného...i když jen ta její 🙂.
U někoho vede vlastní uklouznutí k větší toleranci, u někoho je to přesně naopak. Ale to už je off topic, za což se omlouvám.
Jinak ten nepopulární názor s @pink_unicorn sdílím, pointa je v tom, že spousta lidí se o nevěře svého partnera jednoduše nedozví - a je to tak dobře. Akorát si myslím, že když už to na něj prasklo, měl by se pořádně zasnažit a ne to i nadále hrát na obě strany..
@urtica u nás to nebylo o nevěře, bavím se obecně, že někdy je snaha udržet rodinu pohromadě kontraproduktivní a škodí dětem. Něco jiného je nevěra, ze které se všichni po čase oklepou a dokážou to ustát, něco jiného je nevratné podkopání důvěry, která nejde zvrátit. V takovém případě se vztah pak akorát zhoršuje a to je to, co se stalo u nás. 15 let trvalo tátovi, než mu to došlo, resp. našel sílu to skončit a bylo už pozdě.
Zakladatelka musí sama zvážit, kam to došlo u nich, ale po tolika šancích já bych už v naději na spokojený život věřit nedokázala.
A nešlo by mu zcela vážně rict, že teda ses těhotná a to mimo tě bude potřebovat, takže by bylo prima kdyby si k pani vzal dvě starší děti. Povídej mu o přesném plánu jak si je vezmeš jednou za dva týdny atd. Aby tě děti neslyšely samo. A ať to ty paní řekne.
@urtica tak asi právě proto, že děda podváděl, tak viděl potenciální možnosti, které by babička mohla mít a jeho ješitnost mu nedovolila, aby ji měl někdo jiný. Ale jeho nevěra byla v jeho očích určitě ospravedlnitelná...
Už jsem to psala v jiné diskuzi, ale mám o kolo sebe věrné lidi a jsem na 200% přesvědčená, že manžel mi za 12 let nevěrný nebyl. Ale když to někde napíšu, tak mi stejně všichni odpoví stylem "to nemůžeš vědět" "co oči nevidí" apod. Stejně jako za svého manžela bych dala ruku do ohně za několik svých známých (a to jak žen, tak i mužů). Ale jinak věřím, že se s nevěrou setká větší procento manželství, než by bylo zdrávo (ať už z kterékoliv strany).
@martiina_k No, ale to opravdu nemůžeš vědět - nikdo to neví🙂. Toto je prostě ve vztahu vždycky otázka důvěry - nikoliv vědění...
@urtica někdo má prostě hodnoty nastavené jinak. Jsem si o tom zkrátka jistá. Stejně jako o své věrnosti.
@martiina_k Ale to není o hodnotách...jen píšu, že jistota neexistuje, tak jako neexistuje důkaz věrnosti - důvěra naštěstí ano. Ty ji máš 100% a to je dobře, bez toho vztah funguje těžko ,což je teď tedy problém zakladatelky...
Píšu z pozice ženy , které se podařilo utajit 2 vztahy , soucasne probíhající , byla jsem ženou dvoum mužům zároveň.Jeden ze vztahů byl s partnerem , o kterém jsem se zde v diskuzích už jednou zmínila .Flegmatik , co přičichl k marihuaně , bohém , co odmítal rodinný život ...milovala jsem ho 8let . Rozhovory , že se mi určitě věci nelíbí, nepomohli .Já nemám sklony k teatrálnosti , takže když se u mě v práci vyskytl sympatický kolega , bylo vyřešeno ...
... Vedla jsem 2 životy po dobu jednoho roku .A proč ti to píšu,@enellia ?
Ne proto aby se Ti udělalo ještě víc blbě , ale protože každá mince má 2 strany .On musel přijít impulz kvůli kterému se zahleděl jinde a hledá a tápe v životě s jinou ženou .Furt je to ovšem ten koho si milovala.Velmi mě mrzí , že ti to píšu , ale dej hrdost stranou .Zeptej se sebe , proč ...Ty tu odpověď znáš ...
