Blinkání po kojení, máte zkušenosti prosím?
Maminky prosím radu. Mám 7mi týdenní holčičku..plně kojim. Na každém prsu jí nechám cca 10-15min. Když jí dám ale při druhém prsu odrihnout, tak mi většinou mléko z celého druhého prsa vyhodí. Kojím každé 2-2,5 hodiny..Teď sem jí dala na 10min na jedno prso a zase mi mléko vyhodila, tak sem jí už druhé ani nedávala. Je možné, že je přepitá ? Mám jí dávat větší rozestupy mezi jídlem ? Předem děkuji za odpovědi !!
No ona mi kolikrát ublinkne ještě než jí na to rameno stihnu vůbec dát..každopádně jí budu dávat najíst v delších intervalech. Děkuju za radu 🙂
Mam taky extra blinkaci ted 10 tydenni, pomalu se to zacina zlepšovat bych rekla, davam mu jak si rekne takze je to asi tim, protoze ji asi docela často a nekdy to taky vyhodi rovnou u prsa😅osvědčilo se mi teda jen jedno prso vzdy kdyz jí v kratsim intervalu, hodne opatrne manipulovat hned ho nepolozit, kdyz obcas vydrzi i dele bez kojeni treba 2-3 hod tak uz da i dve prsa a nevyhodi
to, některý deti jsou proste vic blinkaci, muj prvni jedl taky hodne ale tyhle problémy jsem neresila
Nas maly byl taky blinkaci a dokonce nas s tim doktorka poslala do nemocnice,ptz zvracel obloukem pres pul mistnosti a diagnoza byla prezirani. Ja kojila i 40-50 minut,proste maly chtel,tak pil. Upravili nam tam kojeni,max 10 min a jen z jednoho prsa nejdriv za tri hodiny,trochu se to zlepsilo,ale po par zkušebnich prevazeni jsem zajistila ,ze i za tech 10 minut vytahne takove mnozstvi a dal zvracel,ale uz ne tak mohutna. Proste nektery mimca jsou blici. Zacalo se to lepsit vyznamne po zavedeni prikrmu nekdy v 7 mesicich.
Náš malý byl taky blinkací, po každém kojení zvracel, byli jsem s tím i na ultrazvuku, některé děti holt nemá uzavřenou záklopku, přeslo to tak kolem 8 měsíce. Dají se dávat před kojením přípravky, které to mají v břiše zahustit, ale my nic nedávali.
@verus04 Ne, nekoj v delších intervalech, naopak je potřeba zvolit kratší intervaly, aby nehltala. Kojení každé dvě hodiny je normální a žádoucí. Taky nenuť k odříhnutí, to také může blinkání zhoršovat. Blinkání je v tomto věku normální a časem přejde. Pokud miminko přibírá, není třeba nic řešit.
http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/reflux-a-...
https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/refl...
já osobně jsem kojila podle potřeby miminka- malá dobře prospívá takže intervaly jsem nehlídala a zkrátka jsem jí dám kdy si řekne a je to skvělý, bez stresu. A vzpomínám, že asi týden mi taky ublinkávala a pak to zase přestalo je tam víc vlivů, proč k tomu dochází.
Taky bych se klonila k nedovyvinute zaklopce. Naše byla velky poblion, blinkala hodinu, dvě po kojení. Nejvíc jsem se o ni samozřejmě bála v noci. Můžeš zavést antirefluxni opatření, sama jsem po každém kojení chovala půl hodiny ve zvýšené poloze, dcera spala v podložené postylce nebo na klinku, kojila jsem častěji. U nas to nakonec byl doprovodný jev zablokované krční páteře, ale to rozhodně nemusí být vždy!
Určitě bych dávala jen jedno prso na kojení, rozkojena už dávno jsi, a takto miminko pije po prvnim prsu zase z toho druhého to řidší mlíčko a nedělá ji to dobře, protože už z prvního byla na tom zadním hustém.

@verus04 To muze byt ze spousty duvodu, chce to vychytat. Zkusila bych prodlouzit dobu mezi kojenim na 3 hodiny, pokud teda samozrejme nebude vriskat hlady. Davala bych jen z jednoho prsa. A pri odrihnuti na rameni dej pozor, jestli si k tobe brisko moc netiskne - kvuli tomu deti ublinkavaly mne, nez mi to doslo.
Je to opruz, porad prevlikat dite i sebe, dobre to znam, drzim palce, at na to rychle prijdes. 😉