icon

Jak zvládnout stěhování s dítětem? (Sama)

28. kvě 2021

Ahoj holky, prosím dopředu jen abyste se na mě nedívaly nějak skrz prsty, že si dělám dítě když nemám svůj byt.

Když jsem otěhotněla s přítelem, řekl,že je moc šťastný, ale v 4 mesici mě opustil, že na to není připravený, z rodiny mám jen mamku a sestru, které je 16, řekly mi, že to spolu zvládneme.
Já bydlím v garsonce už 5 let, je větší, ale ne zase tak moc.
Vše jsem si platila sama, pracovala jsem co to jen šlo, abych měla nějaké peníze pro malou. Malé už je 8 měsíců a bývalý mi platí alimenty, ale jinak jsem na to sama. Máme vse, malá úplně, absolutně nestrádá.. vycházím velmi dobře…ALE.. už je to tu na nás malé, hrozně bych se chtěla odstěhovat nějak třeba v létě, protože malá mi za chvíli začne chodit a já sem nedám ani chodítko.. je to tu už malé. Zatím to stačí, protože nechodí, ale až začne potřebujeme větší.. jenomže to ALE.. já vůbec nevím, jak, kde sehnat na ty kauce… nemám šanci si ušetřit, mám to vse akorát, mamka nemá též.. takže na ni se nemohu spolehnout, do toho se vídáme hrozně málo..přítele nemám..
Dokázaly byste mi poradit, co mám delat? Zda mám třeba nárok na nějaký byt od státu nebo proste si půjčit pujcku?.. ja vůbec nevím😔

Děkuji moc za radu všem…
Krásný den, Vlaďka.

Strana
z3
autor
28. kvě 2021

@vita_ děkuji moc,zní to moc dobře. A v Baracku se budete mít určitě skvěle 🙂💖

autor
28. kvě 2021

@levandule_k To je krásně napsané. Děkuji moc..
Já jsem šťastná když je u mě, strašně moc, ani by me to nenapadlo ji dat ode me pryč.. s tou mamou je to těžké.. je líná, když ji řeknu prijed, je ji ohromně špatně a je nemohoucí od porodu tu byla 1x jinak jsme za ni chodily my a me už to opravdu přestalo bavit… 😔

magdanaty
28. kvě 2021

Chapu té, ze ti je garsonka malá. Ale pokud na to nemáš, nezadluzuj se, to je cesta do pekel. Já ziju taky sama s dcerou, ve 2kk, 42m2.. ale dceři je 4,5, taky už nám to je malé..ale jinou možnost zatim nemam. Jednu místnost má dcera jako pokojíček, ve druhé je vše ostatní. Je to na prd, taky bych potřebovala vic místa, ale žijí lidi i mnohem hůř. Já jsem se naučila věci neskladovat, obleceni po dceři hned prodavam, pord něco probíram a vyřazují, nekupuju blbosti, protože je nemam kam dat. Já jsem si dala za cíl větší byt, než dcera půjde do školy..ještě mám dva roky, tak snad se podaří. Držím palce i tobe🙂

autor
29. kvě 2021

@magdanaty moc moc děkuji a též drzim palce 😊🌸

codal
29. kvě 2021

Ve finále až malá začne běhat, tak možná budeš ráda, že jí doma budeš mít pořád na očích, protože to je šílené období a vedlejší místnost může být spíš za trest🤣. Já myslím, že na větší byt máte čas, pokud jde jen o prostor kvůli tomu, že malá začne chodit. Pokud vám tam je jinak dobře a zvládáš to platit, tak bych taky jinam nešla..a za rok může být všechno jinak..

orisek56
29. kvě 2021

Chceš uklidnit? Já mám milujícího manžela, řemeslníka co maká od rána do noci od nevidím do nevidím, čekáme 3 dítě a taky naše děti nemají ani pokojíček, spí v pstylkach v kuchyni, máme to tu strašně malé a sehnat něco jiného v naší oblasti nemožné, hledáme už 2 roky a to na nějakou hypotéku dosáhneme. Hlídání nemáme, panstvo (rodina od manžela) dali od děti ruce pryč, už je nebavi. A švagrová chce honem postýlku zpátky pro kámošku, takže řešíme spaní, aby nám 2 lete do té nespalo na zemi, starší naopak ve svých skoro 4 letech už se v postýlce krouti. Takže všechny děti pokojíčky nemají. Máme vše na centimetry, takže má teď přijít patrová postel pro děti a můžeme jen 160 ku, větší není kam, prostor pro hráčky bude úložný box v patrovce, teď to mají v krabici pod stolem. Jídelní židličku tu mít nemůžu, o vše zakopavam. Když chci pod necim uklidit, musim odsunout něco jiného.

autor
29. kvě 2021

@codal děkuji moc.. ❤️

autor
29. kvě 2021

@orisek56 já když to takhle čtu, tak si říkám, ze je nejdůležitější, ze mate kde bydlet a mate se radi a hlavně jste zdravý.. ❤️ Děkuji moc.. vim, jak to musí byt těžké.. já to tu mám taky tip top😔❤️

veroniquecz
29. kvě 2021

37 m2 pro tebe a mimco je luxus. My jsme 4 (2 dospěli, předškolák, 4 měsíční) na 62m2 a taky se vejdeme. Já bych se nastěhovala. Popr. Pokud po tom tak moc prahnes, tak až budeš pracovat a nasetris, teď rozhodne ne. Nehledě na to, ze půjčku by ti nejspíš daly jen nebankovní společnosti a to je cesta do pekel....

