Porod Kanada. Co by následovalo?

pacickapaci
8. lis 2023

Zdravím maminky tehulky mám dotaz
Jsem momentálně v Kanadě v Hamiltonu a mám zpáteční letenku do ČR v pátek. MOMENTÁLNĚ jsem ve 34tt potvrzení od dr mám kvůli letu
Ale nevím co by se stalo zda bych porodila tu co by následovalo a jak by to probíhalo. Mám zde známé Rodinu ale chci se spíše poptat tu na zkušenosti když porodis v Kanadě a jak vše vyřešit abych tu mohla zůstat líbí se mi to tu ohledně žití ale nic tu připraveného ohledně porodu malého nemám. CO S tím mám odletět a potom se vrátit nebo mám vše do porodu vyřešit tu dá se to stihnout ? Děkuji moc

1pomnenka
8. lis 2023

Když tam máš rodinu nebo známé, tak ti snad poradí, ne? Záleží určitě na tom, zda je otec dítěte Čech nebo Kanaďan. Vím, jak je to ve Švýcarsku. Matka dítěte Češka, otec Švýcar, dítě narozené tam má automaticky švýcarské občanství. Pokud chce matka dvojí občanství, musí fyzicky zpět do ČR a tady si to na úřadu vyběhat, což lze už před porodem.

pacickapaci
autor
8. lis 2023

@1pomnenka zdravím vždyť píšu ze mě zajímá názor někoho kdo tam žije nebo ma zkušenosti..proto to píšu sem aby mi někdo poradit nebo napsal zkušenost

barmil
8. lis 2023

@pacickapaci tak v Kanadě jen tak zůstat nemůžeš a ze tam mas někoho z rodiny neznamená, že Te tam nechají. Musíš normálně zadat o vízum, doložit, že bys tam měla kde bydlet, kdo by Te živil, než bys smela pracovat, že máš takové vzdělání, že bys tam práci sehnala.
Nejdřív se tu ptáš, zda letet a teď už spekulujes, že bys tam vlastně ráda naschvál porodila.

pacickapaci
autor
8. lis 2023

@barmil
@barmil proč bych měla spekulovat myslím že není nic špatného na tom zkusit něco jiného nebo se zeptat na informace proc se do mě strefujete vždyť vám vůbec nic nedělám jen se slušně ptám kdo má zkušenost a zda to vůbec jde

somalicats
8. lis 2023

@pacickapaci Hele, tak buď tam máš rodinu (a pak Ti nejlíp poradí oni, protože jsou "u zdroje" a řeknou Ti aktuální informace), nebo tam v reálu nemáš nikoho, a pak jsou Ti informace na českém mateřském fóru celkem k ničemu. Kromě toho to dítě má snad taky otce, ne? Pokud je otec Čech, zůstal doma a Tys zdrhla, tak good luck. Pokud je otec Kanaďan, tak nevím, co řešíš.
A k tématu - před covidem jsem dostala nabídku na práci v Kanadě, vzhledem k profesi bych musela nejprve dělat NAVC zkoušky, abych tam vůbec mohla pracovat (což je záležitost tak na 6-12 měsíců). Protože mám starší děti ve střídavce, tak jsem to zavrhla, střídáme v krátkých intervalech a abych lítala co týden domů, to se mi fakt nechtělo. Takže nakonec jsem s díky odmítla.

pacickapaci
autor
8. lis 2023

@somalicats no zkusenosti mají ale vůbec z nich neumím čerpat vše mi přijde strašně dlouhé a já nevím zda dělám správně mám zpáteční letenku samozřejmě do cech v Čechách jsem připravena na vše ohledně porodu a i po porodu přítele mám v kanade teď momentálně se přestěhoval zatím vše vyřizuje má tu rodinu také moc neví je Čech nevíme vůbec co s tím měla jsem tu nějaké vyřizování a padla nabídka že bych zůstala a zkusili by jsme to samozřejmě to není jistá věc přikláním se k domovu chtěla jsem jen vědět zkušenosti ostatních zda se vůbec dá stihnout něco vyřešit když už jsem takhle daleko v těhotenství dá se říci úplně na konci ..nechci aby jste mě tu nějak urazeli vždyť není za co ptám se tak stejně jako ostatní maminky nebo těhotné myslím že není důvod hned odsuzovat

barmil
8. lis 2023

@pacickapaci to jsi měla začít řešit dřív a ne těsně před porodem.
Tady by asi bývalo nejlepší se vzít, když tam partner šel, měl Te vzít sebou na spouse visa, měla bys aspoň pojištění pres něj, pokud je tam legálně a pracuje, pak řešit občanství dítěte a povolení k práci atd.