@martiina_k naprosto souhlasím, jsem si jistá, že za 13 let, co jsme s mužem spolu, jsme si byli 100% věrní. Na manžela bych klidně vsadila milion, že se v něm nepletu. Věřím, že takových vztahů je málo, ale určitě jsou, kde dokáží žít bez nevěry celý život.
@malenka3 take to tak mam. Dala bych za manzela ruku do ohne.
@malenka3 @sudylichozrout už jsem se bála, že jsem se svým názorem sama a že snad věrné vztahy neexistují. Jsem ráda, že jste to taky napsaly.
Aby jste si nektere tu ruku nespalily. Za meho tatu, by pred x lety dali vsichni ruku do ohne a byl mamce nevěrný. Nikdo tomu nechtel verit
@weri1 Já bych si ji opravdu nespálila. Natolik dobře svého muže znám... Pro někoho jen moje iluze, ale pro mě skutečnost. Vím, koho jsem si vzala, vím, jaké má silné a slabé stránky a vím, že je pro něj rodina na absolutním vrcholu. Neexistuje nic, co by stálo nad tím. A neexistuje nic, kvůli čemu by riskoval, že o rodinu přijde. Ani sto tisíc ženských pohlavních orgánů světa.
@pink_unicorn neskutečně mě ponížilo,.koho si vybral a.jak nám to zasahlo do života. Snažila jsem se to přejít a dát mu šanci, protože kdyby využil hned tu první, když jsem ještě nevěděla o koho jde, zvládla bych to, nějak. Dokážu pochopit, že člověk ujede, ale všechno ma své hranice..nedokážu se nad.to.povznest, mám ho ráda, hodně mě.fyzicky přitahuje a nezvládnu myšlenku že na něj sahá jiná, obzvlášť ona :(
@beatty nad.tim jsem teď přemýšlela, ale nedokázala bych to, volný vztah není pro mě a.ani on ho nechce. Ja chci všechno nebo nic, jen je pro mě těžké se ho po těch letech vzdát :(
@sudylichozrout napsala jsi přesně mé pocity, přesně takto to mám s mužem já. A je mi jasné, že ty, které partner podvedl, nebo naopak které samy podvedly, nemůžeme nijak přesvědčit. A ani to není mým cílem. Vím, že pro mě a mého muže je věrnost realitou.
@enellia posílám spoustu síly na nastávající porod, soustřeď se na miminko a doufám, že najdeš muže, který si tě bude vážit.
@jitulinecek29 nechci být s chlápkem, kterému nevěřím, chci být se svým mužem, ale tento pán je tak nějak někdo jiný. Chci s ním být proto, že ho mám ráda, máme společnou těžkou minulost, spoustu plánů do budoucna, bude to velký zásah do všeho a ve výsledku to nebude pěkný. Budu sama na děti, bez partnera, zlomené srdce na tisíc kousků..ona nic sypat nebude, nic nemá,. nepracuje, líbí se ji že manžel má, že ji kdyžtak zabezpečí,.z toho, co jsme spolu za život vybudovali. Teď když jsme se.meli začít mít dobře financne, si ovoce ponese někdo jiný a to mě taky štve.
@gretka79 již vyzkoušeno. Efekt žádný, už jenom proto, že moc.dobre ví, že jako těhotná bych nikde nic nevyvadela, natolik mě zná, že mám.sve zásady a ty nikdy neporuším. Takže sice super nápad, ale ne pro těhotnou , jinak by.to fungovat mohlo. A.az potom,.co jsem tohle zkusila, dostal nuz na krk, vybral si ji a odešel.
@martiina_k a o to víc asi bude koukat, až mu ty.kufry sbalim.
