icon

Jak přestat nočně kojit a uspat dítě bez kojení?

lucie7324
31. srp 2022

Zdravím, chtěla bych se zeptat na vaše tipy,rady - zkušenosti. Syn má rok, je kojený ( převážně už jen v noci,ale pokud odpoledne uspávám v posteli,tak i jednou odpoledne - usíná při tom. Noci jsou ale šílený,celý ten rok, milionkrát za noc,každou chvíli malej pláče,nejde nijak jinak, než tím prsem utišit. Je vidět,že spinká, nebudí se,ale pláče ze spaní, vyloženě i hledá prso, dudlík nepomůže,akorát ho naštve ještě víc. Tak bych se chtěla poradit,máte s tím zkušenosti? Co vám na to pomohlo?. Dr. mi řekla,že to dělají kojeny děti,že spát v jiné místnosti třeba na 3 dny a nebo dát na 3 tři dny k babičce na noc ( to se mi vyloženě nechce takhle hned natvrdo,když nevím,jak bude reagovat) pomohlo tohle někomu? Spát třeba v jiné místnosti? A když jste pak začali spát zase ve stejné, nevrátilo se to znovu? Ještě nějakou dobu vydržím,kvůli malýmu,když už jsem vydržela rok,ale spíš do budoucna,určitě bych chtěla kojit max do roka a půl,takže prosím žádné poznámky,,že jen kvůli tomu,aby snad spal líp chci přestat kojit.😊tak to určitě není ,prý na kojení děti rychle zapomínají,ale dost se bojím,jak bude probíhat uspávání,až nebude kojený,jak jste uspavali potom,co jste přestali uspávat kojením?

ajja87
•
31. srp 2022

Jak ti rozumím.... Hele ja prostě prestala ze dne na den ve třinácti měsících, kdy uz jsem to fakt fyzicky nedavala a myslím, ze to bylo skvělé rozhodnutí v nejlepší dobu(myslím, ze v tuhle dobu ještě dítě není na tolik,, rozumne,, nez treba v roce a půl - aspon teda u nás to tak bylo, ted uz si nedovedu představit, že bych měla odstavovat) Jinak teda my měli dudlik, což nám trosku ulehcilo situaci a uspavala jsem ruznym stylem, nejdřív v náručí a chodit a behem dvou dnů jsem postupně od sedu presla až k ležení v posteli a hlazení, to se sice moc neujalo, ale dcera se naucila me držet za triko a tak usina. Stále se v noci budí, ale už je to tak 2x 3x za noc v lepší dny jen jednou. Davam napít caje nebo vody, ona si trochi lokne a spí dal. Vubec jsem se nesnazila spát v jinym pokoji a nechávat vyplakat nebo ze by k ni staval manžel. Držím palce at se odstav vydaří bez probrecenych nocí 😉

lenerka1
•
31. srp 2022

Nedokážu si představit v době, kdy nejvíc rostly dětem zuby, hledat náhradní noční uspávací rituál, ale pokud je to opravdu nutné, tak postupně učit na něco jiného - napití vody, pohoupani, pohlazení, co navodí pocit klidu a pomůže dítěti se dostat do hlubšího spánku. Držím pěsti, ať se zadaří.

inah91
•
31. srp 2022

Já jsem to začala dělat tak, ze dostal vecer prso (ale mám pocit ze jen pozuzlal chvíli), pak dudlík a v naruci ukolebat - taky jsem k chodila/stala a houpala, pak přešla jen do sedu a mírně se pohupovat… a v noci taky pomahal dudlík, vodu jsem zkoušela ale to neprošlo 😂 ale nejvíce asi pomohlo to, ze když se vzbudil cca v 22/23, tak jsem si ho vzala k sobě do postele, dala prso a spali jsme - a pak jsem jednou zapomněla dat prso - jako fakt 😂 a pak už jsem nedávala cíleně a usnul jen v me přítomnosti, držel se me….
A samo se kojení utlo v cca 14m, ale přiznávám, ze me k tomu pomohlo těhotenství a ze asi mliko i došlo 😂

shirilka
•
31. srp 2022

@lucie7324 Jj moc dobře si to pamatuju, malý byl na prsu v noci co hodinu i častěji už jsem to fakt nedávala, do toho jsem zjistila že jsem znovu těhotná, bolely mě bradavky taky že jsem u kojení brečela... No koupila jsem flašku, Sunar a ve 14m malého jsem mu večer místo prsa dala flašku... Snažila jsem se mu to vysvětlit, že bude mít plné bříško, bude moct v klidu spát a že me prostě bolí prsa a takhle to bude lepší, pochybuju že to pochopil, nicméně flašku vypil a spal poprvé celou noc, druhý den ještě večer zkoušel prso ale dala jsem zas láhev, žádný řev nic, vypil a spal, třetí den už si na prso nevzpomněl nadšeně šel po lahvi. Uspala jsem pak tím, že vypil láhev a pak jsme si spolu lehli, objala jsem ho, dudlík a počkala až usnul.

lucie7324
autor
•
31. srp 2022

@ajja87 dudlík máme taky,jen na to spaní právě, ale málo kdy zabere, většinou když dávám dudlík,tak ho to ještě víc rozčílí,protože ví,že to není prso.😄😊 .. a zahodí ho i ze spaní.. A vybrečet ho také určitě nebudu nechávat, trhá mi srdce,když pláče, ještě jsem nic z toho nezkoušela,ale kdyby k tomu mělo dojít a měla bych spát v jiné místnosti,měla bych ho na chůvičce a jak by plakal,stejně bych šla hnedka k němu 😊. Přítel je veliký spáč a jen tak ho nic nevzbudí ani ten pláč,takže ten by určitě také k malému nevstával. Občas v ruce také uspávám,když se nezadari u kojení,ale aby se to stalo pravidlem,to nechci. Moc děkuji 😊😊

jjasmina
•
31. srp 2022

@lucie7324 nooo já to měla jako vy, pokud vám dobře jí už veškeré jídlo, tak já ve 14 mes začala postupně odstavovat, nakojila jsem večer a finish. Ano sem tam pláč, vztek, ale to si musíte ujasnit vy, jestli ste už na to připravena a prostě prso nedat. Tulit se, společně spát, mazlit, nabízet vodu, zpivat. Odvést pozornost od prsa hlavně