Jsem těhotná, bez peněz, práce a přítele. Nevím, jak dál
Dobrý den maminky,
jsem ted ve velmi špatném snu. Je mi 20let a nastoupila jsem do nové Prace když jsem se dozvěděla , že jsem těhotna. Můj přítel byl nadšený tak sem si řekla že to zvládneme. Potrat mi nebyl ani doporučen jelikož je zázrak ze jsem otěhotněla. Jenže za 3 měsíce se z přítele vyklubal alkoholik a hrozny lhář a tak jsem zůstala sama s mámou a rodinou. Jsou super pomáhají mi a tak snad to zvládneme ze? Jenže jako by toho nebylo dost tak mi volali z prace ze jsem dostala výpověď ☹. Jsem ale na neschopence tak snad na ni zůstatnu az dokonce těhotenství. Jenže nemam ani nárok na mateřskou. Už nevím co mám dělat. Jak uzivim to male? Jestli jsem nebyla sobecka když jsem si ho nechala a neměla ani prostředky? Ted sem sama bez penez, prace a přítele. Takhle jsem si to nepredstavovala. Myslela jsem si jak si uziju těhotenstv a miminko. Ale zatím je to jen sama spatna zpráva. Nevím co mám dělat?
Ahoj, to je dobře, že jste už v pohodě a rodina při Vás stojí. Buďte ráda, že jste se takového blbce zbavila. 😉
Ahoj, nic si z toho nedělej, život miluje různá překvápka... Já mám bývalého neoficiálního manžela na Sumatře v jungli a alimenty si můžu jen domyslet v podobě měsíčních balíčků banánů 🙂 ,jsem od příjezdu do ČR ( půlka února) na pracáku, pač na pohovor do lesní školky už jsem nestihla - zjistila jsem po návratu, že jsem těhotná, termín mám v říjnu...navíc je to rizikové, po dvou zamlklých potratech, tak jsem šťastná jak blecha, že to vyšlo..zázrak... bohžel bydlím v našem obřím domě s rodiči, kteří jsou už v důchodu a i tak mají problém, že je tu někdo třetí, pořád mi předhazují moje rozhodnutí, denně se hádáají a vyhledávají konflikty i se mnou, nemám naprosto žádné soukromí, pač máma zabrala celé přízemí a otec celé podkroví a střední patro je otevřená místnost s obývákem a kuchyní, takže na mě zbyl můj bývalý pokojíček vedle otcova pokoje...dělí nás jen sádroš....neustále slyším jak chrápe a nadává na televizi, do toho občas bez zaklepání vleze matka, že jde zalít kytky, no veselo, oba jsou totálně nahluchlý, takže normální konverzace se podobá běžné hádce, jsem ráda, že mi " udělali místo" ve vlastním domě, který jsem s nimi mimochodem vlastníma rukama stavěla, jsem ráda, že mě nakonec přestali nutit jít na potrat ( je mi třicet) ale prostě už se ani jeden z nich nezmění, čím starší jsou, tím sobečtější jsou a tím víc překrucují realitu v to, co by rádi viděli a slyšeli...nikdy neuznají pravdu ani pohled nikoho jiného, nikdy neuznají, že stáří není nemoc a ne všechno třeba je svádět na stáří - zejména ne pohodlnost, lennost, sobeckost a hádavost....máma se o tátu moc nestará, vaří si a jí si sama dole, občas mu vypere... tak vařím a uklízím dvě patra já, táta si přijde na snídani jak král a co mu odpadne od ruky tak nechá a u toho mi káže, že se nemám přepínat, nebo zas pojedu do nemocnice s krvácením...... už mě nebaví se o něj starat, má vlastní ženu - moji matku, ta by se o něj měla start...nemluvím o tom, že se občas ožere jak dobytek a plazí se pos chodech a usíná přede dveřmi do pokoje......máma mi nabídla, že bych se mohla pak odstěhovat do přízemí ale nikdo nic pro to nedělá a spíš to vypadá, že se jí nechce....když to zmíním, zas je na světě hádka.... Vážně uvažuju o tom, že využiju azylový dům aspoň do porodu... mám doma jen samé stresy....naši jsou celý