@malenka3 já vím, právě toho se bojím, že to tak stejne jednou skončí..já už v podstatě čekám jen na potvrzení toho kontaktu s ní, abych dodržela,.co jsem slíbila,.protože jsem taková blbka zásadova. A v hlavě se mi pořád honí milion věci a mám strach z budoucnosti a je to hrozně těžké, udělat tu definitivní tečku se trema.detma..
A mimochodem, taky bych radši,.aby.se.nasi.rozvedli, hádají se pořád a.jsou nešťastní oba.
@krutak1fle já mám pocit, že on je tak z ní zblblej, že na ni bude klidně čekat..její muž to ví nebo minimálně tuší a rozhodně se.rozvadet nechce. Jsem.zvedava, jestli se.mu někdy.rozsviti..
@codal je to šílený a mám pocit, že snad je to jen sen, že mi tohle mohl udělat..nevěřím ,.neperu atd už od začátku co.to vím , jen bych to radsi asi měla vyresene před porodem,.pak to bude taky mazec, snažím se být silná ale nevím, jak dlouho to ještě ustojim,.je to jak na houpačce a nervy mám jen jedny. Manžel milenky to vědět bude, my jsme určitým způsobem propojení,.takze.se.to dozví tak jako tak,.o koho jde. Já mu to asi říkat nebudu, to bych se musela hodně vytočit a snažím.se jednat rozumně.
@radka8888 nešlo, on ví , že tohle já nikdy nemůžu myslet vážně a.nedopustila bych to. Jsou na mě hodně závisli. Věděl by, že kecám
.Podepsal mi, že tu budu bydlet já s dětmi a on odejde..navíc je vdaná, on ani nemá kam jít.
@martiina_k no víš co..já bych za svého manžela taky dala nedávno ruku do ohne :( a všichni,.kdo to vědí, vůbec nechápou, nikdy by to.do něj nikdo neřekl, je to naprosty šok pro všechny.
@enellia jsi neuvěřitelná, že i přes to všechno se snažíš být fér, rozumná atd.kor v tomhle stavu, opravdu klobouk dolů.. pokud to chceš mít za sebou, tak kašli na důkazy, sbal mu tašku a nech ji před dvěma... Za to všechno na to máš právo, máš právo to neustát, máš právo ho vyhodit, i kdyby nakrásno už žádný kontakt teď nebyl, protože on ti lhal tolikrát, že by se nemohl divit.. to, že ses rozhodla mu dát šanci neznamená, že to musíš bezpodmínečně zvládnout,někdy to na člověka dolehne a uvědomí si, že i přes všechnu snahu to odpustit nezvládne..to on to pokazil, zničil, poslouchej své pocity, potřeby a potřeby svých dětí.. ty potřebují hlavně maminku v klidu ( především to ještě nenarozené).. na něj neber ohledy, on je na tebe taky nebre!!! Drž se!
@enellia Musí to být strašně těžké, moc držím palce. Možná bych se nebála obrátit se na nějaké místní krizové centrum, které může poskytnout krátkodobou psychologickou (i praktickou) pomoc. Nevím, jestli to běží všude, ale u nás ve městě funguje i komunitní centrum, kde se setkávají rodiče v podobných životních situacích a předávají si zkušenosti a podporu (matky samoživitelky, pěstounské rodiny..).

@sudylichozrout myslím, že se v tom taky pěkně plácá. Musím mu dát důkaz,.bez toho neodejde a bude to ještě boj si.myslim. Ale kdyby se doma aspoň tak nesnažil..ach jo..
@agneska7 hele zvládla, nic jiného by ti nezbylo. Nejdřív to.byl sileny šok,.jen jsem brečela a.postupne jsme mluvili a resili.co.a jak, postupně jsem se uklidňovala a snažím se to řešit vše v klidu a domluvou, aby to odnesly co nejméně děti. Ale jsou dny, kdy jsem úplně na dně a nechápu, s kým jsem žila, nepoznavam ho :(