icon

Prosím o radu, jsem úplně na dně s penězi při RP...

6. srp 2021

Krásný večer maminky.. jdu k vám pro cenou radu prosím..
Nějak se to pokusím stručně a jasně sepsat.
Jsem nyní maminkou mé úžasné 10 měsíční dcerky, jsem na to všechno ale sama. Když jsem příteli oznámila, že jsem těhotná, řekl mi ať jdu na potrat, že to nechce. MUDr mi řekl, zda půjdu na potrat už nebudu mít děti, máme to v rodině (problémy s dělohou, babička jí nemá a mamka už také ne, vypadá to, že už druhé dítě mít nebudu moci.) Takže jsem neváhala a nechala si s tím, že mi rodina slíbila, jak mi pomuze. No v těhotenství to šlo, ale jak se malá narodila, všichni se na mě vykašlali, moc práce atd. tak jsem řekla, že se nikomu nebudu doprošovat. S nikým se nestýkáme, jen s mamkou a sestrou (16 let). MD jsem měla vysokou a bylo to v pohodě, ale jak už mám RP, tak to každý měsíc jde z kopce. Furt jsem bez peněz a už nevím co dělat. Terezka má všechno, máme co jíst, oblečení má též, hračky a léky taky, ale věcně jsem v mínusu. Mamka sama nemá, takže mi finančně pomoct nemůže a nikdo jiný není. Mám ještě pujcku z dřívějška.. měsíčně mi odchází 13.470,- nyní jsem v kontokorentu v minusu -5 tisíc, přijde mi RP (9300,-), příspěvek na bydlení 1800,- a alimenty (co jsem z nej vymohla 3800,-) takže tento měsíc to vychází na 10000,- čistého a vše zaplatim a opět jsem v minusu. Koukam na práce, ale nic není co bych mohla, malá je plně kojená po 3-4 hod, z domu je to o ničem, ani kosmetika ani nic jiného nejde. Snažím se rozprodat co jde, ale už nemám ani co… já prostě jsem v tak tíživé situaci, že vůbec nevím co dělat… přídavek na dítě mi vyjde od října,’ale to je jen 500,- a hmotná nouze jen “vypomáhá” a mě to vyšlo na nějakou 1000,- což je fakt “nic” když jsem takto v mínusu… prosím dokážete mi poradit, co mám dělat? Nevíte třeba o nějaké práci? Nebo něco cim si zaručeně vydělám? Já už fakt jsem hotová a nevím kudy kam… měl jste to někdo podobně?….
Děkuji moc..

Strana
z8
autor
6. srp 2021

@bara88 Samozřejmě ano, ale na poslední stránce jsem se ptala jen konkrétní osoby a do toho ses vrhla ty. 🙂

autor
6. srp 2021

@zelenaesmolda děkuji

journals
6. srp 2021

Jako ze te zatim nenapadlo mamku o hlidani poprosit a koukat po brigade? Ted nas doufam fakt jen lakujes 🙈

margriet
6. srp 2021

Pokud máš vystudovaný cestovní ruch, tak bys mohla mít na slušné úrovni nějaký cizí jazyk. Co zkusit nabídnout doučování?

autor
6. srp 2021

@journals Nee, to samozřejmě, už jsem dávno koukala. I po úklidu Andulka, ale to chtějí ŽL, pak zase večerní úklidy, to opravdu neee… ❤️

autor
6. srp 2021

@margriet To zní moc dobře, děkuji za tip 🤩

bara88
6. srp 2021

@journals podle mě snad chtěla z někoho vytáhnout prachy protože tohle není normální ne ?

journals
6. srp 2021

Proc ne vecerni uklid? Jestli bude mamka ochotna hlidat, proc ne prace vecer? Vzdyt to je ideal! 1-2x tydne a jsi aspon na nule, kdyz ne vic. Ono si nemuzes moc vybirat…

A priznej barvu, co jsi opravdu predtim delala? Manazelku prodeje (=prodavacku?). Fakt se snazim pochopit tvuj zpusob financniho mysleni

autor
6. srp 2021

@journals Já myslela, jakože nelakuju, že jsem koukala už na úklidy 🙂 večerní by mě nevadil, jen určitě ne nějaký hodně pozdní třeba od těch 22 hod.. to už jsem též našla..

margriet
6. srp 2021

A co je za problém s večerním úklidem? I od těch 22h. Nechápu…

journals
6. srp 2021

Odkud jsi?

autor
6. srp 2021

@bara88 tebe barunko 🙂 jsi chytrá jak rádio, ale sama na své zdi, máš takové příspěvky, že místo urážek mé osoby, by ses měla naučit pořádně češtinu.

autor
6. srp 2021

@margriet No tak toho bych se bála, od 22 hod uklízet někde v Praze.. :/

autor
6. srp 2021

@journals Praha 🙂

bara88
6. srp 2021

Mě takový člověk jako ty,který neumí finančně zajistit rodinu neurazí

autor
6. srp 2021

@bara88 Ono se to někomu říká, že když má doma klid.
🙂 Raději řeš ty svoje slátaniny a neotravuj tady, já chtěla radu a tohle jsou ty tvoje rady nad zlato, z toho si já nic nevezmu. 🙂

journals
6. srp 2021

No tak v tom pripade neverim ze do dvou tydnu nemas brigadu. Berou vsude. Obchody, restaurace… ted uz fakt staci jen chtit 🤷🏻‍♀️I kdyby blbej mekac. Ale zila bys bez dluhu a v mensim stresu

margriet
6. srp 2021

Takhle pozdě to bývají úklidy v kancelářích, ve fit centrech,… Ne v žádných zapadlých šantánech. Já už jsem od osmnácti dělala brigády, kdy jsem se domů dostala v 1 nebo ve 2 ráno. Myslím, že je to dost o prioritách.

