Opustil mě před porodem
Ahoj, začínám 33 tt.včera v noci mě teď už bývalý přítel a otec dítěte vyhodil z domu. Nemůžu to pochopit... Přání,vaření,úřady i všechny starosti o narození dítěte jsem si vzala na bedra já. Jediné co měl na starosti on byla práce a zutulneni bytu, kde jsme měli společně žít. Je to pokoj v jeho baráku ( zbylé části obzvláště jeho babicka) na který přispěla moje rodina a ne zrovna malou částkou. Bohužel celý barák je napsaný na něj a moje je jen vybavení. Včera přišel k ránu domů z firemního večírku, vzbudil mě a prikazoval ať si sbalim věci a vypadnu. Dříve tam sice byli hádky, kvůli častému chození do hospody a stavu ve kterém se vracel ale taky to bylo to jediné. Na malou se těšil. Teď nevím co dělat.u rodičů ani prarodičů není dost místa pro mě a dítě. Veškeré finance jsem investovala do rekonstrukce.chápu že si člověk musí občas někam zajít a vypnout ale dítě je snad důvodem aby se to nestavalo každý volnoy den.Teda já to tak chápu.jakmile je v noci pryč, tak přestane zvedat telefony a jakmile se vrátil tak nemohl skoro chodit nebo byl hrubý.stále chci být s ním. Ale toto jednání už nezvládám psichycky.nemá někdo podobné zkušenosti? Popřípadě rady jak to dal zvládnout? Neví někdo jestli v tomto případě není možnost, polezet si do porodu v nemocnici? Už pár týdnů nepribiram na váze, jelikož se nemůžu donutit jist. Beru vitamíny aspoň pro malou ale já už to fyzicky ani psichycky nezvládám.
Moc mne mrzí, co se ti děje, musí to být pro tebe moc náročné období. Nicméně musíme si připustit, že takový sebestřední samolibci existují a dokážou se chovat jako hovada, opilý, neopilý.. těhotná ženská nebo dítě.. a ještě takhle před svátky. Také ale věřím, že pokud má chlap všech pět pohromadě, tak dokáže uznat, že to přehnal a bude to chtít změnit už kvůli dítěti a hlavně tobě, pokud tě má rád. Lidi se dokáží změnit, pokud mají tu vůli něco změnit. Já bych to možná řešila tím podnájmem nebo případně na čas u příbuzných, než si on to 'něco' uvědomí případně začne přemýšlet. Uvidíš, jak se po narození děcka zachová, ale chce si to vyříkat a změnit to - přístup jak jeho tak i tvůj, narozením dítěte se to může na čas zlepšit, ale rozhodně se to nevyřeší. A taky hlavně mysli na sebe, taky si budeš potřebovat někdy vypnout, tak aby byl svolný ti někdy trochu pomoct, chovat se jako manžel a otec.. Hlavu vzhůru, čekáš zdravé miminko, už to je důvod k radosti, ostatní se vyřeší... 🙂
@anaon já bych neřekla,že je paní naivní a nezodpovědná,pokud barák chlap dostal nebo postavil není jeho povinnost na ni pulku prepsat,to mi promin,ale to by byl zase blázen on a pokud jsem s někým ve vztahu,musím do něj přispět,stejně tak i finančně. Nebo aby to bylo fér,měl ho zařídit chlap a ona mu měla platit nájem?
@medulinek Myslím, že to je v kontextu toho, jaký její partner byl/je. Ono co si budeme povídat... život na hromádce nemá jen samé výhody. Chybu bych viděla hlavně v tom, že některé holky tady si pořídí nepromyšleně děti s lidmi, se kterými by je mít vůbec neměly a pak se diví, že se tatínek nezměnil.
Zadavatelky je mi líto, ale asi ještě větší smutno je mi z toho, že podobné příběhy tu čtu x krát denně. Proč nemít na budoucí tatínky větší nároky? Přijde mi, že některé maminky toho chtějí od života fakt málo ☹
@medulinek ja treba ziji s muzem taky na hromadce, mam byt ve svem vlastnictvi a v zivote bych po nem nechtela, aby platil rekonstrukci tohoto bytu, neplati ani nic kolem bytu-to platim ja, on plati zbytek veci (jidlo, pojisteni, mobil, net, skolku, stravne, a neco mi dava).......on zase vlastni svuj majetek-do toho bych zas neinvetsovala nic ja.....
