icon

Vídeň s 12letým. Co Navštívit?

10. dub 2025

Ženy, poprosím o tipy, kam vyrazit ve vídni se synem? Určitě Haus des Meeres, a jinak? Klidně piště i venkovní aktivity i třeba nějaké zajímavé muzeum. Spíš low cost, protože už ten Haus des meeres bude masakr, k tomu doprava, jídlo, pár dárků atd. Předem děkuji!

andelka
10. dub 2025

Taky uvažuji kam. Pojedeme do Vídně 2x, jednou v lete i s malým 6 letým, to chceme právě Haus des Meeres a uvazuju ještě o Schönbrunnske ZOO, jestli se to dá stihnout. Na podzim pojedu jen s puberťáky a to bych chtěla Muzeum města Vídně a pak spis něco mimo centrum, Hudertwasserhaus, spis něco ne velkého. Všechny známé muzea, centrum, katedrálu .. už viděli před pár lety, kdy ve Vídni byli několik dní.

blondynka400
10. dub 2025

@andelka za mne Zoo není za ty peníze žádný zázrak. Popravdě mne i holky to tenkrát dost zklamalo.

apacheee
AMBASADORKA
10. dub 2025

@andelka za nás je vídeňská Zoo nejkrásnější, kde jsme kdy byli - a že už jich pár procestováno máme🙂 Hned vedle je Schonbrunn, kde můžete dát nádhernou procházku. Jinak my v ZOO vydrželi opravdu od otevíračky do zavíračky a Haus des meeres jsme dali až druhý den

zuzkasim
10. dub 2025

Vídeňskou zoo miluju, jsou tam jak nádherné historické pavilony tak moderní, nové, vše pěkně udržované, neustále se něco buduje. Zvířata zajímavá... Mají ji rády i naše děti.
Pokud jste aspoň trochu nadšenci do historie a válek, je tam vojenské muzeum - zdarma. Mě osobně to moc nebere, ale manžel byl velký nadšenec a tak úžasně mi tam o všem vyprávěl, že to bavilo i mě.
Děti mají zdarma vstup do přírodovědeckého muzea (Naturwischenschaftliches) i do muzea umění (Kunsthistorischesch), co jsou v centru na náměstí Marie Terezie. Dospělý už vstupné zaplatit musí. Zatím jsem byla jen několikrát v tom přírodovědeckém, je velmi pěkné, jsou tam obří diamanty, drahokamy, meteority, zkamenělé dřevo, hromada vycpanin, kostry, vývoj Země...
U nás byl zážitek i jízda metrem, pár obchodů, historické centrum. V Haus des Meeres jsme vydrželi aspoň 3 hodiny. Dá se dojít do Hundertwasserhaus, zvenku dům, nádvoří a obchůdek jsou zdarma, je to zajímavé, mívala jsem to ráda i jako dítě.
Za 1 den bych Haus des Meeres a zoo nedala, je lepší si nechat Haus des Meeres a historické centrum na jeden den, jiný den zoo a Schönbrunn - zahrady.
Jestli máte rádi Mozarta - v centru je i jeho muzeum v domě, kde žil. Pro Čechy tam mají dokonce povídání ve sluchátkách česky. Ale zdarma není☹ Záleží na vašich zájmech.

erchia
10. dub 2025

Hezký den, za nás byla zoo příjemným překvapením, měly jsme jí s mamkou jen jako zbytný bod programu po návštěvě Schönbrunnu, a místo toho nás opravdu mile překvapila, až nám bylo líto, že jsme na ni neměly víc času.
Celkově jsme ve Vídni byly před pár lety na jednodenní výlet, kdy jsme právě nejdříve šly do zámku, kde jsme šly malý okruh. Tam taky mají takový "walkman", kde je výklad v češtině. Vstupenky jsme tedy kupovaly předem online, že to bylo výhodnější, nebo tak něco, to si už nepamatuju, ale vím, že tam byla i budova, kde byl prodej suvenýrů, vstupenek a tak.
A pak tedy jsme šly do zoo, na kterou jsme měly jen pár hodin, ale za nás to stálo za to 🙂
Nicméně "low cost" varianta to bohužel není.
Ale potvrzuji, že i zahrady kolem Schönbrunnu jsou moc pěkné 🙂
Jo a vím, že jsme tam cestou od zámku do zoo šly kolem asi botanické zahrady a ta zvenku taky vypadala hezky.

Jinak jiná část naší skupiny byla v centru, právě v tom mořském muzeu a tam to bylo taky pěkný, myslím, že ještě byli v Prátru, celkově asi taky dobrý.
Jen vím, že toho chtěli stihnout, co nejvíc, tak z toho byli trochu uběhaný.

moudivlacek
10. dub 2025

určitě Mořské muzeum a zoologickou v jeden den nestihnete, pokud si chcete vše v klidu projít, ve Vídni je hodně zeleně, parků, pokud vyjde počásko, takový minipiknik s dobrůtkama není k zahození, ten Hunderwasser je zdarma, jede tam tram, do Štěpána, pokud byste nešli na prohlídku či do věže je také zdarma, měla bych hodně tipů, ale v jednom dni fakt nereálné, moc pěkně je Beethovenovo muzeum, ale není úplně v centru, oproti tomu Mozarthaus moc nedoporučuju, pokud má rád sladké abudete mít štěstí u Hofburgu cukrárna Demel, bezkonkurenční, takový vídeň. řízek taky není k zahození ;) co ho tak zajímá? se synem, hudebníkem, stačilo obíhat kostely a muzea hudebníků :D

chemisterka
10. dub 2025

My jsme byli v zoo letos v březnu o jarních prázdninách a byli jsme nadšeni. Za nás asi nejhezčí zoo, kterou jsme navštívili. A strávili jsme tam celý den, od otviracky až do večera. Děti 5 a 9.

autor
11. dub 2025

Děkuji moc všem za tipy. Zoo si určitě necháme na jindy, asi až tam vezmu i dcerky. Zaujal mě Hundertwasserhaus, tak tam se možná vypravíme. Ty muzea si ještě vygooglím, to by ho zajímat mohlo, ale zas ať nejsme přesycení... Chtěla bych i "jen tak courat centrem" a dát si něco dobrého 😉

andelka
11. dub 2025

My chodíme tradičně do Aidy. Je všude a mívá retro atmosféru. A na oběd kasekrainer u stánku. To musí být.
Též díky všem za tipy, mám o čem přemýšlet. A teda nevím jak to vymyslím. Hlavně ten letní výlet s prckem i staršími. Zas jako v zoo různých jsme byli mockrát a na celý den to nikdy nebylo. A s malým do zámku ani extra po zahradách chodit nebudeme ( všichni už jsme tam navíc byli).