život naprosto nespokojení úplně se vším...neustále...vyhledávají to... visí mi v hlavě spousta velkých otazníků co bude jak bude, ale věřím, že to nějak dobře dopadne... od prac. mám nějakých 7.500,- pracovala jsem 7 let jako uč. v mš, tuším, že po pěti měs. na prac musím na sociálku, kde to budu řešit dál.... ale jde mi o to, že i kdybych požádala o příspěvky na bydlení, dostanu minimum nebo nedostanu nic, pač táta má rentu 18000,- a máma důchod 4000,- a bydlím s nimi ve společném domě, i když si vše platím sama, i jídlo, platím 1500,- měs. na sipo, dokonce jsem jim teď půjčovala 2500 na kastraci kočky a místo toho , aby mi to vrátili, řekli, že jim tenhle měsíc nemusím platit sipo !!! už mě to fakt štve a nic s nimi nepohne...nejsou jako normální rodiče upozorňuji, žijí odjakživa jako italské manželství, ale moc tý lásky a odpuštění a tolerance tam v tom není... jsou spolu spíš ze zvyku a teď jsem do toho jejich cirkusu shodou okolností vplula já...takže hodit si mašli jsem vyloučila, potrat jsem odmítla, tak to musím nějak ustát než zase začne svítat....navíc mě štve , že pokud jsem na prac. pak jdu na rodičák rovnou, že ho dostanu bez šance nejinak než na 4 roky :-/ místo, aby matkám samoživitelkám umožnili co nejlepší finanční a pracovní schopnost, tak je zabetonují na 4 roky doma s almužnou...Co mám dělat, mám se zkusit odstěhovat, jít někam do podnájmu a pak předložit na soc, kolik platím nájem? nebo si mám s našema udělat smlouvu o nějakém nájmu? bojím se že od soc. nebudu mít nárok na nic.... 😝
@ramottka podnájem. Dostaneš příspevek na bydlení, přídavky a možná i hmotku. U rodičů nic. Protože oni mají povinnost tě živit. určitě podnájem, budeš i vic v kludu. Žila jsem se synem sama a dostala jsem příspěvky na bydlení
@ramottka no musíš to brát tak, jak to je. Od dvou let prcka můžeš jít do práce, prcek na celý den neomezeně do školky nebo jesliček a rodičák ti zůstane do těch 4 let. No asi by bylo dobrý zjistit si, jestli je možné získat třeba obecní byt (nebo jiný, kde bude nájemní smlouva, budeš mít nárok na příspěvek na bydlení, pozor na podnájemní smlouvu, tam nárok není), klidně i 1+1. Hleděla bych se dostat z baráku stůj co stůj. Na život to tam není a bude hůř, až malý bude brečet. Takže začni hledat bydlení a taky začni šetřit každou kačku, bude potřeba...
@evulina77 je nárok i na podnájem a od dvou let nelze mit neomezeně díte ve školce,přišla by o mateřskou. Musela jsem dokladat na socce, že syn nechodí neomezeně do školky.
@desencanto to pravidlo už neplatí, od dvou let může na neomezenou dobu
@evulina77 odkdy to změnili prosím tě? Nedivím se ono se pořád něco mění, ale do prosince jsem brala příspěvek na bydlení a vím že stačí řádná nájemní smlouva.. I v pronájmu..
teda holky, my si tedy umíme zkomplikovat život...čekám první dítě a vše kolem je taky zatím nejisté, doufám že mimčo za to vše stojí..
@jana4321 gratuluju , užívejte se s Emičkou , s rodinou to zvládnete, já dopadla uplně stejně, zvládly jsme to, měli jsme 2 000 na měsíc na všechno mezi jením 2 a 3 rokem. Akorát v době, kdy byly Marušce 2 necelé a břečela mi "domů neci bojim táty" a to před ní nedělal nic... takhle to bude lepší, když to Eminka nezažije. Alimenty sice taky nevidím vůbec, ale je klid... teď mám tři a muj zavěr, že bych to zvládla bez nich (tatínek opět nefunkční, ale hodný a nepije)
@hromka35 to víš že stojí, děti jsou všechno...