@medulinek Ani by mne nehlo,přispívat do cizího (už vůbec ne úspory - dokonce všechny) a dceři též opakuji,že si musí zařídit své bydlení,aby se jí nestalo,že by jí pak nějaký pablb vyhazoval na ulici (snad si z toho něco vezme) ..Zakladatelka je bohužel zářný příklad toho ,jak to nedělat 😢 .
@superkousky - no mě by také nehlo, možná, kdybych žila na hromádce a bylo to smluvně ošetřeno, že v případě rozchodu mi musí vyplatit to co investuju do x dní, ale zase asi by chlap byl pořádně překvapený, kdybych tohle na něj vybalila... 😀
Myslim, že se v tomhle musí používat hlavně zdravý selský rozum (teď to není mířeno na zadavatelku tématu, ale obecně). Není normální někomu zafinancovat bydlení a pak se muset smiřovat s tím, že mu to zůstane, ani není normální dopředu domlouvat co se stane "když". Když je ten člověk levák, tak je úplně jedno co kdo koupil a zaplatil, nikdy to nedopadne dobře a můžete to mít promyšleno jak chcete.
Btw. mě se tohle stalo. Vybavila jsem komplet byt a jednoho dnes zjistila, že z vybavení nedostanu zpátky ani hrníček, ani nádobí po babičce. A věřte, že můžete mít někdy papíry na co chcete, ale někdy se státu tak moc nechce podnikat něco, aby se někoho zastal, že s tím nikdo nic neudělá. Byt byl tenkrát nájemní. Řešila jsem návrat pár statisíců několik měsíců dost intenzivně, než jsem zjistila, že mi tady v téhle republice fakt nikdo nepomůže. Chce to myslet dopředu. No, byla to drsná životní lekce, poučila jsem se. V novém vztahu mi dlouho trvalo, než jsem se rozhodla koupit blbou svíčku 😀 Nicméně, protože boží mlýny melou, tak mu ten nábytek stejně štěstí nepřinesl 😉
@drzticka81 A jak to rozpočítáváte-co je jeho-třeba když vařím polévku, tak 2 mrkve tvoje, dvě moje, sporák můj, vypínač Tvůj-to je legrace.Musí to být zajímavé-do vztahu ale investujete-nebo ne?
Kika od toho existuji prave predmanzelske smlouvy pokud je manzelstvi, v pripade nemanzelstvi pak bezhlave neinvestovat do ciziho baraku, coz ted zadavatelka taky zjistila...na deck se tesil ted ji vyhodil z baraku..nema prostredky, nic. Takze ta pohadka o idylickem vztahu jak investovat do lasky je moc prima pro deti, ale v zivote to funguje proste jinak, clovek se musi chranit. Jenze kde neni rozum, neni nic...
@kika_21 proc do toho pletes mrkev? nechapu.........
no ale jinak -ja v pripade, ze by se na me chlap vysral, nezustanu bez prostredku 🙂)) proste mam zrekonstruovany svuj byt, muz ma taky svuj-tot vse, ja osobne bych neinvestovala sve penize do majetku partnera, aniz by majetek byl i muj...........
jinak o nas vztah nemusis mit starost, i bez papiru a klape nam to, jinak bychom necekali treti dite 🙂)))
@medulinek Neříkám, že se nemá podílet vůbec, ale ona vrazila veškeré svoje i rodinné úspory do rekonstrukce "cizího" majetku. A to mi fakt nezodpovědné přijde. Prostě člověk by podle mě v tomto měl mít trochu pud sebezáchovy, myslet na to, že se kdykoliv může něco podělat, že klidně může ze dne na den přijít o střechu nad hlavou a bude se muset postarat sám o sebe. A finančně se podílet na vztahu jde i jinak, než partnerovi zaplatit část rekonstrukce jeho domu.
@ajsagejsa to je tedy pěkný.. naštěstí jsem nezažila..tak pokud máš třeba dobrého MUDr, se zkus s nim poradit jestli by ti tu hospitalizaci nenapsal..např. kvůli tomu nepřibírání nevím mno..píšeš, že u rodičů..není místo, ale pokud by ti hrozila ulice, tak by tě snad vzali ne?v tvým stavu a situaci není asi moc jiných možností..kamarádka?Ty tvoje investice do jeho majetku samozřejmě jde řešit, přinejhorším soudně, ale nejdřív se musíš teď ty stabilizovat..
Jinak já si myslím, že to je o slušnosti a důvěře.. můj chlap taky nainvestoval dost peněz do našeho bydlení, které je ve vlastnictví mých rodičů..a není to blbec, prostě mi věří a mě by ani nenapadlo v případě rozchodu mu to nezaplatit nejsem žádná svině s prominutím že..🙂
@drzticka81já se starám jen o Vaši -Tvou a jeho mrkev, starat se o nemovitosti , natožpak vztah by mě nenapadlo.
