icon

Stěhování bez souhlasu otce. Je šance uspět u soudu?

niki23niki
14. srp 2023

Hezký den maminky,
má někdo podobnou zkušenost jako já? Přes rok mám 4letého syna v péči, ex si jej bere pouze jednou za 14 dní na víkendy. Přestěhovala jsem se se synem 90km daleko za novým přítelem i bez souhlasu otce, styk se synem by přitom probíhal jako před změnou bydliště. Čeká nás soud, myslíte že mám nějakou šanci? Syn je moc spokojený a vracet se zpátky nechce..

Strana
z2
ilone
19. srp 2023

@michaela666 jenže soud může i říct, že ho vytrhla ze známého prostředí a pokud se neprestehuje zpět, tak syna svěřuje do výhradní péče otce.

michaela666
19. srp 2023

@ilone Jasně, i tahle možnost je, ale to už mi přijde opravdu extrém. Samozřejmě záleží jakého chytnou soudce.

suzanna123
19. srp 2023

@uzivatelkapetra
@miryp je i něco mezi 2 víkendy v měsíci a střídavou péčí. A nevěřím, že by v dnešní době soudce neodklepl chlapovi víc kontaktu, kdyby on o to stál. A nevím, proč bych měla posuzovat jinak, kdyby ho měl takhle v péči chlap. Brala bych to naprosto stejně

suzanna123
19. srp 2023

@niki23niki a ještě k otázce: určitě bych si vzala právníka nebo se aspoň s nějakým poradila. A sepsala, v čem je pro malého nové prostředí prospěšné

Strana
z2