autor
29. kvě 2021

@veroniquecz právě.. ta půjčka je děs.. moc moc děkuji ❤️

michaela666
29. kvě 2021

Sama si řekni na co bude malá jednou vzpomínat. Na pokojíček jako z katalogu? Domečkovou postel, hromadu hraček a kravinek co jsou zrovna in? Na výlety do lesa, zoo,...na mazlení s mámou v jedné posteli?...Já bych se na tu půjčku fakt vyprdla.

autor
29. kvě 2021

@michaela666 to je pravda, vidim to ze své zkušenosti, krásný pokoj jsem chtěla až jako pubertak.. jinak do te doby jsem milovala výlety a když mamka pekla a já ji pomáhala atd.. tohle spis jde asi o muj pocit, ze mě mrzí, ze proste jsme v tak malem bytě.. ale spousty z vás mě moc podržela a jsem opět ráda ❤️

michaela666
29. kvě 2021

Já měla vždycky menší pokoj se sestrou dohromady. Mraky hraček od babiček a stejně jsme si s tím většinou nehrály a akorát s tím dělaly bordel. Peněz naši moc neměli, na dovolené jsme byli nejdál na Slovensku a přesto jsem měla nádherné dětství. Věnovali se nám, jezdili jsme po výletech, poutích, pod stan a dělali jsme hrozný blbiny. Tohle chci aby měla i moje dcera.
Jednou jí ten pěkný pokojíček zařídíš. Teď by si v něm stejně sama moc nepohrála, pořád jí budeš mít za zadkem. Jestli na to má okolí nějaké narážky, tak je to jejich problém. 🙂

autor
29. kvě 2021

@michaela666 je to svatá pravda, hlavně i za sebe si pamatuji, že já v pokoji nikdy nechtěla být sama, vždy jsem byla v obyvaku s rodiči až když se narodila segra 😅
Moc moc děkuji ❤️

michaela666
29. kvě 2021

Mě jednou na čundru táta navlíkl do pytle na odpadky protože zapomněl doma pláštěnku a začalo hrozně lít. V 6 letech mi dovolil jíst ohřáté trenčanské parky a fazolí přímo z konzervy...To si budu pamatovat vždycky, na rozdíl třeba od dovolené v Chorvatsku. 😂

autor
29. kvě 2021

@michaela666 haha😀 to člověk nezapomíná.. dnešní doba je úplně jinde, za nás se jedl Písek a sníh a rampouchy a jsme zdrave… ted pomalu člověk si nemůže sednout ven 🤷🏽‍♀️

radkazenklava
29. kvě 2021

Za mě máš tedy obdiv, že to tak zvládáš...Myslím že velikost bytu je ok...my jsme ve větším, ale většinu času co jsme doma, jsme stejně v obýváku...Větší byt bych začala řešit, až půjde malá do školy a bude potřebovat svůj prostor..ségru bych v jejich 16 letech brala s rezervou...ze zařízení bych zkusila zrušit konferenčak...od doby co syn chodí, taky všude šplhá..na stůl vylezl snadno...zrušili jsme jej a ničemu to nevadí...A u nás se tchanovci divili že k nim malý nechce a brečí u nich...ale viděli ho do jeho půl roku 3x..taky jsme si vyslechli, že ho rozmazlujeme,a jak jsme si to udělali...že se od něj nebudeme moct hnout...časem se to zlepšilo...malý bude mít 1,5 roku a jsou s ním častěji a už se na ně těší..ale vozime ho tam my...tedy chlap...jinak by taky nepřijeli a nevadilo by jim že jej nevidí....holt ne všichni prarodiče jsou z vnoučat na větvi.

autor
29. kvě 2021

@radkazenklava děkuji moc, 💖ano ten stolek mě též napadl,ze bych si sem dala jen noční.. a s tou rodinou jak koukam, to není jiné ani u vás.. kdyby se tak každý staral o sebe🙄 a nebo se snažil alespoň… remcat a žádná snaha je to nejlepší 🙄

nat
29. kvě 2021

Pokud jsi na RP a nemas našetřené nic,nevidim duvod se nekam stěhovat.Muzete byt s dcerou radi za to co mate,a uprimne nedovedu si představit,jak se zatvari na Uradu prace,az jim takto budes argumentovat,ze ti neco daji.....Rsdeji bych byla kde jsem a zase,dcera hned nebude chodit kilometry denne,aby jste se kvůli tomu stehovaly.....

autor
29. kvě 2021

@nat jste velmi milá, diky za názor. Já už to tu s plno ženy probrala a šlo to i mile podat. 😉

nat
29. kvě 2021

No nevidim nic spatneho,cim bych te urazila.Nezlob se na mne,ale pokud na neco nema,tak to proste mit nemuzu.Ale pokud chce nekdo mit hodne vetsinou nemiva nic.Ale tak pro pravdu se prece clovek zlobi ze. 🙂

autor
29. kvě 2021

@nat já se nemám za co zlobit, já se ptala mile na názor, co by kdo dělal na mém místě a šlo to urcite podat milejc. Takhle to vypovídá jak kdybych byla nějaká socka, co na nic nemá a na socialce, tak na mě budou koukat. Holt každý nemá na vše, ja mám vše, mala má nadstandart, krom většího bytu co bych si prala. Ale po usouzeni a moc milych holek, co mi zde poradily a byly velmi mile, jsem usoudila, ze je lepší si nasetrit a pockat než se zadlužit😉

Strana
z3