@journals souhlasim...dnes a denne se s tim setkavam a nejen na mk....resi se i milenecky vztahy kdy se chlap rozvede a ma deti...zena se raduje nicmene uz nechce jeho deti a zacina teror pro vsechny zucastnene...zadne stesti se nekona..
A ohledne financi - ja jsem alergicka na muze hladovce nebo nemakacenka. ..navic vyzni to pro nekoho hnusne ale nez jsem si poridila deti tak jsem se zamyslels jak se muj nyni jiz manzel chova...jak financne tak ke me...
Chlap se ma snazit a i kdyz nas nekdy nastve nebo vytoci...tak hruba stavba tzv musi byt....
Takze asi tak.
@drzticka81
Ak vam to naozaj funguje, tak klobuk dolu. Mam dve kamaratky, ktore to maju uplne stejne ako vy a stastne mi nepridu. Obe kopu na svojom piesocku, peniaze su na prvom mieste, nakupy sa rozpocitavaju, sleduje sa kto zjedol viacej, ci ona alebo on... vsetko len o peniazoch, je to silene. Najstastnejsie vztahy mi pridu ked si partnery vybuducu vsetko spolu
Vybuduju 50:50
A pre zakladatelku: myslim,ze nema vyznam taky vztah zachranovat. Osoba ktora vyhodi v noci
...tehotnu priatelku, nie je clovek, natoz chlap, od takoveho bezcharakteru rychlo prec.
@luckaamilan tak jsem asi stastna vyjimka 🙂)) penize neresime, kazdy mame svuj ucet a platime kazdy jine polozky -ja elektrinu, vodu, najem, plus nejaka pojisteni, muz plati jidlo, telefony, net, benzin (ja chodim pesky, on ridi), skolku, taky pojisteni......nechapu, proc bychom se meli hadat o penize? dava mi penize na deti -ja kupuji darky, obleceni, hracky, nekdy nejake pamlsky........a jinak -byt mi dali mi rodice, ja do nej investovala sve nasetrene penize na rekonstrukci -posleze pripradne jednomu z nasich deti-ja si ho do hrobu brat nebudu 🙂))
muz ma zase svuj majetek a predpokladam, ze jej taky odkaze nasim detem 🙂))
@luckaamilan snazit se musi oba ale pokud muz se nestara uz od zacatku a prepocitava tak to s zenou moc vazne nema..
@luckaamilan já to taky nechápu..takhle žít..my s chlapem vůbec neřešíme čí je co a kdo co koupí..prostě rozpočet máme společný a ty "vklady" do vztahu byly různý..i když jsme si teda nevybudovali vše od 0..
Vpodst.je to jen o tom si vybrat fakt kvalitního partnera a člověk se nemusí furt bát.. bohužel tazatelka si asi vybrala dost blbě.. zřejmě naivně věřila..teď jsou jí ale tady všechny ty moralistický výkřiky už na dvě věci..😉
@ajsagejsa
Ahoj, tak ako si to nakoniec poriesila? Pomohol ti niekto? Je babatko v poriadku? Zajdi si pre istotu na kontrolu zajtra.
Vies, keby si tvoje dietatko mohlo vybrat otca, vybralo by si tvojho partnera?
Vies si predstavit, ze ta vyhodit s miminom v naruci v zime na ulicu? Alebo ta vykopne zo sprchy nahu?
Co spravis? Oklepes, odpustis a vratis sa k nemu jak spraskany pes?
Problemom nemusi byt alkohol, partner moze byt sociopat a alkohol je iba spustac, rovnako ako stres, unava a bohvieco este.
Ak si chces dieta nechat, mala by si mu vytvorit bezpecny domov. Ono nema na vyber, ty ano.
Napis mi IP, ak budem moct poradim.
Drzim palce v tejto pekelnej situacii, ktoru si ziadna zena nezasluzi.
