icon

Jak si vydělat peníze? 😞

14. črc 2021

Ahoj maminky,

Jdu na vás s takovým dotazem, dostala jste se nějaká z vás do tíživé životní situace? Já teď.. mám syna a jsem s ním sama, přítel zemřel při autonehodě když jsem byla v 8. mesici, synovi je už 9 měsíců, ale je to mamánek, tudíž na žádnou brigádu nemohu, z rodiny mám pouze mamku, která je nemocná a bratra, kterému je 15. Vše jsem tak nějak zvládala, ale teď proste fakt počítám každou korunu a proste nevím už jak si vydělat.. prodala jsem pocitac, drahé hodinky, věci po synovi, snažím se dělat i s Avonem, ale nikdo nic teď nechce ani objednat. Rodicak mám 9500,- a to je vše.. nevím zda zkusit nějakou pujcku jestli mi vůbec půjčí nebo fakt nevím… jednou jsem si pujcila od kamaráda a ten se teď ozval kdy mu to začnu jako už vracet, no.. jsem z toho nešťastná.. prosím poraďte mi😔
Otázka kdybyste se ptaly proč jsem si tedy porizovala dítě, chteli jsme ho, ale kdo mohl tušit, ze se stane toto…
Achjo 😔

Děkuji, Ilona (anonym, protože se opravdu stydím)

Strana
z2
whocares
15. črc 2021

Napiš, odkud jsi, jinak se radí někomu, kdo bydlí v Horní Dolní, jinak při životě ve velkém městě

irmamala
15. črc 2021

Bez hlídání si nějakou práci těžko najdeš. Brácha by třeba nebyl ochotný občas pohlídat? JInak jak už je tu psáno, zajistit si všechny možné příspěvky, na které máš nárok. Když z toho dokáží vyžít luxusně celé rodiny, určitě to bude stačit i tobě 🙂 Za rok už můžeš zkusit nějakou soukromou školku a vrátit se do práce.

kristyneckaa27
15. črc 2021

Není se za co stydět, a je mi Vás líto.
Zkuste si vyběhat všechny možné příspěvky. Určitě máte národ na příspěvek na bydlení, na dítě, a sirotčí důchod určitě také?
Držím palce

1eso1
15. črc 2021

Nechápu, že nemáte sirotčí důchod. I když je možné, že nevznikl nárok. Každopádně i kdyby jste nestihli dojít na matriku, vše se dá řešit.
A kdyby sirotčí opravdu nebyl, tak na úřadě vyběhat všechny možné příspěvky.
I když to je taky složité. Já třeba neměla nárok na žádný příspěvek ani pomoc. Nebýt rodiny, tak jsem taky slušně v haj*lu.
Je mi to líto

levandule_k
15. črc 2021

Proč jsi neřešila sirotčí důchod a nějaké příspěvky na bydlení, přídavky na děti.

levandule_k
15. črc 2021

Tu autonehodu zavinil, nebo byl poškozený? Pokud ji nezavinil, tak máte nárok na nějaké peníze od pojišťovny, ale tady by bylo dobré, kdyby se k tomu vyjádřil, někdo kdo se v tom vyzná.

lida9
17. črc 2021

je mi lito tve situace, ale i s miminem lze pracovat... navazes do satku a muzes uklizet vchody v panelaku nebo pokud jsi na vesnici pak se poptej po uklidu RD... dite dat do cestovni postylky a nekomu vygruntujes za 2-3 hodky barak/zehleni/myti oken... hlidani deti v detskych skupinach/detslych koutkach, kam si muzes vzit i vlastni dite. I se hledaji hlidacky deti, kde lze mit sve dite, tj. hlidas u sebe doma svoje plus cizi dite.... zkus fb skupiny v okoli, jiste se prace najde hromada... napr. u nas na veterine sedela mamina na recepci i s ditetem v kocaru... ja beham po stavbach se 2 detmi a jde to🙂) Drz se, bude lip! A pujcka ti k tomu urcite nepomuze!

levandule_k
18. črc 2021

Jinak, co se týká dědictví, má nárok dědit i dítě, které ještě není narozené.

janabrozova
6. zář 2021

Napiš co umíš, třeba ti někdo pomůže něco najít nebo kde se poptat i po práci. Takto se těžko radi.

mortar
12. říj 2021

Dobry den.Potrebuju se tady zeptat jestli nekdo newi co bych mohl pracovat protoze jsem sam s dcerou na 7let.Delam postjaka ale tam nas uplne drti a chtejipo nas aby sme pracovali do 19h vecer.Dekuju

bara88
12. říj 2021

@mortar jak my tady máme vědět co by si mohla dělat?

mortar
12. říj 2021

@bara88 prosim vas.Ja jsem muz a do tedka jsem delal jenom nocni poslednich 3let na poste a tedka si nemuzu poradit kde by me vzali pracovat kdyz jsem sam s deckem a musim ho vodit a vyzvedavat s prace

marimanta
12. říj 2021

@mortar to je jako vážně míněný dotaz? Takhle se jdete zeptat na pracák, do místních firem, obchodů, podniků, poptejte se na místních diskusích na facebooku... Dyť my nevíme, odkud jste, co umíte... 🤦🏻‍♀️

letalnica
12. říj 2021

@mortar Jaké máš vzdělání? Jsi cizinec?

kristyneckaa27
12. říj 2021

@mortar psal jste že dítě má 7,věřím že na ranní směnu by jste práci najít mohl, rodinu nemáte? Kdo by Vám třeba pomohl vyzvedávat? Pak se dá pracovat i z domu. Určitě pokud jste samoživitel máte nárok na příspěvek na bydlení, na dítě, alimenty atd. Já pracuji na covid lince z domu, směny si plánuji podle sebe. Buď ranní 6hod a nebo odpolední 5 hodin. Mám 100Kc/hod, když mám nad 100hodin měsíčně mám 110Kc. Takhle pracuji s roční cacorkou za zadkem a v 7 měsíci těhotenství. Nejsem tedy sama, přítel maká, ale šetříme na hypotéku tak se snažíme oba. Měsíčně mi to dá cca 12000Kc na DPP. Zkuste se mrknout třeba mají ještě místo. Vím ze to není velká částka ale když si vyřídite příspěvky atd, tak by se to takhle vyřešit možná zatím dalo?

mortar
14. říj 2021

@letalnica Dobry den.Jsem z bulharska a jsem vyucenej kuchar

mortar
14. říj 2021

@kristyneckaa27 Dobry den.Pro nas by to nestacilo protoze jenom za byt platim 13000.Nemam tady nikoho a newim jak preziem vubec.Pokud vyresim vsechny prispevky by sme byli uz bez jidlo

levandule_k
14. říj 2021

Nabídka práce je na úřadu práce https://www.uradprace.cz/volna-mista-v-cr

˛na webech prace.cz a jobs.cz

kristyneckaa27
14. říj 2021

@mortar a co alimenty? Příspěvek na bydlení by jste mohl dosáhnout dost, nebo jít do menšího, a příspěvek by Vám mohl pokrýt bydlení. Jen mě to tak napadlo jako právě co jde doma i s dítětem. Kdyby Vám zbývalo 13000Kc tak se neuživíte?

mortar
14. říj 2021

@kristyneckaa27 ja jsem shnal ten byt aby mala byla semnou a celej jsem to zaridil komplekt.Nastehovali jsme se pred 6mesicu a nemuzu si predstavit zase se stehovat a utracet hromada peniaz.Alimenty a prispevek nedostavam este

Strana
z2