somalicats
8. lis 2023

@pacickapaci No, takže si to shrneme: ta pracovní cesta, o které jsi psala v jiné diskusi, se týkala Tvého přítele, že? Tys s ním letěla jako doprovod, že? Dost totiž pochybuju, že bys pracovala na nějaké vyšší pozici, odkud bys létala na služebky do Kanady, když nejsi schopná napsat srozumitelně ani příspěvek ve svém rodném jazyce (čárky mezi větami v souvětí nejsou na okrasu, jsou pro to, aby čtenář pochopil text). Já se v tom textu totálně ztratila - pokud jste oba Češi, tak po skončení služebky fofrujte zpátky domů, protože vystěhovat se mimo země EU je úředně docela na dlouho, nemáte pojištění (a v tomhle stádiu těhotenství už Tě těžko někdo pojistí, abys měla aspoň nějakou péči v Kanadě hrazenou, takže pokud tam chceš porodit, máte na to s partnerem doufám dost peněz), Ty budeš po porodu doma zadarmo (v Kanadě). V ČR máš péči hrazenou, i kdybys byla na pracáku. Pokud se chcete přestěhovat do Kanady, tak si nejdřív zjistěte vše potřebné ohledně kvalifikace (v řadě případů se to liší teritorium od teritoria), vše v klidu vyřiďte a pak se i s dítkem přestěhujte.
A neber si vše, co tu kdo napíše, jako útok. Nikdo na Tebe neútočí, pouze se Ti tu každá snaží vysvětlit, že si to představuješ jak Hurvínek válku.

barmil
8. lis 2023

@pacickapaci jela jsem tam jen na studijní pobyt a dostat Visa byl mazec. Dokládat, že naši mají dost peněz, abych tam celou dobu byla zajištěná, že se vrátím, že mám zpáteční letenku, u koho budu bydlet, kolik mám s sebou peněz, že mám pojištění na celou dobu. Fakt si Tě prověřují x let zpátky, to není jak tady, že si sem pustíme kohokoliv.
Teta mojí mamky tam šla jako lékař, tady byla persekuovaná režimem, x let byla v utečeneckym táboře ve Švýcarsku, než si ji prolustrovali a usoudili, že se jim tam fakt hodí a dali ji Visa, ale taky ji jasně určili, kam přesně půjde, tam dostala práci a kdyby šla jinam, okamžitě ji čekalo vyhoštění.

1pomnenka
8. lis 2023

@pacickapaci Ten, kdo tam žije, si tam platí pojištění, pracuje tam. Nežil by tam načerno jako ty. Kdyby tam porodil, je to úplně jiná situace. Proto jsem se tě ptala, zda je otec dítěte Kanaďan, bylo by to jednodušší. Dáš sem pár kusých informací a očekáváš přesnou odpověď, jenže nikdo nezná tvoje myšlenkové pochody. Příbuzní či známí ti to zjistí. Nikdo tu nebyl v takové situaci. Nebo si myslíš, že tu najdeš někoho s podobným nápadem, odletět do Kanady a porodit tam? To fakt nemůžeš myslet vážně!

hankapiiisek
8. lis 2023

@1pomnenka není to náhodou ta samá co tam měla letět pracovně a zakládala diskuzi?
Jo jasně že je. Už to vidím.

tinaprofi
8. lis 2023

Vy jste fakt kr*vy...
Hele, jestli tam porodis, tak to bude hodne financne narocny, to by fakt musela pokrejt cela tvoje rodina 🙂) bez pojisteni se bavime o tisicich dolaru. Jestli je to cajk, tak pak se spis domluv s rodinou ohledne zazemi. Ja jela do Kanady tenkrat na mesic a najednou jsem tam zustala skoro 2 roky 🙂) nic neni nemozny, kdyz neco fakt chces, proste pro to udelas vsechno. Domluv se s rodinou.

..

daisy95
8. lis 2023

Jak ses na tom s anglictinou? Ses pripravena vsechno okolo zbytku tehotenstvi a porodu resit v cizim jazyce? Zvladnes si u porodu argumentovat? Kdyz nastanou komplikace budes rozumet? Umim si predstavit ze ti rodina bude pripadne prekladat na prohlidkach ale u porodu taky nemusi byt cas.. ja rodila v druhem jazyce po 10 letech zivota mimo cesko s vybornou anglictinou a stejne sem pri prvnim porodu nebyla uplne jista v kramflecich ono taky z bezny anglictiny neznas vsechny lekarske slovicka atd..
Nehlede na to ze po porodu resit nejake komplikace a nevedet to by me hodne vrtalonhlavou nez bych se rozhodla si zit kanadsky sen.

pacickapaci
autor
8. lis 2023

@hankapiiisek koukám že řešíte jen nesmysli místo aby jste dali radu jako ženský...druhý ženský vy vlastně umíte jenom urážet tak to je ten důvod proč radši kanada než Česká republika tady totiž je každý nejlepší a všichni mají pravdu a chraň Bůh jak se někdo na něco zeptá a jedna slepička začne..tak se k nim postaví ten zbytek jste opravdu neprejici protivný ženský a musíte mít strašně smutný život buď vám to doma nefunguje nebo jediné co řešíte je psaní na modrém koníku je smutné jak zákeřný lidi jsou

skororozvedena
8. lis 2023

@pacickapaci jasně, to víš že jo, ty jsi největší hvězda a nejchytřejší na konovi. Všechny ostatní jsou jen nepřející k... y. 😉 Trošku soudnosti by nebylo od věci, ale to je asi v tvém případě marné, že? Tak teda good Luck v Kanadě!

pacickapaci
autor
8. lis 2023

@skororozvedena jdi do háje

hankapiiisek
8. lis 2023

@pacickapaci promiň, ale proč píšeš na České fórum když jsou tady nepřející slepice? Si vážně Mimoň

landylu
2. led 2024

by mě zajímalo jak to dopadlo? rodilas jsi v Kanadě, zůstávaš?