Jak zvládnout péči o děti a nemocného psa?
Ahoj holky, už jsem opravdu na dně a nevím, jak z toho ven. Před šesti týdny jsem vyhodila manžela, alkoholika, co mi dlouhodobě v mnoha věcech lhal atd., což byla ta nejlepší věc. Jenže teď jsem sama s dvema dětmi - necelé tři roky a 4,5 roku - a nemocným psem. Hlídání jsem nikdy žádné neměla a nemám a vždycky bylo stejně skoro vše na mně. Manžel akorát venčil kolikrát psa. Jenže s tím mám teď problém... jak je nemocný, tak teď bere léky a potřebuje venčit často, což s malými dětmi je opravdu náročné, ráno a večer pravidelně pláčou, že nechtějí, v noci je se strachem nechávám spící samotné doma a vybiham se psem rychle ven, protože otravuje a vyje 🙄 celé dny plánuji jen podle venčení, což je poslední dobou i osmkrát denně a já už jsem opravdu zoufalá 😔 navíc je toho celkově na mě moc a jsem na vše absolutně sama 😔 takže jsem kolikrát už nervózní a křičím na děti kvůli věcem, co by mě normálně nerozhodily 😔 jenže já nemám ani minutu klid, žádný čas pro sebe a kvůli nočnímu venčení ani spánek nic moc. Vůbec netuším, jak dlouho to ještě vydržím a stydím se za to, že kolikrát myslím na to, jak se mi uleví, až náš nemocný pejsek umře 🙈
@dixi86 ten psí záchod jsme měli, když byl štěně, a nechtěl na něj 🙄, ale uvidíme, třeba to zase vyzkouším 🙈 včera jsem mu posunula brání léků na srdce a jídlo a po dlouhé době byl klid v noci, tak budu doufat i dnes 🙏
A budu muset sehnat tu druhou simku a zkusím ji dát do tabletu 😉
@22hanah když já bych ho nedokázala jen tak dát pryč a navíc k někomu cizímu 🙈 sice mi ted vše hodně komplikuje a kolikrát mě už opravdu štve a já z toho mám pak výčitky, ale pořád je to jako člen rodiny, psí kamarád, se kterým jsem toho hodně prožila. A teď je prostě starý a nemocný 😔 bohužel se jeho stav zhoršil zrovna teď... když jsme zůstali sami a děti jsou ještě malé... 😔
@prejeta_zaba neříkám zanedbavat deti prece , ale ten pes ji taky potřebuje. Do práce nechodí, musi to nejak skloubit. Vykašlat se na psa který za nic nemůže, jen je prostě starej a nemocnej?
Já nevím, co bych poradila, jen To chci říct, že Tě chápu, že to musí být nesmírně náročné. Sice jsme byli s manželem na pejska dva, ale měl obdobné obtíže, léky na srdce a na odvodnění a poslední rok jsme taky tahle často plus třeba dvakrát za noc vencili. Je to hrozně náročné. Umřel nám před půl rokem a pořád ještě brečím, ale zároveň cítím i to, že ta únava z toho byla neskutečná. Je to těžká situace.
@fire85 přesně tak 😉 jen od ledna už ti budu muset skloubit i s prací 🙈 tak snad to do té doby nějak vychytame 🙈
@anakolut moc děkuji. Náš právě také bere léky na srdce a ještě podle situace ty na odvodnění 🙄 je to právě s malými dětmi pro mě náročné a pak mám výčitky, že přemýšlím, jak dlouho to bude ještě trvat a že mě to kolikrát šíleně štve 🙈 protože pořád je to prostě člen rodiny, hodně jsme zažili a je to povahově zlatej pes, i když teď už trochu blbne 🙈
ja bych ti jen chtela rict, ze tvy pocity vůči psovi jsou normalni a uplne v poradku, nejsi robot. Upřímně to kolikrat citi i lidi, kteří pečují o své blizke pribuzne. A neznamena to ze jsi spatna, jen jsi unavena a je toho na tebe hodně. Frustrace pak zpusobuje tyhle myslenky. Jsi jen člověk. A je moc hezky ze se ho nechces zbavit. Myslim ze tim detem ukazujes krasny příklad toho co je to zodpovednost za zviratko. Preju ti pevny nervy a hodně sil.
A chlap psa rád nemá? Že by si ho vzal když je na zahradě?
@dixi86 Ale to já si dokážu představit, ještě oblíkání v zimě.... Já jako nemilovník psů bych se prostě takhle obětovat nedokázala, ale pokud ho paní nechce dát pryč a jiné možnosti nejsou, tak se asi nedá nic dělat a vlastně nevím, na co se zde ptá 🙂 Proč se nejde podělit s bývalým o péči?
@uzivatelkapetra sliboval... ale v pondělí se mi zase smál do obličeje, ať si to užiju, že mám, co jsem chtěla... on si nebere ani děti, že ho to prý nebaví, aby si je vzal a pak je zase vracel 🙄 ale asi je to lepší, protože pro něj je priorita alkohol a asi bych se jen bála 🙈
@irmamala bývalý je alkoholik, kterému se jeho závislost během léta na neschopence absolutně vymkla kontrole, takže s ním opravdu moc domluva není...
Jinak jsem prostě chtěla znát i jiné názory nebo zkušenosti, spíše lidí, co o tomto něco vědí, protože v zoufalství a vyčerpání člověk někdy prostě některé cesty nevidí. Taky jsem se asi potřebovala z toho i trochu vypsat, protože mi bylo opravdu strašně. Teď jsem alespoň dvě noci spala, tak je mi mnohem lépe.
@jijulka moc děkuji ❤️

Zkusila bych pejska nabídnout hodným lidem na inzerát darovat, u Vás jen (promiňte) překáží a každá máma sama s malými dětmi toto chápe, myslím, že pejsek by někomu udělal velkou radost, kdo má na něho čas a Vám se uleví.