Ahoj. Ráda si čtu vaše názory.hlavně mi oddechl, že se vůbec mám kde svěřit. Ohledně bydlení a financí. Jsme spolu skoro tři roky... Já bydlela 40 km daleko a on měl práci 7 dní v týdnu proto jsme se dohodli že se nastehujeme k sobě aby jsme nás vztah mohli posunout dál. Bydleli jsme v podnájmu... Bohužel pod nás nastěhovali hroznou rodinu, se kterou se nedalo vyjít, proto jakmile jsem zjistila že čekáme miminko, tak jsme se rozhodli nastěhovat do jeho starého domu už kvůli klidu i financím. V domě ale nebyla ani základní věci jako podlahy,nebo funkční WC s koupelnou. Řešili jsme hypotéku která měla být na něj ale po několika pokusech to nevyšlo. Proto mi nakonec rodina darovala peníze jak kdyby pro malou aby se narodila do čistého a právě aby neřekl ze jsem neinvestovala ani korunu a nemohl se mě jen tak zbavit. Co už vím bylo zbytečné..... Ohledně toho pití... Nevím jestli je to alkoholismus.. Přes týden si nemůže dovolit pít jelikož má na starosti autodopravu, takže musí být v pohodě kdyby musel řídit. Právě že přes týden se vždy všechno urovnalo.říkal jak si uvedomije že se choval hnusně a že už se to nestane.... Nebylo to tak vždy.... Je to právě poslední měsíc kdy pije každý víkend a chová se tak jak se chová... Právě proto že byl zodpovědný a šlo vidět že mu na mě hodně záleží jsem souhlasila založit rodinu. Když jsme byli bez závazku tak jsme chodili spolu si sednout s přáteli a bylo to v pořádku. Jakmile jsem otěhotněla, tak jsem se toho musela vzdát... U. Něj jsem nechtěla aby úplně prestal ale přála si aby to už nebylo pravidlem... Pár měsíců to fungovalo ale právě tyto nejdůležitější týdny to vygradovalo. Proto nevím jestli s ním být. Mluvili jsme o tom milionkrát a stejně to dělá stále. Na druhou stranu si pamatuji jak všude schanel postýlku, nestačila mu jedna autosedačka ale musel mít i svoji ve svém autě, jak mi v noci jezdil pro pizzu 15 km daleko jen že jsem dostala chuť. Kromě toho pití a pak těch následků co vyvádí jsem si nikdy neměla na co stěžovat. Proto jsem mu věřila a ty peníze investovala... Byli přece i pro mě a pro malou aby jsme měli pohodlí. Chtěla bych si s ním promluvit ale ignoruje mě, při vyhazovu mi vzal i klíče od baráku, tak že se nemám jak dostat pro své věci. A to je celkem potřebuji. Hlavně dokumenty kvůli mateřské.
Mas pravo si vzait svoje veci, ale urcite tam nechod sama. Nemozes sa dohodnut s jeho babkou a zajst pre veci, kde nebude doma?
Je tu vela zien, ktora toto zazili, urcite ti niektora poradi ako postupovat. Ten alkohol je spustac agresivneho spravania, pozor na to, nebude to dobre. Kde si teraz? Ma ti kto pomoct? Najprv pories veci a papiere, potom sa poriesi ta vyplata z jeho domu.
@ajsagejsa
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zda...
skus pozriet a hlavne zdokladovat vsetko, co si do toho domu vlozila. Ono je dost mozne, ze to budes musiet dat na sud, ak sa nedohodnete.
@ajsagejsa hlavne za nim nelez! vztyc hlavu a mej svoji hrdost. rodit jeste nebudes, vydrz treba dva tydny. bez k rodicum. na vanoce. na nej kasli. rekni mu, at si rozmysli, co chce a rekne Ti. ze NEBUDES TOLEROVAT takove jednani a pokud se bude opakovat, odchazis. ja odesla po porodu ctvrteho ditete od jinak zodpovedneho chlapa, ktery mi udelal psychicke peklo. az s odstupem par mesicu vidim, ze jsem mela byt "drsnejsi", vic si trvat na svem, vic prosadit svuj nazor. NEDAT SE. takze- je to tezke, ale dej rozum do hrsti, ted se mu neozyvej, pockej, co on a kdyz se ozve, TY si diktuj podminky. drzim palce. u nas se to taky kazilo loni pred vanoci. v lednu jsem porodila a pak uz bylo jen spatne. odesla jsem po sestinedeli, doslova utekla, uz bych to tam nezvladla. pomohli mi rodice.

@kika_21 To uznávám, ale z toho popisu zakladatelky to vypadá, že střízlivý je málokdy, přičemž dlouhodobě situaci odmítá řešit. Když se někdo takhle zachová naprosto excesivně, tj. výjimečně se opije, pohádá se s ženou a po vystřízlivění lituje, udobří se a situace se neopakuje, je to něco jiného, než pravidelné hádky kvůli mužově konzumaci alkoholu a jeho hrubé chování končící tím, že ji těhotnou vyhodí z domu.. tady už moc prostoru pro řešení nevidím.