Děkuji moc holky 🙂. Emicka je zlatíčko. Je to největší štěstí co me potkalo 😍
Jani, za par let se tomu budes smat, budes mit zdrave mimco, budes uz samostana, pravdepodobne nazpatek v praci jestli nebudes podnikat a nebudes mit ceho litovat. Mas rodinu, ackoliv lidi nadavaj na stat, tak nejakou tu kacku od nej dostanes, prinejmensim rodicak, pokud budes bydlet u rodicu, pokud ne, tak prispevek na bydleni, pridavky na deti, a hlavne si nezapomen vybehat i penize od otce ditete. At uz je jakykoliv, byl u toho, takze ma i jiste povinosti, budes mit narok na naklady spojene s materstvim a vybavicku od nej, to si zjisti na socialce a po narozeni miminka na alimenty... Jestli je alkoholik, bude to treba pak prokazat, aby to soud bral v uvahu vramci zohledneni styku otce s ditetem.
Děkuju moc za rady...nakonec to dopadlo dobře...seznámila jsem se v červnu s prima klukem, který touží po rodině a neměl doposud štěstí....tak jsme spolu zkusili bydlení a klape nám to 🙂 od července bydlíme spolu v Přerově, sice v květnu ho vyčůranej šéfík vyhodil z práce po prvním měsíci oficiální smlouvy a bez peněz (před tím pro něj jezdil načerno) a tak nesplnil ani pdmínku pro nových 5 měsíců na pracáku, takže na prac. byl veden jen do července jako já.. no a od srpna jsme oba spolu vedený na socce jako jedna domácnost, řešíme hmotku.. tak to teď spolu nějak skoulíme...Přítel zaklekl a dostala jsem i prstýnek...bude u porodu....Chudákl prodělal v létě ještě mononukleozu, takže aby chom to náhodou neměli moc jednoduché 😀 ... Ale už se kouká po práci, ani jaterní hodnoty mu ještě pořádně neklesly...naši se naštěstí už uklidnili a těší se na vnoučka a pomáhají s čím to jde... život je hop nebo trop..Když má člověk roky stálou práci a bere 20 čistého, tak se mu nevede otěhotnět nebo mimi donosit a nakonec ani vztah to nevydřží...pak když se toho všeho vzdá a zariskuje, přijde konečně to vysněné těhotenství a vypadá to, že se povede i donosit 🙂 , za to je bez příjmu v existěnčních problémech..., a až najde tu pravou životní polovičku, už to vypadá na happyend, tak ten přijde o práci taky za 20 čistého, zkolabují mu játra při bezpříznakové inf. mononukleoze a odváží ho sanitka a vy si říkáte " To už si ten nahoře dělá prdel, ne, proboha zaco?" Nakonec to ale včechno snad dopadne dobře....hlavně, aby bylo to zdraví..aby se malý narodil zdravý,jsem teď 37tt, přítel má aspoň brigošku, těší se k porodu,s nájmem nám pomáhá sociálka a pomalu se to vše zlepšuje a věřím, že se do zimy postavíme zas na vlastí nohy a konečně si to štěstí užijeme naplno a zaslouženě...
@ramottka 🙂 moc ti to přeju..po takovýchto peripetiích si člověk nesmírně váží štěstí..nemůže být fut jenom zle, neboj. taky mám za sebou perné období, plné nejistoty a samoty, ale nyní mám krásnou dcerku, milujícího přítele který malou zbožňuje, a věřím že konečně nám život začíná 🙂 nedejte se a hodně štěstí u porodu, ať je malej zdravej!
hromka35 Děkuji moc, taky přeji, ať se Vám všem doma daří 🙂
Ahoj moc mě mrzí tvoje životní situace, možná tě uklidním, já jsem těhotenství zjistila ve zkušební době a jelikož jsem dostala neschopenku, dali mi výpověď ve zkušební době, sociálka mi ale každý měsíc posílala na ně neschopenku, ukončili mi to v porodnici a vystavili neschopenku do konce šestinedělí no a teď mám rodičák, já ho mám tedy na přítele, ale ty ho dostaneš na sebe a můžeš hned po porodu, počítej ale s tím, že to bude kolem 4000 měsíčně, zkus si sehnat informace zda máš nárok na příspěvek na bydlení, na dítě, porodné a otec dítěte se k němu nepřizná? (nečetla jsem komentáře tak se omlouvám)

@jana4321 zvládneš neboj ,já jsem byla kdysi v podobne situaci a taky jsem to zvládla ..
mas Můj obdiv a drzim palce a už vis co v bříšku skrývaš ? holka-kluk?