autor
6. srp 2021

@journals Kouknu, 100% v pondělí naběhnu do T-mobilu a teď jsem koukala, že dokonce hledají hlídání třeba na odpo pro pejsky, mohla bych i s malou. Tak tam napíšu🙂

autor
6. srp 2021

@margriet To znám, já když se starala o mamku, jsem dělala ve fabrice.. večer nástup- domů v 5 a v 7 škola, takhle jsem to táhla půlrok…

journals
6. srp 2021

👍🏻 Drzim palce at ti to presvedceni vydrzi, fakt musis zabrat ty, nikdo jiny to za tebe neudela

journals
6. srp 2021

(A hlidani psu s malym ditetem asi nebude to prave orechove, ale to by ti jiste doslo, ze?)

margriet
6. srp 2021

Podívej, já tě nechci nějak urazit a nic, ale zbývá ti pár korun na měsíc na jídlo, drogerii a další nezbytnosti. RP si zvyšovat nechceš. Jako na jednu stranu chápu, ale na druhou stranu moc na výběr nemáš. Než plakat, že nemám peníze, tak bych to navýšila na max. Navíc máš mamku, co pohlídá. Takže najdu nějaké večerní úklidy kanceláří, můžeš se zeptat i ve fastfoodech, někdy tam bývají extra lidi na úklid při zavíračce. Přes večer/noc malá ani nepostřehne, že s ní nejsi. No a přes den se pak s malou dospíš. Podle mě lepší, jak se topit v dluzích.

autor
6. srp 2021

@journals moc dekuji❤️

autor
6. srp 2021

@margriet dekuji

petrasipkova1
6. srp 2021

Rady ohledně rozpočtu tady jsou pravdivé a přesně, není co dodat. Bydlim u Prahy a doporučila bych ti s takhle malým dítětem bud úklid rodinných domu v době kdy Mamka muže hlídat a nebo zehleni. Jednou tady psala nějaká lékařka, ze doktorky z nemocnice by za takovou pomoc utrhly obě ruce, tak třeba napsat inzerát a obejít nemocnice a vyvěsit na nástěnku ?

eviicka
6. srp 2021

Já jen k té pojistce a T-Mobile, trochu se bojím, že vypovědět smlouvu ze dne nemusí až tak jít (smluvní pokuty apod.). Takže určitě ve tvé situaci se chce pořádně připravit, přečíst smlouvu, poradit se na infolince apod. Nemáš v okolí někoho, kdo by se s tebou na to mrkl? Určite to nebude fungovat, že přijdu na pobočku a bude po všem, oni se budou bránit... bohužel.

Jinak vysvětlí mi někdo ten set top box? My koupili tu krabičku za 700 (jednorázově) a televize nám normálně hraje (jo uznávám jen základ, ale ten fakt stačí). Manžel má třeba normálně předplacenou SIMku (T-Mobile) a data pokud si je zapne za 10 Kč na den. Takže když na to přijde i výdaje za toto se dají srazit fakt na minimum.

K tomu ostatnímu není co dodat, perlan taky používám, ale u 10ti měsíčního stačí už jen voda, nebo látková plena, či kapesník s vodou. Nemusíš kupovat ani ten. U látkových plen si s úsporou (v tomto věku dítěte) úplně jistá nejsem (a to latkuju) tam jedině když se sežene výbava fakt levná z druhé ruky. A k jídlu, začni ji co nejvíc dávat to co máš ty (a podle toho vař), třeba pomůžeme, že budete jíst spolu.

dixi86
6. srp 2021

Ubrousky nejsou potřeba, myla sem jen vodou a případně perlanem a pidi plenama, které jsem prala stále dokola. Neni možnost nakupovat v Německu?od plen po skleničky , drogerii, praci prostredky,...je to za polovinu(případně se s někým domluvit). Obě děti náhlé na pleny, ale Rossman a DM nikdy problém. Látkovky mi v tomto věku už přijdou dlouho, aby se to vyplatilo, hlavně kdyz na to padnou penize, ktere ani nejsou. Tv a vše kolem bych zrušila hned. Na co. Jsme bez TV a žijeme. Až bude líp, všechno bude, ale tohle bych teda oželela. Opět, v Dm, Rossmann i u nás skleničky fajn složení a nebyly drahé. Zjistit, co vařit a v jakém stylu a malá to bude jíst. Hodně jsem zamrazovala v malých kelímcích, navařila sem várku a rozdělila. Domácí přesnídávky, zdravé sušenky, jsou též za hubičku. Pokud je možnost, Kaufland, atd. mají velké slevy večer na ovoce a zel. Zkusit najít jiný podnájem, případně se spojit s rodinou, pokud je to reálné...oblečení i hračky dost často spousta maminek daruje a je pěkné. Teď čtu Praha, tam je snad dost možností brigád 😉

michaela666
7. srp 2021

Jsi v náročné situaci, souhlasím s osekáním výdajů kde se dá...Zkusila bych i spolubydlení s nějakou maminkou v podobné situaci. Než brigády se z toho nevyhrabeš. Hlavně nenaleť na prodeje různých blbostí vidinou velkých peněz.

j.a.n.i
7. srp 2021

@eviicka Tak hlavně, pokud nemam na jidlo a jsem v minusu, tak fakt nepotrebuju cumet na bednu...

Strana
z8